Οι αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις των ιστολογίων μου, κοινοποιούνται στο twitter, στο pinterest., στο Google+ καθώς επίσης και στο Facebook.

Αναδημοσίευση...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση...
Αν θέλετε αναφέρετε την πηγή... Αν δεν θέλετε, πάλι φίλοι θα είμαστε!!!

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος .
Τηλ.: 6978520351 - 6934865812, Fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, e-mail: info@eakp.gr

Αθήνα 12 Αυγούστου 2017

Προς: Κο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Τόσκα Νικόλαο
Κοιν/ση: Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Καπέλιο Βασίλειο
Ko Δ/κτη ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Σκούπρα Κων/νο
Πολιτικούς Φορείς - M.M.E. - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
Πρωτοβάθμιες Ενώσεις - Εργαζόμενους στο Π.Σ. 

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ»

Κύριε Υπουργέ

Το πρωί της 12ης Αυγούστου συνάδελφοί μας από την Ήπειρο, στάλθηκαν για συνδρομή στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, στις περιοχές της Αλβανίας. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αλβανικό Λαό για τις καταστροφές που προκαλούν οι μεγάλες πυρκαγιές κυρίως στις λαϊκές περιουσίες, εξ αιτίας των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στις δομές πυροπροστασίας της γειτονικής χώρας. 

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να καταγγείλουμε το γεγονός ότι, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους που στάλθηκαν προς ενίσχυση, ειδοποιήθηκαν για να μεταβούν με τα πυροσβεστικά οχήματα στην Αλβανία, μία με δύο ώρες περίπου, μετά την ολοκλήρωση εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας τους, στους πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Κλιμάκια που υπηρετούν. 

Οι συνάδελφοι μας αυτοί θα συμπληρώσουν για ακόμα μια φορά αρκετές δεκάδες ώρες συνεχόμενης υπηρεσίας, χωρίς ξεκούραση (40ωρα, 50ωρα κ.ο.κ.). Θα παρέχουν για ακόμα μια φορά εξαντλητική εργασία, προκειμένου να καλύψουν αυτή τη φορά πάγιες ανάγκες και ελλείψεις, σε μια άλλη χώρα.

Την ίδια στιγμή και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, εκδηλώνονται και εξελίσσονται συνεχώς επικίνδυνες δασικές πυρκαγιές και στην περιοχή της Ηπείρου και σε περιοχές όλης της χώρας. 

Κύριε Υπουργέ, δίνουμε τη μάχη με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες εργασίας και παράλληλα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις του Π.Σ. και συνολικά του συστήματος πυροπροστασίας, σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό και υποδομές. Δεν μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια και με επάρκεια τη δουλειά μας, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή. Των πολιτικών που επέβαλαν τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την πυρασφάλεια της χώρας και επιφέρουν δραματικές συνέπειες στους πυροσβέστες, στο λαό και τον φυσικό μας πλούτο. 

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να οργανώσουμε τον αγώνα των πυροσβεστών για την ουσιαστική αναβάθμιση και τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πυροπροστασίας, για όλη τη χώρα. Να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας, να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοστούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στη δουλειά μας. 

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε να επιστρέψει άμεσα στα σπίτια του προκειμένου να ξεκουραστεί, το καταπονημένο πυροσβεστικό προσωπικό που βρίσκεται στην Αλβανία. Να σταματήσουν οι τακτικές αυτές, που βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο το δασικό πλούτο, τις ζωές και τις περιουσίες του λαού και την ασφάλεια και τη ζωή των πυροσβεστών. 

Το αίτημά μας αυτό συνάδει ακριβώς και με την υπ. αριθμ. 47355Φ.702.15/20-7-2017 πρόσφατη Διαταγή Αρχηγείου Π.Σ. με τίτλο «Αποτελεσματικότητα Επιχειρήσεων και Ασφάλεια Προσωπικού», που μεταξύ άλλων αναφέρεται και «στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των Πυροσβεστών», αλλά συνάδει και με τον σεβασμό στο χρόνο εργασίας και στο χρόνο αλλαγής δυνάμεων στα συμβάντα και στη χορήγηση των δικαιούμενων αδειών και αναπαύσεων, για να εξασφαλίζεται η ηρεμία και η ξεκάθαρη σκέψη.

Για την Ε.Α.Κ.Π. 

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου