Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Ρόδος, 4/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο & Απολογισμός 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλή θετική ενέργεια πραγματοποιήθηκε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, ολοκληρώνοντας έναν 10ετή κύκλο εκδηλώσεων με θέμα την πολιτιστική μας κληρονομιά και στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση και ανάδειξη της.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου, Ελλήνων και τουριστών, που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας εκπαίδευσης απέδωσε ωφέλιμους καρπούς, αφού αυτή τη χρονιά συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία του νησιού μας, παρουσιάζοντας με επιτυχία τα δικά τους project, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο» που σχεδίασε ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο».
Ο ειδυλλιακός αλλά κενός χώρος της Τάφρου, κάτω και εκατέρωθεν της Πύλης D’ Amboise, γέμισε με γέλια, χρώματα, μελωδίες και αρώματα από Μεσαίωνα, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα μαγική, όπως δεν έχει ξαναγίνει σε αυτό το χώρο ποτέ πριν, με άλογα να κάνουν βόλτες, τοξοβόλους, ξιφομάχους, χορεύτριες, μουσικούς, ξυλοπόδαρους, παιχνίδια και εργαστήρια τέχνης. Αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις άφησε και η έκθεση με τα έργα των παιδιών που παρουσιάστηκε στον Πύργο της Πύλης, όπως και η θεματική έκθεση φωτογραφίας: «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» που λόγω της μεγάλης της επιτυχίας θα επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον, σε πιο ολοκληρωμένη μορφή.

Στην επιτυχία του 10ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ όμως συντέλεσαν όσοι συμμετείχαν ή συνεισέφεραν με κάθε τρόπο και μεγάλη προθυμία, δημιουργώντας ένα κλίμα γεμάτο θετική ενέργεια, και τους οποίους το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επιθυμεί να ευχαριστήσει:

Την ομάδα Ξιφομαχίας που δίδαξαν εθελοντικά ο Μάριος Φεσόπουλος και ο Παύλος Σειρηνόπουλος, την ομάδα Παραδοσιακών Κρουστών του φεστιβάλ, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού και το Θάνο Παπουρδάνο, τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε χορογραφία της Νάνσυς Καρακαντέ, το σχήμα TreesCelts και τον μουσικό Νίκο Ξυνό, τον Αθλητικό Όμιλο Τοξοβολίας «Φλόγα», τις φωτογραφικές ομάδες: PhotOrion, Crops, Makos Seminars και Ιδρύματος Σταματίου, την πλατφόρμα All About Festivals, το Εργαστήρι Τέχνης της Τίνας Τρίγκα, τον τεχνίτη στο βοτσαλωτό Νίκο Κελεπέρα, το Στρατή Χατζηπροκοπίου για το project Urban Hoplites, τον Ομέτ Μεχμέτ για το σανό, τον ηλεκτρολόγο της αρχαιολογίας Γιάννης Πάππου που βοήθησε εθελοντικά στη διοργάνωση, το Γιώργο Μαριά και τη «Ξυλαρμογή», τις εθελόντριες Ρεββέκα Φελεκίδου, Δέσποινα Καραγιάννη, Μαρία Αχιολά και Αναστασία Μπεκρή, τα αδέρφια Μάνο και Γιώργο Σπανό, το Μιχάλη Φωταρά, τον Ιωάννη Αποστολόπουλο και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση. Ένα θερμό ευχαριστώ επίσης στους Εθελοντές Σαμαρείτες για την υγειονομική κάλυψη.

Για την πρόθυμη προσφορά υλικών, για τις ανάγκες του φεστιβάλ, ευχαριστούμε τους Χορηγούς: το κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού ΚΑΥΚΑΣ, που φώτισε ξανά το μνημείο της Τάφρου, το Σούπερ Μάρκετ Ι. Πάππου, τους φούρνους Πελαρδή και τη Ροδίτικη Πίτα – Ροδίτης Μιχάλης, για τις προμήθειες του καπηλειού μας όπως και τη ΒΑΠ για την παροχή έκπτωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ξενοδοχείο Electra Palace και το Rent a Car AutoEurope για τη φιλοξενία και μετακίνηση αντίστοιχα των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών. Τέλος ευχαριστούμε για τη στήριξη το θέαμα 9 Διαστάσεων, «Θρόνος του Ήλιου» και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας μας.

Το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ ήταν μία συνδιοργάνωση του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και του Υπουργείου Πολιτισμού - Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου που παραχώρησαν το χώρο της Τάφρου και τον Πύργο της Πύλης D’ Amboise.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα: www.facebook.com/groups/medievalrose

Από τη Δημιουργική Ομάδα του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου