Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τιμητική διάκριση για την κα Λη Μηναΐδη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή της Bασιλόπιτας στο Σπίτι της Ευρώπης Τιμητική διάκριση για την κα Λη Μηναΐδη!
Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στο ξενοδοχείο Γκραντ Οτέλ, στις 6 το απόγευμα, το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο», θα γιορτάσει μαζί με τα μέλη και τους φίλους του, την έλευση του Νέου Χρόνου, με την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.
Σε μια ατμόσφαιρα πανηγυρική, με ωραία εδέσματα, ποτά και το πατροπαράδοτο έθιμο της Βασιλόπιτας, δίνεται η ευκαιρία σε όλους και ειδικά στους εκπροσώπους των φορέων του τόπου, μέσα από ένα σύντομο απολογισμό, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του προηγούμενου χρόνου. Ευκαιρία επίσης δίνεται να ανταλλάξουν ευχές και να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ομάδα των ανθρώπων που εργάζεται για τους σκοπούς του Συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο» αποφάσισε φέτος ομόφωνα να τιμήσει σε αυτήν, την πιο επίσημη ετήσια και εορταστική δημόσια παρουσία του, μια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο ειδικά στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, θέτοντας στην υπηρεσία του όλη τη δύναμη, τις σχέσεις και το κύρος της. Αποφάσισε να τιμήσει την ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Ροδίων για θέματα Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας, αναπληρώτρια γενική Γραμματέα του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κυρία Λη Μηναΐδη και να την ανακηρύξει «επίτιμο μέλος» του Σπιτιού της Ευρώπης!
Η κυρία Μηναΐδη βοήθησε σημαντικά στην πορεία του Συλλόγου κυρίως στις αρχές της λειτουργίας του, όταν δεν ήταν ακόμα ευρύτερα γνωστός, για τους σκοπούς του, τη δουλειά που κάνει και τη χρησιμότητά του, κυρίως σαν νέος φορέας σε θέματα πολιτισμού στη Ρόδο, που συμπλήρωσε και συμπληρώνει ένα κενό, εξειδικεύοντας την δραστηριότητά του σε ευρωπαϊκά θέματα.
Η κυρία Μηναΐδη έδειξε όλη της την εκτίμηση στο έργο του «Σπιτιού» και αργότερα, όταν με τις συστάσεις που έδωσε, συνέβαλε στο να επιλεγεί το «Σπίτι της Ευρώπης» ως συνεργάτης σημαντικών Οργανισμών (Δήμων, Πανεπιστημίων και επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού), σε ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή της Μεσογείου, τετραετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το Mare Nostrum.
Το 2010 επίσης η κυρία Μηναΐδη εκπροσώπησε το Δήμο της Ρόδου κατά την πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «μοντέλου Ηνωμένων Εθνών» του Rhodes Model Regional Co-operation, που διοργάνωσε το «Σπίτι της Ευρώπης» στις 6-10 Οκτωβρίου 2010.
Παράλληλα συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αυτού και μετά το τέλος του, ορίστηκε ως μόνιμο μέλος της επιτροπής, που θα οργανώνει στη Ρόδο κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, το Διεθνές αυτό Συνέδριο προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών.
Στον εορτασμό της Βασιλόπιτας του «Σπιτιού της Ευρώπης» θα δοθεί και ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό ρεσιτάλ τραγουδιού. Σε αυτό θα πρωτοεμφανιστεί στο κοινό η δεκαπεντάχρονη ταλαντούχος ροδίτισσα αοιδός, η μικρή Θεοδώρα Χατζηνικόλα. Τη Θεοδώρα θα συνοδεύσει με την εξαιρετική φωνή της η κα Σαπφώ Σταυρίδη και στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής, κα Άντζελα Σπανού.
Η γιορτή θα κλείσει με πλούσια λαχειαγορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου