Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αναβαθμίζεται μέσω της πληροφορικής το έργο του ΚΕΘΕΑ

Δημοσιεύθηκε : 15 Οκτώβριος 2015

Τους νέους ορίζοντες που ανοίγει το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα του ΚΕΘΕΑ στην υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους παρουσίασαν χθες, Τετάρτη, μέλη της κοινότητας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Το πληροφορικό σύστημα, ένα έργο που θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία της απεξάρτησης, ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα στο ΚΕΘΕΑ και ενοποιεί σε ένα δίκτυο όλες τις υπηρεσίες του, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε 70 κτίρια 26 πόλεων, με τη βοήθεια νέου κεντρικού και περιφερειακού εξοπλισμού. Το σύστημα όμως δημιουργεί υποδομές και για την ανάπτυξη και νέων υπηρεσιών.

Η τηλεσυμβουλευτική θα δημιουργήσει το περιβάλλον για σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία από κάθε σημείο της Ελλάδας, των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης και των οικογενειών τους με τους εξειδικευμένους συμβούλους εξαρτήσεων της δομής μέσω chat, forum και ατομικής συμβουλευτικής. Επίσης η πλούσια δράση του ΚΕΘΕΑ στον χώρο της δια βίου μάθησης επεκτείνεται σε νέους αποδέκτες, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, μέσα από εφαρμογές σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό υλικό. Θα υπάρξουν και υπηρεσίες ηλεκτρονικής συναλλαγής για διάφορες κατηγορίες κοινού που θέλουν να ενισχύσουν το έργο της απεξάρτησης, υποψήφιους αναδόχους διαγωνισμών ή ερευνών αγοράς που διενεργεί το ΚΕΘΕΑ κ.ά.

Κομβικής σημασίας εφαρμογή του πληροφορικού συστήματος είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος εξυπηρετουμένων. Πρόκειται για μια θεραπευτική και τεχνολογική καινοτομία, πολύτιμη για τον θεραπευτικό σχεδιασμό, που επιτρέπει την τήρηση πλήρους φακέλου για όλους όσοι υποστηρίζονται από τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου έγινε η ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου του Οργανισμού, το οποίο ανέρχεται σε 50.000 φακέλους. Έτσι, μεγάλο μέρος από τον τεράστιο όγκο κλινικών στοιχείων που έχει συγκεντρώσει το ΚΕΘΕΑ στις τρεις δεκαετίες λειτουργίας του, καθίσταται διαθέσιμο και επεξεργάσιμο σε ψηφιακή μορφή. Οι ψηφιοποιημένοι φάκελοι αποτελούν έναν εθνικό ερευνητικό θησαυρό για τη μελέτη του προβλήματος της εξάρτησης στη χώρα μας.

Το πληροφορικό σύστημα του ΚΕΘΕΑ υλοποιείται στη πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη και Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ σε Ειδικές Κατηγορίες Πληθυσμού», η οποία εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2007-13).

Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους δοκιμαστικής λειτουργίας. Eντός του επόμενου διμήνου και μετά την παράδοση του έργου οι νέες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.kethea.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου