Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Και οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ρόδου δεν θέλουν την κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο

ΑΠΟΠΕΣ: «Δεν είναι κανείς αντίθετος στην δημιουργία υποσταθμού στη Ρόδο. Είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην δημιουργία υποσταθμού δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην δημιουργία υποσταθμού σε πυκνοκατοικημένες περιοχές! ΘΕΛΟΥΜΕ το αυτονόητο 
ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣΡ 
η οποία ρητά και κατηγορηματικά λέει : 
"OXI στον Άγιο Νικόλαο και σε καμιά πυκνοκατοικημένη περιοχή" 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΔΟΥ Ρόδου 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά τις νέες εξελίξεις στο θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ, επανέρχεται σε προγενέστερη ειλημμένη απόφαση του και αναφέρει τα εξής:

1. Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία διότι επανέρχεται το θέμα της κατασκευής του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης και Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο και ειδικότερα σε θέση που γειτονεύει με κατοικίες, δημοτικά σχολεία, παιδικό σταθμό και φυσικά το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, στο οποίο εργαζόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και το οποίο επισκέπτονται καθημερινά πλήθος κόσμου. Σε μια τέτοια πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν μπορεί να έχει θέση ένας υποσταθμός υψηλής τάσης.

2. Εκφράζει την απορία του γιατί δεν γίνεται σεβαστή και δεν εφαρμόζεται η ομόφωνα ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αποκλείει τη δημιουργία και λειτουργία υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και σε οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Αναρωτιόμαστε ποιος άλλος τελικά αποφασίζει για τα σημαντικά έργα που πρόκειται να γίνουν στον τόπο μας, εκτός από το δημοτικό συμβούλιο, το μόνο αρμόδιο και δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμικό όργανο της πόλης μας.

3. Εκφράζει τον προβληματισμό του γιατί η δημοτική αρχή δεν παίρνει το μέρος των κατοίκων της περιοχής που εκπροσωπεί. Και μόνο η πιθανότητα επίδρασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία μικρών παιδιών και των κατοίκων, ένα θέμα υγείας τόσο σημαντικό για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη καθαρή απάντηση από την επιστήμη, θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν σαφή θέση κατά της κατασκευής του υποσταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή.

4. Είναι απαραίτητο να βάλλουμε πάνω από όλα την υγεία των κατοίκων, η οποία αποτελεί υπέρτατο αγαθό και να δηλώσουμε σε όσους επικαλούνται την «ανάπτυξη» ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Στεφανάκης Θεοδόσιος
Ο γεν. γραμματέας
Μπόβολος Θωμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου