Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρόκειται να κατεδαφιστούν τα σπίτια στην Κρεμαστή

Κατεδάφιση σπιτιών
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρόκειται να κατεδαφιστούν τα σπίτια στην Κρεμαστή

Δημοσιεύθηκε Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για το θέμα της αγοράς και κατεδάφισης των εγκαταλελειμμένων σπιτιών στον οικισμό της Κρεμαστής προκειμένου να γίνει η διαπλάτυνση της οδού που τον συνδέει με τη νέα γέφυρα.
Όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Πεταλούδων Θανάσης Στάμος, το θέμα είναι σε άμεση προτεραιότητα και ο δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι έχει τελειώσει η νομική υπηρεσία του δήμου τις δικές της ενέργειες .
«Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Δράκο με τον αντιδήμαρχο Τηλέμαχο Καμπούρη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασίλη Παπαοικονόμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσουμε πολύ σύντομα να ρίξουμε τα σπίτια κάτω.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο και δεν σηκώνει περαιτέρω καθυστέρηση, εξάλλου υπάρχει συμφωνία όλων των ιδιοκτητών, δεν έχουμε ενστάσεις οπότε πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί. Υπάρχουν βέβαια γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σύντομο και θετικό» δήλωσε ο κ. Στάμος και πρόσθεσε:
«Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και από εκεί και έπειτα οι εργασίες είναι πολύ σύντομες ενώ πρέπει να γίνουν και τα τοιχία αντιστήριξης γιατί χωρίς αυτά υπάρχει κίνδυνος, όμως πιστεύω ότι από τις τεχνικές υπηρεσίες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και έχουν γίνει όλες οι μελέτες.
Είμαστε σε καλό στάδιο και δεν βλέπω να υπάρχουν καθυστερήσεις. Επίσης, θα γίνει μία μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, κάποια οχήματα θα περνούν μέσα από το χωριό προς την παραλία και κάποια μεγάλα θα χρειαστεί να κάνουν την παλιά διαδρομή. Η νέα γέφυρα ήταν αυτή που έσπρωξε και την όλη κατάσταση να προχωρήσει πιο γρήγορα και θέλω να πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα τελειώσουμε».
Σημειώνεται ότι ο δήμος Ρόδου θα διαθέσει περίπου 400.000 ευρώ για την αγορά των 22 εγκαταλελειμμένων σπιτιών προκειμένου στη συνέχεια να τα κατεδαφίσει και να γίνει η διαπλάτυνση της οδού. Η σχετική διαδικασία της αγοράς και όχι της απαλλοτρίωσης , επελέγη τελικά για να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.
Με την ευκαιρία, ο κ. Στάμος έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του το τοιχίο που περιβάλλει το κοιμητήριο Κρεμαστής το οποίο είχε καταρρεύσει λόγω παλαιότητας.
Έγινε μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες και η διαδικασία έχει προχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου