Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Το έντεχνο τραγούδι είχε την τιμητική του στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έντεχνο τραγούδι είχε την τιμητική του στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο, στην εκδήλωση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης και του σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο MIRAMARE WONDERLAD.

Οι ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλης Αδρουλιδάκης δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα για ένα κοινό που απόλαυσε και συμμετείχε με θέρμη, ενθουσιασμό και συγκίνηση, για δύο και πλέον ώρες σε ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελληνική μουσική, νέες συνθέσεις και νέα τραγούδια εξίσου ποιοτικά και σύγχρονα.

Μια κιθάρα απέδωσε όσο μια ορχήστρα μια τραγουδίστρια κατάφερε να γεμίσει τη σκηνή με την απίθανη εκφραστική φωνή της και με την σκηνική της παρουσία.

Η τέχνη και ο πολιτισμός στρατευμένα στα ιδανικά του αγώνα για την ειρήνη και την πρόοδο έδωσαν μια ακόμα νότα στην προσπάθεια της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης και του σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο MIRAMARE WONDERLAD για την ανάπτυξη του κινήματος, για τον συντονισμό του με το εργατικό κίνημα.

Στην ίδια εκδήλωση με πολύ γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε τις εμπειρίες του ο επικεφαλής της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης Σάββας Καραγιάννης για τους μετανάστες, οι οποίοι αναγκάζονται, όπως τόνισε, να περάσουν μέσα από τις περιοχές των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εάν γλυτώσουν από τα σαπιοκάραβα των μετακινητών βρίσκονται στην περιοχή όπου μόνο οι απλοί άνθρωποι είναι αυτοί που τους σκέπτονται και κάνουν ότι μπορούν για την παροχή βοήθειας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Τσουρούτης Μιχάλης πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο MIRAMARE WONDERLAD, το οποίο συνδιοργάνωνε την εκδήλωση με την Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων,

«Οι εξελίξεις στην γειτονιά μας για το ξαναμοίρασα των αγορών, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των αγωγών μεταφοράς δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντά μας, αλλά με το πια πολυεθνική εταιρεία θα βγάλει και άλλα αμύθητα κέρδη με το αίμα των λαών της περιοχής. 

Μας βρίσκει αντίθετους η όλο και πιο βαθειά συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το γκριζάρισμα του Αιγαίου. Μας βρίσκει αντίθετους ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση στην επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Μας βρίσκει αντίθετους η δημιουργία ψευδαισθήσεων για την δήθεν εξυπηρέτηση των συμφερόντων μας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Μας βρίσκει αντίθετους το κάλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για επέκταση της βάσης της Σούδας και την προσφορά νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο. Μας βρίσκουν αντίθετους οι περιπολίες που γίνονται από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις με πρόφαση δήθεν το μεταναστευτικό αλλά με σκοπό την παρακολούθηση του Ρώσικου στόλου, στα πλαίσια των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η πάλη για την ειρήνη, για την υπεράσπιση της ζωής, είναι αναπόσπαστη από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης. Συγκρούεται με το ίδιο το σημερινό πολιτικό σύστημα το οποίο βγαίνει από την βαθειά του κρίση μέσα από την καταστροφή και τον πόλεμο». 

Ρόδος 3-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου