Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών του Δήμου Ρόδου για την κινητοποίηση που έκαναν οι σύλλογοι γονέων της Ακαδημίας στον Δήμο

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ – ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Μετά το τελευταίο γεγονός που συνέβη στο κτήριο της Ακαδημίας, την κατάρρευση δηλαδή μέρους του γείσου μέσα στην αυλή που βγαίνουν και παίζουν τα παιδιά του Ειδικού σχολείου και του 22ου νηπιαγωγείου, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα, έγινε σαφής για άλλη μία φορά η τεράστια ευθύνη που έχουν ο Δήμος αλλά και η Κυβέρνηση για την εγκατάλειψη ουσιαστικά των σχολικών κτηρίων.
Η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οδηγούν όπως βλέπουμε σε τραγικά αποτελέσματα. Το περιστατικό στις Σέρρες με τον 12χρονο μαθητή που σκοτώθηκε μέσα στο σχολείο και η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η συντήρηση των σχολικών κτιρίων δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης δείχνει ότι η υποχρηματοδότηση είναι επίσημη κυβερνητική πολιτική διαχρονικά και ουσιαστικά αφήνονται τα σχολικά κτήρια να ρημάζουν ενώ όλη η ευθύνη ρίχνεται στους εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους γονέων που πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να βρίσκουν χορηγούς για να κλείσουν τρύπες!
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της Ακαδημίας έκαναν κινητοποίηση στο Δήμο και συναντήθηκαν με Αντιδημάρχους αλλά και με τον ίδιο το Δήμαρχο, ζητώντας να μάθουν: πότε θα ανοίξει το κτήριο, αν είναι ασφαλές και πότε θα ξεκινήσει η άμεση επισκευή του. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων εκφράζοντας την συμπαραστασή της στα αυτονόητα αιτήματα των συλλόγων.
Ζητήθηκε από τους αρμοδίους να γίνει μια παρουσίαση της κατάστασης και να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως το αν έχει συντηρηθεί σωστά ως τώρα το κτήριο, αν και πότε έχει περάσει τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου για να ελέγξει τα προβλήματα που επανειλλημένα έχουν αναφερθεί γραπτώς από τους διευθυντές των σχολείων, πώς από δω και πέρα διασφαλίζεται ότι το κτίριο είναι ασφαλές για τους μαθητές και τους εργαζόμενους και άλλοι προβληματισμοί των αναστατωμένων από το γεγονός γονιών.
Οι γονείς εισέπραξαν προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το σχολείο είναι ασφαλές αλλά όχι γραπτές...
Εισέπραξαν επίθεση από τον Δήμαρχο γιατί έκαναν την κινητοποίηση στο Δημαρχείο στις 2μμ (!) και όχι νωρίτερα που ήταν ελεύθερος...αγνοώντας (;) το προφανές ότι κάποιοι δουλεύουν πρωί ή έπρεπε να μείνουν με τα παιδιά καθώς το σχολείο ήταν κλειστό;
Εισέπραξαν επίθεση και ειρωνεία ότι μιλάνε «πολιτικά» επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εξηγήσεις και συγκεκριμένες πράξεις...
Μάλιστα ο Δήμαρχος έβαλε «εκβιαστικά» το δίλημμα στους γονείς αν θέλουν οι ίδιοι να κλείσει το σχολείο για πολύ καιρό ώστε να φτιαχτεί σωστά ή αλλιώς να δεχτούν να ανοίξει επειδή ο ίδιος διαβεβαίωσε προφορικά ότι το σχολείο είναι ασφαλές...
Το μόνο θετικό, που δείχνει και τη δύναμη της κινητοποίησης των γονιών, είναι ότι αναγκάστηκαν να δεσμευτούν ότι θα διαθέσουν τα 600χιλ.ευρώ της Περιφέρειας, που έμεναν αδιάθετα και από την προηγούμενη αλλά και την τωρινή Δημοτική αρχή, για τις άμεσες ανάγκες επισκευών οι οποίες προβλέπονται να αρχίσουν με το κλείσιμο των σχολείων για τα Χριστούγεννα. Μένει βέβαια να το δούμε να συμβαίνει και στην πράξη όπως και το ποιες τελικά εργασίες θα γίνουν.
Όσο για τα ευχολόγια για την ένταξη στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, ας φτιάξουν εδώ και τώρα τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ώστε να «σηκώνουν» τα σώματα λαδιού που χρησιμοποιούνται αναγκαστικά καθώς δεν υπάρχει εν έτος 2022 κεντρική θέρμανση και παιδιά και εκπαιδευτικοί προβλέπεται να ξεπαγιάσουν για άλλον ένα χειμώνα...
Φεύγοντας από τη συνάντηση αυτό που καταλάβαμε είναι ότι διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες καμία Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συντηρηθεί σωστά το κτήριο της Ακαδημίας και το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα παλιά κτήρια που στεγάζουν σχολεία στο Δήμο.
Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο μαθητές και εργαζόμενους σε σχολεία του νησιού μας;
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
· Άμεση συντήρηση του κτηρίου της Ακαδημίας αλλά και όλων των παλαιών κτηρίων στα οποία στεγάζονται σχολεία.
· Σταθερή εποπτεία των κτηρίων αυτών με ευθύνη του Δήμου για την όσο πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων.
· Επισκευή των σχολικών κτηρίων (ιδιαίτερα των παλαιότερων) αμέσως μόλις κλείσουν για διακοπές.
· Επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων αλλά και για τον σχεδιασμό και δημιουργία νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων.
· Στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων.
Καλούμε τους γονείς των σχολείων της Ακαδημίας αλλά και όλων των σχολείων της Ρόδου να μην σταματήσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν το καλύτερο για τα παιδιά τους.
Τους καλούμε στην κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου στις 1:30μμ στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, όπου ζητάμε την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που λείπει από τα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου