Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μουσικοθεατρική παράσταση «1453-1821: ο μακρύς δρόμος προς την Ελευθερία των Ελλήνων...»

Μουσικοθεατρική παράσταση , «1453-1821: ο μακρύς δρόμος προς την Ελευθερία των Ελλήνων...» που πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η μουσικοθεατρική παράσταση ,«1453-1821: ο μακρύς δρόμος προς την Ελευθερία των Ελλήνων...» του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, την Τρίτη στις 24 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο με αφορμή την επέτειο της Παλιγγενεσίας του ελληνικού έθνους  . 
Ήταν μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εκδήλωση δημιουργία μαθητών και καθηγητών του σχολείου, κατά την οποία παρουσιάστηκε ένα ιστορικό οδοιπορικό του Ελληνισμού από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το δημοτικό τραγούδι, οι ζωντανές αφηγήσεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και αναπαραστάσεις, οι επαναστατικοί χοροί, το τραγούδι και οι βιντεοπροβολές με ιστορικό περιεχόμενο που δημιούργησαν οι μαθητές, ζωντάνεψαν στιγμές της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας, όπως ήταν η Άλωση της Πόλης, τα δεινά και η αντίσταση του Ελληνισμού κατά την προεπαναστατική περίοδο, το παιδωμάζωμα, η προετοιμασία για το μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους, τα ιστορικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, οι δραματικές στιγμές της ηρωϊκής εξόδου του Μεσολογγίου, κ.α.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν:
Η Παραδοσιακή Χορωδία (υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Διονυσίας Παππούλη)
Οι Παραδοσιακές Ορχήστρες (υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση) του κ. Γιώργου Παραγυιού και του κ. Σπύρου Τζουμερκιώτη
Η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής με ορχηστικό σύνολο (υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαεντζή)
Ο Βυζαντινός Χορός (υπό τη διεύθυνση του κ.  Νεκτάριου Χατζησάββα)
Η ομάδα ιστορικής έρευνας και παραγωγής βιντεοπροβολών αποτελούμενη από μαθητές της Γ2, (υπό την καθοδήγηση και συντονισμό της κ. Ανθούλας Κολιάδη και του κ. Απόστολου Κολώνια)
Το πολιτιστικό πρόγραμμα του “Αφηγηματικού Λόγου” (με Υπεύθυνους καθηγητές την κ. Αντιγόνη  Ζάχαρη, κ. Κάτια Τάτση και κ. Χρήστο Θεολόγο)
Καλλιτεχνικές ομάδες με θεατρικά δρώμενα (υπό τη διδασκαλία της κ. Κάτιας Τάτση)
Το Σύνολο Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκών Δρωμένων (με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Χρήστο Θεολόγο, κ. Κάτια Τάτση και κ. Ευθυμία Μιχαηλίδου)
Το Μουσικό σύνολο με μουσική σύνθεση του κ. Νίκου Χασάπη.
Υπεύθυνη για το γενικό συντονισμό και οργάνωση της εκδήλωσης ήταν η κ. Ανθούλα Κολιάδη, ενώ συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί μουσικής όπως η κ. Άννα Νικητιάδη στα  κρουστά και  στο νέι, ο κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου στο σαντούρι, ο κ. Τσαντάνης Νίκος στο κλαρίνο. Βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί Εμίλ Πολυμένωφ στον ήχο, Απόστολος Κολώνιας στον βιντεοπροβολέα  και Τότσης Βαγγέλης στη διδασκαλία μπουζουκιού.
Τη βραδιά, που προλόγισε η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου κα Τσιμπούρη Θεοδώρα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης,  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, και ο κ. Μάνος Κόκκινος, Πρόεδρος του “Ιδρύματος Σταματίου” όπως και πλήθος κόσμου.
Η Διευθύντρια 

Τσιμπούρη Θεοδώρα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου