Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Εορτασμός ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ


Ρόδος 27/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εορτασμός ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟ ΕΚΡ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 8 ΜΑΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. 

Οργανώνουμε τους Αγώνες μας, τιμούμε τους Ήρωες της τάξης μας

Το Ε.Κ.Ρ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφενός μεν γιατί οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου γιατί λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της σε μέτρα και πολιτικές, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι μεθοδεύσεις της δεν έχουν τελειωμό, καθώς φτάνει στο σημείο να μεταφέρει τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεχνώντας ηθελημένα το ρόλο και τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους για άλλη μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια μέσα στην οργή και την αγανάκτηση. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι πιο έντονες και πιο πολύπλευρες κατά των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Εμείς είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος της Ελληνικής κοινωνικής αλυσίδας, που καλείται να πληρώσει και να ξαναπληρώσει για τα μεγάλα απόνερα της οικονομικής κρίσης.

Η 1η ΜΑΗ για εμάς τους εργαζόμενους είναι ημέρα μνήμης για τους Ήρωες Αγωνιστές, που έπεσαν στον βωμό του αγώνα για τη διεκδίκηση και τη θεμελίωση βασικών αναγκών υπέρ της Εργατικής Τάξης όλου του κόσμου. Οι αγώνες μας έχουν ως παρακαταθήκη την 1η ΜΑΗ του 1886, που συμβολίζει την αγωνιστικότητα ,την ενότητα και τη συνεχή διεκδίκηση για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνική δικαιοσύνη, εργασιακή ευημερία υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Η 1η ΜΑΗ είναι ο ΦΑΡΟΣ εκείνος, που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας μας, ο αγώνας των εργαζομένων, είναι αγώνας σκληρού ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, που μέσα από αυτόν μπορούμε να έχουμε τα μόνο θετικά αποτελέσματα για την τάξη μας. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας. όπως τον επιζητούν και τον επιδεικνύουν σκοπίμως οι ισχυροί του δόγματος της ελεύθερης και ασύδοτης αγοράς. για να εξυπηρετήσουν πιο εύκολα τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

§ Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους.

§ Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

§ Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

§ Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

§ Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

§ Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.

§ Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

§ Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

§ Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

§ Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

§ Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Το Ε.Κ.Ρ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή, 8 Μαϊου και στη συγκέντρωση στο Ε.Κ.Ρ, ώρα 10.30 πμ.

Ο Αγώνας μας θα συνεχιστεί με 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ME ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας
για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας,
για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου