Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών: Μια αξιέπαινη συλλογική προσπάθεια!!

Τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών σε ογδόντα οικογένειες

Oι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, η ανεργία έχουν φέρει δυστυχώς σε αδιέξοδο πολλούς συντοπίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από υποστήριξη και βοήθεια.

Αυτή τη βοήθεια τη βρίσκουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους του χωριού, αλλά και σε οικογένειες στο Γεννάδι, στη Λάρδο, στον Έμπωνα, στα Πλατάνια, την Ελεούσα και τη Λίνδο. Σε 80 οικογένειες προσφέρει τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προστεθούν και άλλοι δικαιούχοι, καθώς τα αιτήματα είναι πάρα πολλά.
Και δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που έχουν ανάγκη οι αναξιοπαθούντες συντοπίτες μας. Πολύ μεγάλη ανάγκη υπάρχει σε φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού παντοπωλείου Φανών, ανάγκη υποστήριξης δεν έχουν μόνο άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και επιχιερηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στο παρελθόν έκαναν μεγάλα ανοίγματα και λόγω της κρίσης έπεσαν έξω, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών προσπαθεί να μη λείψει τίποτε. Πολύτιμοι συμπαραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι κάνουν γενναιόδωρες προσφορές, φορείς, ακόμη και απλοί πολίτες και συνταξιούχοι, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν από το υστέρημά τους για να ανακουφίσουν τον πόνο του συνανθρώπου.
Για τις ανάγκες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία και το έργο που κάνει το Κοινωικό Παντοπωλείο Φανών, η υπεύθυνη της δομής, κ. Φωτεινή Σκλαβούρη δήλωσε: «Ουσιαστικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φανών ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από επτά χρόνια. Τελευταία όμως λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στην Κοινωνία, ενεργοποιήθηκε πολύ περισσότερο.
Σήμερα στηρίζουμε 80 οικογένειες όχι μόνο στις Φάνες αλλά και σε άλλα χωριά και θα επεκτείνουμε τον αριθμό των δικαιούχων, καθώς δεχόμαστε πολλά αιτήματα. Οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλες και δεν μπορείς να μείνεις άπραγος μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση.
Έχουμε δει οικογένειες, οι οποίες έχουν εισοδήματα να μην τους περισσεύει τίποτε για τις καθημερινές τους ανάγκες, λόγω των υποχρεώσεών τους στις τράπεζες και στο Κράτος για φόρους κλπ. Έχουμε δει μονογονεϊκές οικογένειες που τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι έχουν έλθει σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση.
Ευτυχώς έχουμε στήριξη στο έργο μας. Δεχόμαστε προσφορές από επιχειρηματίες, φορείς, απλούς πολίτες, ακόμη και συνταξιούχους που δίνουν τρόφιμα ή κάποιο χρηματικό ποσό από τη μικρή τους σύνταξη.
Οφείλουμε βέβαια να πούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Βασίλης Νικολίτσης είναι πολύ μεγάλη. Ευτυχώς έχουμε μία καλή επάρκεια σε τρόφιμα, προσπαθούμε όμως να συγκεντρώνουμε φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη, όπου υπάρχει πάντα μεγάλη ανάγκη».
Ανταλλακτικό μπαζάρ
Ανταλλακτικό μπαζάρ με τον τίτλο «Πάρε ό,τι θες-Δώσε ό,τι θες» πρόκειται να διοργανωθεί στις 23 Φεβρουαρίου στις Φάνες παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα στο χωριό.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά φαρμάκων και ιατρικών ειδών και τρόφιμα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Φανών. Όποιος επιθυμεί μπορεί να «αγοράζει» από τον πάγκο παιχνίδια και άλλα είδη, έναντι του χρηματικού ποσού που προαιρείται ή δίνοντας τρόφιμα.
Οσοι επιθυμούν, καλούνται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. drasisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου