Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σταματούν μέχρι τον Ιούνιο, τα έργα εξ ιδίων πόρων στον Δήμο Καμείρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ. ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σορωνή 18-3-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας τέθηκε χτες βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καμείρου, κατά την οποία αποτυπώθηκε έντονος προβληματισμός ακόμα και για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κρητικός υπογράμμισε ότι η επιχορήγηση ήταν μειωμένη κατά 40% όμως διαβεβαίωσε ότι, θα γίνει ότι είναι δυνατό ώστε να μην θιγεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στο δήμο Καμείρου.
Μάλιστα τόνισε ότι είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, η εξασφάλιση της μισθοδοσίας τους και πρόσθεσε ότι οι πάντες τελούν εν αναμονή των εσόδων του φόρου εισοδήματος και του ΔΗΦΟΔΩ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κρητικός ανακοίνωσε πως σταματούν για το λόγο αυτό μέχρι τον Ιούνιο, τα έργα εξ ιδίων πόρων. Αν όμως, η κατάσταση συνεχιστεί, τότε θα γίνουν περικοπές στους μισθούς ξεκινώντας από αυτούς του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου δ.σ και των προέδρων των τ.σ.
Συζήτηση έγινε και για το θέμα της διάβρωσης των ακτών, καθώς ειδικός επιστήμονας που βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Ρόδο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διάβρωση προχωρά με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι είχε υπολογιστεί.
Για το σκοπό αυτό θα κληθεί να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσει το σώμα, αν και όπως υπογράμμισε η αποκατάστασή τους είναι κάτι το εφικτό, αρκεί να ξεκινήσει άμεσα.
Επίσης όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσει και στο δήμο Καμείρου η διαδικασία απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, ενώ σύντομα θα κατασκευαστεί και το κυλικείο στην Αρχαία Κάμειρο.
Από την πλευρά του και στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαρίνος, κατέθεσε το αίτημα να γίνει έλεγχος στην εταιρία ΚΑΜΕΙΡΟΣ ΑΕ από ορκωτό λογιστή.
Ο δήμαρχος κ. Κρητικός αφού ζήτησε την αιτιολόγηση του αιτήματος αυτού δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση, όμως όπως είπε το θέμα θα συζητηθεί προηγουμένως στην ολομέλεια της παράταξης. Παράλληλα έθεσε ως προϋπόθεση την επέκταση του ελέγχου στην εταιρία από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, και πρόσθεσε ότι επίσης δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει έλεγχος και στη δεύτερη επιχείρηση του δήμου, εκ της συστάσεώς της.
Παράλληλα ο κ. Μαρίνος ζήτησε να ληφθούν σε συνεργασία με τη ΝΑ Δωδεκανήσου μέτρα προστασίας στον ποταμό Πλατή ο οποίος όπως τόνισε εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, καθώς επίσης και για όλες τις εστίες μόλυνσης και ρύπανσης του δήμου Καμείρου.
Τέλος η παράταξη εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στους ψεκασμούς που πραγματοποιούνται στα τοπικά διαμερίσματα αυτό το διάστημα.
Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσια διάταξης το σώμα αποφάσισε να συμμετάσχει ο δήμος Καμείρου στη σύσταση του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ρόδου και στην πρωτοβουλία του WWF Ελλάς «Ωρα της Γης» κατά την οποία στις 27 Μαρτίου θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να δώσει τρίμηνη παράταση στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες του δήμου για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, ενώ ενέκρινε ομόφωνα και τον απολογισμό των σχολικών επιτροπών του δήμου για το έτος 2009 οι οποίες μοιράστηκαν συνολικό ποσό 90.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου