Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Το 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη!

Μία προσπάθεια να αγγίξουν την αρχαία κωμωδία τολμούν εφέτος οι ομάδες θεάτρου χορωδίας και χορευτικού του 1ου ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ, με σκοπό να διασκεδάσουν κα να προσφέρουν γέλιο και σάτιρα στο θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας και της ροδίτικης ομογένειας που βρίσκεται στο νησί αυτές τις ημέρες με την διασκευή της αρχαίας τα κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες». 

Συνδιοργανώνουν το γεγονός αυτό η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας - ΚΑΠΗ, η Διεύθυνσης Τουρισμού, το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου και το ΔΟΠΑΡ, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στις 8:30μμ, στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που με απόλυτο σεβασμό στο αρχαίο κείμενο μας παρουσιάζει την κατάσταση της Ελλάδας και στις επικείμενες αλλαγές που θα προκύψουν όταν το τιμόνι της διακυβέρνησης αναλαμβάνουν οι γυναίκες. 

Η μουσική, ο χορός και τα τραγούδια που πλαισιώνουν το έργο κάνουν τα μέλη του ΚΑΠΗ, πραγματικούς πρωταγωνιστές τη σκηνής και της ζωής.

«Οι ομάδες του ΚΑΠΗ μετά από τόσες θεατρικές παραστάσεις έχουν την γνώση και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση» υπογραμμίζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα Αποδήμων Ροδίων και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Τρέχας.

Η διασκευή έγινε με μοναδικό σκοπό την σάτιρα και το χιούμορ, από τη συγγραφέα θεατρικών έργων κ. Μαρία Αϊβάζη- Ζάγορα, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της και η οποία αναφερόμενη στο έργο των ομάδων του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου τονίζει: «Όσο παράτολμο και αν είναι αυτό το εγχείρημα ο σεβασμός και η αναγνώριση της αξίας των κειμένων του Αριστοφάνη στάθηκε οδηγός για να ανεβάσουμε εφέτος με τις αξιόλογες ομάδες του ΚΑΠΗ το έργο « ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»». 

Οι άλλοι δύο συντελεστές της παράστασης είναι δύο ιδιαίτερα καταξιωμένοι στο χώρο τους καλλιτέχνες, που και εκείνοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για μεν τη χορωδία η κ. Φλώρα Πελεκάνου, για δε το χορευτικό ο κ. Ιάκωβος Φτάκλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου