Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Το λιμανάκι Φανών σε τραγική κατάσταση… μέχρι σήμερα έχουν ξοδευτεί πάνω από 600.000 ευρώ!!

Άρθρο της εφημερίδας “Δημοκρατική”

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η δημοτική αρχή να αποφύγει το…. σκάνδαλο που ονομάζεται «Λιμανάκι Φανών» για το οποίο έχουν ξοδευτεί πάνω από 600.000 ευρώ μέχρι σήμερα, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς το αλιευτικό καταφύγιο παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση.
Μόλις πριν από δύο μήνες, παρουσιάστηκε μια μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο των Φανών, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ‘εκτινάσσει’ το κόστος στα 6εκατ ευρώ (!) με το σκεπτικό ότι ‘πρέπει να αλλάξει όλος ο
προσανατολισμός του έργου –τουτέστιν, θα γίνει νέα μελέτη από την αρχή και φυσικά νέος προϋπολογισμός’.

Όπως ειπώθηκε, αυτό που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου επιχειρεί να διασφαλίσει, είναι η πλήρης λειτουργικότητα του καταφυγίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς να χρειαστεί να γίνοντια επιπλέον εργασίες εμβαλωματικού χαρακτήρα κάθε χρόνο για να διασφαλίζεται η προσβασιμότητά του, καθώς παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και ταλαιπωρούνται οι αλιείς των οποίων τα
σκάφη εγκλωβίζονται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου- για το «ταλαίπωρο» αλιευτικό καταφύγιο στις Φάνες, έχουν ξοδευτεί τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από… 600.000 ευρώ ενώ υπάρχουν εκκρεμείς εργολαβίες οι οποίες πρέπει να κλείσουν και να πληρωθούν. Συνεπώς, όποιες εργασίες κι αν γίνονται, είναι χωρίς αποτέλεσμα.
«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εδώ και χρόνια. Η χωροθέτηση δεν είναι λειτουργική. Εμείς κάναμε οριστικές μελέτες για να γίνει επανακαθορισμός χωροθέτησης.
Ζήτησα από τις τεχνικές υπηρεσίες μας να μου δώσουν αναλυτικά στοιχεία για το έργο. Από το 2001 μέχρι σήμερα, ξοδέψαμε πάνω από 600.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου χωρίς να έχουμε κανένα έσοδο.
Η επόμενη μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους και θα προσπαθήσουμε να βρούμε πρόσθετους πόρους και σχεδιάζουμε να γίνει παράλληλα, μία μαρίνα αναψυχής σκαφών με 73 θέσεις. Στη δυτική πλευρά του νησιού, υπάρχει μόνο το λιμανάκι των Φανών για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και αντιλαμβάνεσθε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν οι εργασίες. Είναι απαραίτητο, πέρα από την συνολική μελέτη, να δοθούν άμεσες λύσεις ώστε κι εμείς, ως Λιμενικό Ταμείο, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το έργο, έστω και σταδιακά, χωρίς να πρέπει να περιμένουμε να εφαρμοσθεί συνολικά η μελέτη, το κόστος της οποίας είναι υψηλό και επιπλέον θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος. Το κόστος του προϋπολογισμού ανά στάδιο θα μας βοηθήσει να κάνουμε ως Λιμενικό Ταμείο τον προγραμματισμό μας και να προχωρήσουμε έστω και με δικά μας έξοδα, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της μελέτης» όπως τόνισε ο ίδιος.
Θυμίζουμε ότι στις αρχές του 2015, ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος διαβεβαίωνε τους αλιείς και τους κατοίκους της περιοχής ότι το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. Οι εξελίξεις, βέβαια, τον διέψευσαν αφού μέχρι σήμερα, κανείς δεν μπορεί να βρει λύση για το ταλαίπωρο αλιευτικό καταφύγιο.

Η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζει το λιμανάκι των Φανών είναι τουλάχιστον… τραγική –με τόνους από φύκια να το έχουν ‘πνίξει’ κυριολεκτικά και με συνέπεια τα αλιευτικά σκάφη να μην μπορούν να βγουν από εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δ.σ. του Λιμενικού Ταμείου είναι εμφανώς δυσαρεστημένα από την εξέλιξη, καθώς ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε δυσθεώρητα ύψη ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα που θα κοστίσει 6εκατ. ευρώ. Ο κ. Χριστοδούλου πάντως, δηλώνει ευθαρσώς ότι «εάν ο προϋπολογισμός του έργου είναι αποτρεπτικός, δεν θα το προχωρήσουμε….» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως να μετατοπιστεί για αργότερα το έργο.

Η επόμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου πάντως θα γίνει στις 24 Αυγούστου 2016.Σημείωση ΡΟΔΟΣυλλεκτη: Να προσθέσουμε απλά ότι το θέμα με το λιμανάκι των Φανών, το έχουν εκμεταλλευτεί όλες σχεδόν οι παρατάξεις από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα για ψηφοθηρικούς λόγους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν εκλεγεί με το σύνθημα “Αν μέσα σε 6 μήνες δεν λυθεί το θέμα, θα παραιτηθώ…”
Φυσικά ούτε το θέμα λύθηκε, αλλά και ούτε κάποιος έχει παραιτηθεί…
Η κατάσταση στο λιμανάκι έχει χειροτερέψει και κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται, ούτε καν για τον φάρο στη είσοδο του που έχει πάρει επικίνδυνη κλήση…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ρουβήμ (ΡΟΔΟΣυλλέκτης)
Φωτογραφίες από την… διαμαρτυρία που έγινε πριν μερικά χρόνια…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου