Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Διευθύνσης Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου, Βιομηχανίας & Ενέργειας

Δελτία Τύπου
[26/11/2015]
Παρουσίαση των Διευθύνσεων Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου, Βιομηχανίας & Ενέργειας έγινε την Παρασκευή 20-11-2015 στην Κρεμαστή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Γιώργο Πόκκια προς τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρόδου, Ιαλυσού και Πεταλούδων. 
Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγαπητός Πάλλας, Μιχάλης Σταυρής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και πολλά μέλη τους.
Ο κ. Πόκκιας παρουσίασε αναλυτικά τις αρμοδιότητες, τις δραστηριότητες και την λειτουργία των δύο Διευθύνσεων όπου προΐσταται και εξειδίκευσε το θέμα των χωροθετήσεων των δραστηριοτήτων του Δήμου που γίνεται από τα Τοπικά Συμβούλια. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 όλες οι χωροθετήσεις δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους όπως μικροπωλητές, λαϊκές αγορές, περίπτερα, λούνα παρκ, καντίνες κ.λ.π. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των εμποροπανηγύρεων των χωριών όπου από φέτος όλα θα χωροθετηθούν και θα αδειοδοτηθούν έγκαιρα και όπως προβλέπει ο νόμος.
Στα ζητήματα του Πρωτογενούς Τομέα, παρουσίασε τις κατευθύνσεις και τις ενέργειες που αναλαμβάνει ο Δήμος στον τομέα της Ανάπτυξης, της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας. Ζήτησε από τα Τοπικά Συμβούλια να ενεργοποιήσουν όσο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει στα χωριά, για να το κατευθύνουν στον Πρωτογενή Τομέα και στις δυνατότητες που ανοίγονται στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα. Ζητήθηκε επίσης, να συνδράμουν στην περιφρούρηση και τον έλεγχο των παγίδων για την σύλληψη των ανεπιτήρητων ζώων, που έχουν αναπτυχθεί σε όλο το νησί και στόχο έχουν να περιορίσουν το οξυμένο αυτό το ζήτημα.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αισθητική αναβάθμιση και αποκατάσταση της ευνομίας στους κοινόχρηστους χώρους του νησιού, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση των οξυμένων ζητημάτων της καθημερινότητας των δημοτών του νησιού. Τόνισε την αποφασιστικότητα και την πίστη της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει τα κακώς κείμενα που υπάρχουν ανεξαρτήτως των όποιων αντιδράσεων.
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Αντιδήμαρχο κ. Πόκκια για την πρωτοβουλία ενημέρωσής τους, έθεσαν σειρά ερωτημάτων και αποριών που απαντήθηκαν στην δευτερολογία του Αντιδημάρχου.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και για τα Τοπικά Συμβούλια των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου