Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Ομόφωνα εγκρίθηκε η λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 12/10/2015
Ομόφωνα εγκρίθηκε η λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την ίδρυση και λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, ενέκρινε ομόφωνα σήμερα, Δευτέρα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στην Σύρο υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη.

Η λειτουργία του γραφείου έχει ήδη δρομολογηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χατζημάρκου στις Βρυξέλλες και αποτελεί απόρροια του στρατηγικού προσανατολισμού της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη της νησιωτικότητας, στο κατ’ εξοχήν κέντρο λήψεως των αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι το γραφείο στις Βρυξέλλες αποτελούσε εξ’ αρχής αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου διεκδικητικού πλαισίου που έχει εκπονήσει η Περιφερειακή Αρχή, ωστόσο η υλοποίησή του καθίσταται αδήριτη ανάγκη και επιταχύνεται, μετά την διαπίστωση ότι για την ελληνική πολιτεία ο όρος της νησιωτικότητας είναι παντελώς άγνωστος και η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν είναι απολύτως προσχηματική και κενή περιεχομένου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το τελευταίο διάστημα έχει υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες της νοοτροπίας του κεντρικού κράτους, που αντιμετωπίζει τους νησιώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αφενός λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά της Περιφέρειας που αντιπροσωπεύουν το 85% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητάς της, αφετέρου εξαιτίας του χρηματοδοτικού κενού, το οποίο υπολογίζεται σε 52 εκατ. ευρώ περίπου και προκύπτει μετά την απόφαση ελληνικής κυβέρνησης και Κομισιόν να κλείσει το τρέχον ΕΣΠΑ στο τέλος του έτους, μόνο με τους κοινοτικούς πόρους και χωρίς της εθνική συμμετοχή, που ανέρχεται στο 50% του προγράμματος.
Πέραν της αναγκαιότητας ανάδειξης της νησιωτικότητας και κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, ένας επιπλέον σοβαρότατος λόγος που καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Σημειώνεται ότι πάγιο αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τόσο προς το Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δ. Αβραμόπουλο, όσο και προς τον α’ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. F. Timmermans, είναι, μέρος των πόρων που θα κατευθυνθούν στην χώρα μας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, να διατεθούν απευθείας στις Περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
«Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες είναι επιτακτική ανάγκη» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως «εφόσον για το κεντρικό κράτος οι αποφάσεις που αφορούν την νησιωτικότητα είναι κάτι εντελώς άγνωστο, είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι, απέναντι στους νησιώτες, να μεταφέρουμε το θέμα εκεί που βρίσκεται πλέον το κέντρο λήψης των αποφάσεων».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου