Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΝ: Νέα δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ"

 05 Οκτώβριος 2015

Μία νέα δωρεά, συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής,"ΔΙΑΤΡΟΦΗ" που σχεδίασε και υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Όπως έγινε γνωστό, από το συνολικό ποσό της δωρεάς, το 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds). Αξίζει όμως να επισημανθεί πως η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων δεν είναι καινούργια. Αντίθετα, από την έναρξη του Προγράμματος "ΔΙΑΤΡΟΦΗ", τον Απρίλιο του 2012, έως σήμερα, το ΙΣΝ διέθεσε συνολικά 21 εκατ. ευρώ. 
Η νέα δωρεά
Χάρη στη νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ, αυτή τη φορά θα υποστηριχθούν άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα στατιστικά δεδομένα που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Prolepsis, σε σχολεία ευπαθών περιοχών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, το ποσοστό των μαθητών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ξεπερνά το 50%.  
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν πέραν της νέας δωρεάς, το ΙΣΝ θα στηρίξει το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), παρέχοντας δηλαδή δωρεά ίσης αξίας για κάθε €100.000 που θα συγκεντρώσει το Ινστιτούτο Prolepsis από άλλους δωρητές για τους σκοπούς του Προγράμματος. Ο μηχανισμός συμπληρωματικών κονδυλίων ενεργοποιείται με τις συνεισφορές που το Ινστιτούτο Prolepsis θα διασφαλίζει από ιδιώτες, εταιρίες, ιδρύματα, κυβερνητικούς φορείς, ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.ά.
Σκοπός της επιπλέον δωρεάς είναι να ενταχθούν περισσότερα σχολεία στο Πρόγραμμα και, ως εκ τούτου, να λάβουν στήριξη περισσότεροι μαθητές. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), το ΙΣΝ επιδιώκει να ενθαρρύνει και άλλους δυνητικούς υποστηρικτές, να ενισχύσουν έμπρακτα το Πρόγραμμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ", ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους, στο μέτρο των δυνάμεών του, για το μέγεθος του προβλήματος.
"Μέσα στις τόσο δύσκολες συγκυρίες, στις οποίες βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», οι οποίες συμβάλλουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας και, ιδίως, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά μας.Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το πρόγραμμα, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε το όριο των δυνάμεών μας, που είναι εξ ορισμού συμπληρωματικές, και αναρωτιόμαστε, αν όχι τώρα, πότε, θα βρεθούν και άλλοι αρωγοί στις προσπάθειες της κοινωνίας πρόνοιας, ώστε να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να εξαλείψουμε την ανάγκη μια ώρα αρχύτερα;" δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
Οι δωρεές του ΙΣΝ για την ενίσχυση του Προγράμματος "ΔΙΑΤΡΟΦΗ", πρέπει να σημειωθεί πως, από το 2012 έως σήμερα, αντιπροσωπεύουν περίπου 10% της συνολικής, έκτακτης Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου