Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Απαντητική επιστολή του ΑΠΟΠΕΣ σε δημοσίευμα του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤ. & ΠΕΡΙΒ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου Ρόδος, 
E-mail: apopes@yahoo.gr

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Σύμφωνα με το μακροσκελές δημοσίευμα του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στον τοπικό τύπο στις 31-5-2016,
«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Εταιρεία, εφαρμόζοντας επενδυτικό πλάνο πολλών εκατομμυρίων, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σειρά έργων που έχουν ως μοναδικό στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού συστήματος του νησιού Ρόδου»
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. υλοποίησε τα έργα αναβάθμισης των δικτύων στη Ρόδο με σοβαρές ελλείψεις , με αποτέλεσμα η Ρόδος να δυσφημίζεται από τα επαναλαμβανόμενα Black Out και η τοπική δραστηριότητα να βρίσκεται σε αδιέξοδα.
Γιατί άραγε δεν δημοσιεύουν ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής των καθηγητών του Πολυτεχνείου που αφορά τα Black Out ; Να ενημερωθούν ΣΩΣΤΑ και οι Δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της Διαπαραταξιακής επιτροπής ; Τι είναι αυτό που τους….. εμποδίζει;
Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. εφαρμόζοντας παραπλανητική πολιτική αναφέρεται στο ολοσέλιδο δημοσίευμα του στον τοπικό τύπο σε Κέντρο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποκρύπτοντας ότι θέλει να καταστήσει “μέσα στα σπίτια μας” και Υποσταθμό μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας από 150 KV σε 20 KV. Οι ενστάσεις μας αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον προβλεπόμενο Υποσταθμό. Ο εξοπλισμός των υποσταθμών είναι μετασχηματιστές μεγάλης ισχύος και παράγουν μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης.
Αφού εμφανίζονται τόσο …ευαίσθητοι και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων γιατί ο υποσταθμός Ροδινίου, ανεύθυνα και ασυνείδητα, για πολλά χρόνια ήταν σε συνθήκες υπερφόρτισης των γραμμών, με συνέπεια να έχουμε αυξημένα μαγνητικά πεδία, αυξημένες απώλειες και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου στο εργοστάσιο με αντίστοιχες εκπομπές ρύπων; Μέχρι δε το τέλος του 2014 κατά ομολογία τους (κ.Ζωντανός σε δημόσια συνεδρίαση στο Δήμο Ρόδου) ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν κάνει σχετικό έλεγχο)
Η ανάπτυξη στο βόρειο τρίγωνο του νησιού είναι στις παρυφές και όχι μέσα στη πόλη της Ρόδου. Παρατηρείται στη γεωγραφική ζώνη ανάμεσα στις λεωφόρους Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου - Καλλιθέας .
Η απόσταση από την ιδιωτική κλινική στην περιοχή Κοσκινού μέχρι και τη νέα μαρίνα Ρόδου είναι περίπου 15 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι είναι ιδανική για τη κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου.
Ήρθε η ώρα κύριοι να ξεπεράσετε τα εσωτερικά σας προβλήματα και να πάρετε την απόφαση να κατασκευαστεί ο νέος Υποσταθμός στις παρυφές της πόλης με αμιγώς υπόγειο δίκτυο προκειμένου να καλυφθούν και οι όποιες ανάγκες στο μέλλον και να συμβάλετε και στην οπτική βελτίωση του τόπου μας, όπως επικαλείσθε στο δημοσίευμα σας.
Αλήθεια για ποια οπτική βελτίωση μιλάτε ;
O ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχει αφήσει το κτίριο του πρώην Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (Α.Σ.Π.) ηλεκτρικής ενέργειας που έχει χαρακτηριστεί με την υπ' αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/56797/1620 απόφαση Υπουργού Πολιτισμού (Φ.Ε.Κ. 408/Α.Α.Π./12-09-2008) ως μνημείο το κέλυφος και ο φέροντας οργανισμός του πιο πάνω κτιρίου, στην τύχη του από το 1988 κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του Ν. 3028/2002. Σήμερα στο κτίριο δεν υπάρχουν ούτε καν τζάμια με αποτέλεσμα να προσδίδει την εικόνα κτιρίου – φάντασμα και μάλιστα απέναντι από τη νέα μαρίνα , δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να απολαύσουν ένα υπέροχο τοπίο αδιαφορίας .
Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Στην ΑΠΙΘΑΝΗ περίπτωση της κατασκευής του νέου υποσταθμού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, τότε είναι απαραίτητη η διασύνδεση του με τον υποσταθμό του Ροδινίου. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκατασταθούν κάτω από τα σπίτια μας 17 περίπου χιλιόμετρα καλώδια με υπερυψηλή τάση. Το πρόβλημα των μαγνητικών πεδίων αφορά λοιπόν, το σύνολο των κατοίκων της πόλεως Ρόδου και όχι μόνο της περιοχής του Αγίου Νικολάου.
Ήδη οι συμπολίτες μας της περιοχής της Ανάληψης , ζούνε σε συνθήκες επικινδυνότητας , εξαιτίας των γραμμών υπηρυψηλής τάσης που τροφοδοτείται το Ροδίνι.
Όλα τα παραπάνω εκθέτουν και χαρακτηρίζουν μη αξιόπιστα τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις δικαιολογημένες ανησυχίες των πολιτών.
Είναι υποχρεωμένοι να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν την απόφαση του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου που ρητά και κατηγορηματικά λέει ΟΧΙ στον Άγιο Νικόλαο και σε καμιά πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την πολυετή και αδικαιολόγητη ενεργειακή ανεπάρκεια και την ταλαιπωρία του τόπου μας, εξαιτίας της έλλειψης ενεργειακής στρατηγικής. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να βελτιώσουν σε κεντρικό επίπεδο τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της Ρόδου.
Η αναφορά δε στο δημοσίευμα του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για την κατασκευή των έργων στη Ρόδο, με χρήματα των συμπατριωτών μας, χωρίς να αποφέρουν κέρδη στην επιχείρηση, θεωρούμε είναι απόλυτα προσβλητική για τον τόπο μας και διχαστική. Δεν μας κάνει κανείς καμία χάρη. Χρόνια τώρα κύριοι της ΔΕΗ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α. Ε. βάζετε το χέρι σας βαθιά στις τσέπες μας καιρός να το βάλετε και στην δική σας..
Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καλό θα ήταν να προβεί στην αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών του πρώην Α.Η.Σ. αντί να ξοδεύει τα χρήματα μας σε καταχωρήσεις οι οποίες δεν πείθουν κανένα.
Χρειάζεται ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ στην Ρόδο; Προτείνετε ΤΩΡΑ εναλλακτική και καταλήξετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τη βοήθεια της διαπαραταξιακής επιτροπής, στην οποία και εσείς συμμετέχετε.
Στον Άγιο Νικόλαο δεν θα γίνει. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΣ

Η Πρόεδρος 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου