Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Η ψηφιακή εποχή για το Νότιο Αιγαίο, μόλις ξεκίνησε

Γ. Χατζημάρκος: «Η ψηφιακή εποχή για το Νότιο Αιγαίο, την περιοχή που ηγείται τουριστικά όλης της χώρας, μόλις ξεκίνησε»


Παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα, ψηφιακού τουριστικού marketing της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Η ψηφιακή εποχή για την παρουσία και προβολή των τουριστικών προορισμών του Νοτίου Αιγαίου, της περιοχής που ηγείται τουριστικά ολόκληρης της χώρας, τίθεται από σήμερα σε νέα βάση, απολύτως σύγχρονη, εξαιρετικά μελετημένη και σχεδιασμένη, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την πλήρη αξιοποίησή τους.
Η πρώτη ενότητα ενεργειών ψηφιακού marketing της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, παρουσία εκπροσώπων φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εν λόγω ενέργειες επικοινωνίας, που κινούνται σε δύο άξονες, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου κάθε νησί μπορεί να αναπτύξει την δική του ξεχωριστή τουριστική ταυτότητα, υλοποιούνται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού, οδικός χάρτης 2016 – 2020 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μόλις δύο μήνες μετά από την επίσημη παρουσίασή τους.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των πρωτοποριακών και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών δήλωσε:
«Η διαδικτυακή παρουσία και προβολή, των τουριστικών προορισμών, του Νοτίου Αιγαίου, σχεδόν άγνωστη μέχρι σήμερα, με εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις και αποδόσεις, μπαίνει πλέον σε μια νέα βάση, απολύτως σύγχρονη εξαιρετικά μελετημένη και σχεδιασμένη. Οι τουριστικοί προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου εισέρχονται με πολλές αξιώσεις στην ψηφιακή εποχή. Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σήμερα τίθενται στην υπηρεσία του τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου.
Μας έχει προλάβει η ίδια η ζωή και αυτό που χρειαζόμαστε είναι άλματα. Οι υποτονικοί ρυθμοί του χθες δεν έχουν θέση στο σήμερα. Εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνουμε άλματα, διότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο με πολλούς κινδύνους αλλά και πάρα πολλές ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο είναι συγκλονιστικές, όσο συγκλονιστική είναι η προοπτική και η δυναμική του. Αυτήν την προοπτική, αυτήν την δυναμική υπηρετούμε, μ’ ένα τρόπο απολύτως καινοτόμο και πρωτοποριακό.
Η ψηφιακή εποχή για το Νότιο Αιγαίο, την περιοχή που ηγείται τουριστικά όλη της χώρας, μόλις ξεκίνησε. Είναι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή η νέα εποχή την οποία τόσο είχαμε ανάγκη, μόνο σε καλύτερες μέρες μπορεί να μας οδηγήσει. Με ρεαλισμό, με αισιοδοξία και με πάρα πολύ δουλειά, συνεχίζουμε και θα είμαστε αυτοί που και στον τομέα του τουρισμού θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Για τον τόπο μας και για την χώρα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστή στις δεσμεύσεις της, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και της ολοκληρωμένης καμπάνιας, δίνει σε όλα τα νησιά μας τα εργαλεία και την πρόσβαση σε σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα προβολής, γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να αναδείξουμε την μοναδικότητα και τον πλούτο των νησιών μας και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου. Είμαστε περήφανοι που μέσα από αυτό τον στρατηγικό σχεδιασμό καταφέραμε για πρώτη φορά στα χρονικά να δώσουμε ίσες ευκαιρίες προβολής και ανάπτυξης στα μεγαλύτερα και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειάς μας. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα διαθέτουν μία σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η αξιοποίηση αυτών και η εκμετάλλευσή τους δεν μπορεί όμως να είναι αποτέλεσμα αυτόνομων ενεργειών, αντίθετα θα πρέπει να βασίζεται σε ένα συγκροτημένο σχεδιασμό. Πιστεύω λοιπόν ότι με το τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού, που έχουμε στα χέρια μας και με τη συνεργασία όλων, θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αυτόν τον τουριστικό γίγαντα που λέγεται Νότιο Αιγαίο!»

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου

Η παρουσίαση των εφαρμογών ψηφιακού marketing του τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της MarketingGreece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, με την οποία συνεργάστηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε μια συνεργασία ιδιαίτερα γόνιμη, αποτελεσματική και αρμονική.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η διαδραστική πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου και επικοινωνίας, με στόχο τη συνοχή στην επικοινωνία και την άμεση, γρήγορη και ευέλικτη συνεργασία όλων των νησιών. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία αποτελεί καινοτομία και βασικό μέρος της πρώτης ενότητας ενεργειών, είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς αξιοποίηση στα χέρια των τοπικών φορέων. Παρέχοντας πλήρη πρόσβαση σε επικοινωνιακό υλικό και περιεχόμενο (φωτογραφικό υλικό, κείμενα ταξιδιωτικών εμπειριών και δημιουργικές εφαρμογές – digitalposters), δίνει στους τοπικούς φορείς τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν, να διαμορφώνουν και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της καμπάνιας. Η πλατφόρμα στο μέλλον θα επεκταθεί και για επόμενες ανάγκες άμεσης και αποτελεσματικής συνεργασίας των νησιών για την τουριστική προβολή τους.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το campaigntumblrsite http://likenoother.aegeanislands.gr/, ένα σύγχρονο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακής παρουσίας, όπου παρουσιάζονται περισσότερο από 40 θεματικές ιστορίες των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μέσα από ειδικές σελίδες για κάθε νησί και με feedχρηστών το οποίο θα αντλείται μέσα από το hashtag #aegeanlikenoother, θα αποτελέσει τον πυρήνα της φιλοξενίας και προώθησης του concept και του περιεχομένου της καμπάνιας. Το campaignsite θα συνεχίσει να τροφοδοτείται καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους χρήστες.

Αξιοποιώντας περαιτέρω το διαδίκτυο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην ανάπτυξη Μέσων Κοινωνικής ?ικτύωσης, ως πλέγμα δράσεων γύρω από το c

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου