Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Τρίτη ημέρα στο ταμπούρι, 199 χρόνια από το 1821

Στρατιώτες του ελληνικού βασιλείου επί Όθωνα
25/03/20

Καλημέρα σας αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, 
είμαι ο Θανάσης Καραμπάτσος, αρχισυντάκτης έκδοσης του Documento και επικοινωνούμε σήμερα ταμπουρωμένοι στο σπίτι μας για να αποκρούσουμε τον άτιμο τον κορονοϊό με τα αυστηρά μέτρα –ίσως γίνουν αυστηρότερα– απαγόρευσης «κοινωνικής συναναστροφής». Δεν ξέχασα (φυσικά και το ξέχασα προς στιγμήν, γιατί το μυαλό τριγυρίζει στην επιβίωση κι όχι στις επετείους) ότι σήμερα γιορτάζουμε την επανάσταση του 1821 (μπορεί να την ξεκίνησαν νωρίτερα στην Καλαμάτα αλλά δεν θα χαλάσουμε το χατίρι κανενός) και τους Βαγγέληδες (χρόνια πολλά στον διευθυντή σύνταξης του Documento Βαγγέλη Δεληπέτρο και στον ρεπόρτερ μας Βαγγέλη Τριάντη – τα γλυκά θα τα φέρουν όταν θα βγούμε από την καραντίνα) αλλά και τις Ευαγγελίες. Χρόνια πολλά και σε όσους γεννήθηκαν σαν σήμερα (όπως ο συντάκτης ύλης της εφημερίδας μας Γιάννης Πούλλος).
Παρά το επετειακό της ημέρας, το newsletter αυτό παραμένει αποκλειστικά αφιερωμένο στην πανδημία του Covid-19 και στις παγκόσμιες αναταράξεις που έχει επιφέρει. Παραμένει πάντα μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας και όλη η συντακτική ομάδα σάς ευχαριστεί. Η εμπιστοσύνη που δείχνετε στην προσπάθειά μας μάς δεσμεύει ακόμη περισσότερο στην υπόσχεση να σας ενημερώσουμε έγκυρα, αξιόπιστα και έγκαιρα. Για άλλη μία φορά, σας προσκαλούμε να στέλνετε στο info@documentonews.gr με τίτλο: ΓΙΑ ΤΟ NEWSLETTER, ό,τι κρίνετε ότι μπορεί να μας βελτιώσει: παρατηρήσεις, διορθώσεις, επισημάνσεις, προτάσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε και τη χθεσινή έκδοση για τους συνδρομητές του newsletter.
Η πανδημία του Covid-19 έχει αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη και τον παρασέρνει σε έναν χορό που περιστρέφεται γύρω από τον φόβο και το θανατικό. Είναι το άγνωστο εκείνο που μας κάνει να νιώθουμε ανήμποροι, ουτιδανοί, μικρόβια μπροστά στην απειλή (είτε αυτή είναι το πυρηνικό μανιτάρι, που φοβόμασταν πιο πολύ παλιά, είτε το μικρόβιο είτε ο πόλεμος ή ακόμη κι ένα alien!). Άγνωστος είναι και ο ιός, ουσιαστικά. Τώρα τον μαθαίνουμε και τώρα προσπαθούμε να βρούμε μέσα γιατρειάς. Οι αναφορές του καθηγητή Παθολογίας - Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα στο απογευματινό ανακοινωθέν για συμπτώματα είναι αποτέλεσμα προβληματισμού όσων ειδικών μελετούν το φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Κίνα. Έτσι δεν γίνεται στην ιατρική από την εποχή του Ιπποκράτη; Ο Θουκυδίδης μας έχει μεταφέρει τη μεθοδολογία του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής στη –θαυμάσια, αξιόπιστη και αξιολογότατη– περιγραφή του λοιμού που ενέσκηψε στην Αθήνα τα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Παρατήρηση, τι προκαλεί την ασθένεια, τι τη θεραπεύει. Αυτός ο μεγάλος ιστορικός και μύστης του ορθού λόγου χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο και στην ξυγγραφή της ιστορίας του.
Στα της θεραπείας τώρα του σύγχρονου προβλήματος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμμετοχή με τους συνεργάτες του σε τουλάχιστον 20 πιθανά εμβόλια για τον Covid-19 και ευελπιστεί ότι θα είναι διαθέσιμα σε ένα με ενάμιση χρόνο, αν και εκπονούνται τουλάχιστον δύο κλινικές μελέτες. Επειδή όμως ο χρόνος κοστίζει ανθρώπινες ζωές ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι γίνεται ξεχωριστή προσπάθεια δοκιμών που επικεντρώνεται στη βελτίωση τεσσάρων διαφορετικού τύπου θεραπειών με φάρμακα που χορηγούνται για άλλες ασθένειες, τα αποτελέσματα των οποίων αφήνουν πολλές υποσχέσεις σε περιορισμένους ελέγχους που έχουν γίνει. Το πρότζεκτ αυτό, που ανακοινώθηκε προ ημερών και στο οποίο έχουν συμμετοχή και χώρες, ονομάστηκε –όχι τυχαία, ίσως– «Solidarity» (Αλληλεγγύη). Είθε να πάνε όλα καλύτερα...
Στην Ιταλία όμως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται η διασπορά της Covid-19 δεν είναι μακριά η στιγμή που τα κρούσματα θα ξεπεράσουν εκείνα της Κίνας (περίπου 81.200)· μάλιστα οι θάνατοι είναι υπερδιπλάσιοι από την αχανή χώρα της Ασίας. Ακολουθεί και η Ισπανία κατά πόδας... 
Με το αζημίωτο στον πόλεμο οι κλινικές 
Στην Ελλάδα –ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι τα αποτελέσματα από τα δείγματα καθυστερούν– αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω του κορονοϊού, ακόμη και εκτός (δημόσιων) νοσοκομείων. Σε αυτά πάντως δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από το ηρωικό (δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω) υγειονομικό προσωπικό. Στα ιδιωτικά όμως άρχισε το πάρτι. Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών θα αποφέρει διπλάσια έσοδα στους ιδιοκτήτες, καθώς σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ελέω συνθηκών, οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς διάλογο, μακριά από το κοινοβούλιο) που υπογράφτηκε ο ΕΟΠΥΥ θα τους πληρώσει για την προσφορά των μονάδων εντατικής θεραπείας σε ασθενείς διπλάσιο ποσό, όχι δηλαδή με νοσήλιο 800€ αλλά με 1.600€. Αν είναι να μας σώσουν έτσι οι σωτήρες… Το έχουμε ξαναδεί το έργο. 
Και 50% κάτω στους μισθούς 
Και στον εργασιακό τομέα όμως, όπως γράφει ο Τζώρτζης Ρούσσος, μία διάταξη που πέρασε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 20ής Μαρτίου και εξειδικεύτηκε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναφέρει ότι ο εργοδότης θα μπορεί για το επόμενο εξάμηνο να περικόψει έως και 50% τις αποδοχές των μισθωτών που απασχολεί! Έφτασε ήδη μία καταγγελία (λες και το περίμεναν!) και έχουμε ντοκουμέντα. 
Σε επιστολή προς τους εργαζόμενους η εταιρεία με το πρόσχημα των μέτρων ασφαλείας προχωρά στην «εκ περιτροπής εργασία (εργασία εβδομάδα παρά εβδομάδα), μέχρι 19/06/20, για το σύνολο του προσωπικού» και δίνει την εικόνα της κατάστασης: «Είναι γεγονός ότι το κράτος κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσει όρθια την οικονομία και την κοινωνία, όμως δυστυχώς δε νομίζουμε ότι η ελληνική πολιτεία μπορεί να αντεπεξέλθει και να σηκώσει όλο αυτό το βάρος, που είναι ανυπολόγιστου μεγέθους».
Μάλιστα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η πολιτεία για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων δεν μας εντάσσουν στο πλαίσιο ενίσχυσης, καθώς δεν έχει γίνει αναστολής της λειτουργίας της εταιρείας, με κρατική εντολή. Είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε χρήση κάθε ευνοϊκής διάταξης που θα αφορά τους εργαζομένους, εφόσον θεσπιστεί από την πολιτεία, δεδομένου ότι και τα μέτρα που παίρνουμε στην παρούσα φάση με την εκ περιτροπής εργασία, δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης». 
Κανένας μόνος σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, ακούτε;

Τι μας δίδαξε η Κίνα 
Μιας κι όλοι μιλούν για μέτρα περιορισμού και περιστολής ελευθεριών –η Νότια Κορέα και η Κίνα με το Χονγκ Κονγκ παίρνουν σχεδόν άριστα στον περιορισμό διασποράς του ιού με την ανίχνευση και την ιχνηλάτηση κρουσμάτων μέσω τεστ–, ας δούμε πώς από την αρχική κατακραυγή για την κακή διαχείριση της κρίσης καταλήξαμε να μιλάμε για το επιτυχημένο παράδειγμα της Κίνας. Η Άννα Σ. Παπαδημητρίου μας λέει πως όταν τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό στην υφήλιο ότι το καθεστώς του Πεκίνου είχε ενημερωθεί από τον Δεκέμβριο για ύποπτα κρούσματα επιθετικής πνευμονίας σε ασθενείς στην πόλη Γιουχάν της επαρχίας Χουμπέι και υποτίμησε κατά πολύ τη σοβαρότητα της κατάστασης, η διεθνής κριτική απέναντι στη φονική ολιγωρία των κινεζικών αρχών γιγαντώθηκε μεμιάς. Τα αντανακλαστικά των κόκκινων καπιταλιστών καθυστέρησαν να λειτουργήσουν. Ωστόσο, άπαξ και αντέδρασε, το Πεκίνο λάνσαρε μια στοχευμένη εκστρατεία μαζικών δραστικών μέτρων, η οποία φαίνεται πια ότι απέφερε καρπούς. Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα αρθεί η δίμηνη καραντίνα στη Γιουχάν. Τα εκτεταμένα μέτρα απαγόρευσης, η επιβολή αυτοεγκλεισμού σε περίπου 68 εκατομμύρια Κινέζους και η αναστολή ελευθεριών που επέβαλε –στην ουσία– διά των όπλων δεν επαίρονται για τη συμμόρφωσή τους με τις δημοκρατικές αξίες. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Τα μέτρα αυτά συνδυάστηκαν με ενίσχυση του συστήματος υγείας προσλαμβάνοντας προσωπικό και κατασκευάζοντας υποδομές – θυμόμαστε όλοι το βίντεο που κυκλοφόρησε με το νοσοκομείο που χτίστηκε σε 10 μέρες αποκλειστικά για τους νοσούντες από τον κορονοϊό. Σήμερα, η Κίνα έχει ξεκινήσει μια διεθνή καμπάνια προσφοράς τεχνογνωσίας, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή ιατρικού προσωπικού στην Ιταλία για να βοηθήσει τον αγώνα της γείτονος ενάντια στον Covid-19, αλλά και την παροχή υλικού, όπως μάσκες και αντισηπτικά. Προφανώς και οι κόκκινοι καπιταλιστές της Κίνας κάνουν διπλωματικές κινήσεις. Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο ότι η σφαιρική, παρότι καθυστερημένη, αντιμετώπιση της πανδημίας έφερε αποτελέσματα.

Ένας καθηγητής για μέτρα και σέκτες 
Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης μίλησε στο Documento και στην Αντιγόνη Μιχοπούλου για την πανδημία, την αντιμετώπισή της και τα συστήματα υγείας. Μεταξύ αυτών που επισήμανε ήταν και η άποψή του για τα δρακόντεια μέτρα: «Προσωπικά έχω πολλές επιφυλάξεις για το πότε ενδείκνυνται δρακόντεια μέτρα (lockdown). Αντισώματα αναπτύσσονται πολύ γρήγορα σε όλους τους ανθρώπους που μολύνονται (εκτός από κάποια άτομα στις ευπαθείς ομάδες στα οποία η ανταπόκριση του οργανισμού φαίνεται να είναι ανεπαρκής). Ακόμη δεν έχουμε μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες αντισωμάτων για να ξέρουμε τι ποσοστό του πληθυσμού μολύνθηκε, αλλά πιστεύω ότι το ποσοστό αυτό είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερο από τα καταγεγραμμένα κρούσματα». Όσο για τη διάδοση, έδωσε ένα παράδειγμα από τη Νότια Κορέα που έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα καταγραφής και ελέγχου: «Η Νότια Κορέα είναι μάλιστα ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το κύριο επιδημικό κύμα προέκυψε από μια θρησκευτική ομάδα (Shincheonji Church of Jesus) που αψήφησε τους κανόνες υγιεινής και αποφυγής συγχρωτισμού, με αποτέλεσμα να μολυνθούν χιλιάδες πιστοί. Ο ηγέτης αυτής της θρησκευτικής σέκτας δικαιολογημένα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη τώρα για μαζικές ανθρωποκτονίες».

Πανδημίες στην Ελλάδα 
Μιας και είπαμε για θρησκευτικές οργανώσεις, είδαμε εδώ να αγιάζουν πόλη, είδαμε και τις ελληνικές σημαίες στον Έβρο να είναι τελευταίο θέμα στις τηλεοπτικές ειδήσεις (μας μίλησαν για πόλεμο, ετοίμαζαν φορτία νερό και «κυνηγούς» κεφαλών, αλλά όλα αυτά φάνηκαν πόση αξία είχαν) και μας ήρθε στον νου το λάβαρο του 1821 (η δύναμη ενός πίνακα είναι πολύ ισχυρή τελικά). Επέτειος η σημερινή, προκαταρκτική των δύο αιώνων και της επιτροπής της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου. Γι’ αυτό πέταξαν αεροπορικοί σχηματισμοί, για να τονώσουν το ηθικό στους έγκλειστους (ΜΕΘ θέλουμε όχι παρελάσεις μας έγραψε ένας αναγνώστης).
Η επέτειος του ξεσηκωμού του Γένους μας δίνει την αφορμή να ψάξουμε στα πρώτα χρόνια για την αντιμετώπιση των επιδημιών. Έχουν ήδη γραφτεί τα μέτρα καραντίνας που έλαβε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα και σε πόλεις της Πελοποννήσου, γι’ αυτό θα δούμε τι έγινε λίγα χρόνια αργότερα, στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. 
Η δρ Ιστορίας Βασιλική Λάζου μάς γράφει σχετικά (απόσπασμα από ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί προσεχώς):
«Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος παρά τις ενέργειες του Καποδίστρια και της βαυαρικής διοίκησης για την προστασία της δημόσιας υγείας με εμβολιασμό κατά της ευλογιάς και δημιουργία λοιμοκαθαρτηρίων συνέχισε να πλήττεται από καταστροφικές επιδημίες. Το 1833-34 εκατοντάδες Βαυαροί στρατιώτες που στάθμευαν στο Ναύπλιο πέθαναν σε μια φοβερή επιδημία τύφου και τάφηκαν στην άκρη της πόλης. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα δημόσιας υγείας προστέθηκαν η μηνιγγίτιδα, η οστρακιά, ο κοκκύτης, η εχινοκοκκίαση, η διφθερίτιδα, το τράχωμα και η λέπρα. Στο αρχείο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών αποτυπώθηκαν υψηλοί δείκτες βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής το μέσο εξάπλωσης της νόσου ήταν ο “μιασμένος” αέρας. Καθώς δεν υπήρχε θεραπεία για τις περισσότερες ασθένειες οι άνθρωποι της εποχής εναπόθεταν τις ελπίδες τους για ίαση στον Θεό». 

Ολυμπιακοί κύκλοι με αγκάθια 
Μέσα στον ορυμαγδό των ημερών, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν είναι καν είδηση. Είδηση θα ήταν το αντίθετο, όπως μας λέει ο Νίκος Παπαδογιάννης, αφού η πανδημία καθιστά απαγορευτική την ιδέα συγκέντρωσης χιλιάδων φιλάθλων και αθλητών στην ίδια πόλη και την επιστροφή στις πατρίδες τους – με ή χωρίς ιό. Απαγορευτική ήταν η ίδια η αισιοδοξία, αφού ένα τετράμηνο παραείναι σύντομο χρονικό διάστημα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πόσο μάλλον για τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που ντε φάκτο ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!
Η αναβολή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ήδη βεβαρημένο αθλητικό καλεντάρι, καθώς και απώλεια στήριξης σε μία οικονομία (την ιαπωνική) που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στο όψιμο «ολυμπιακό ιδεώδες». Πανάκριβες χορηγίες και τηλεοπτικά συμβόλαια έμειναν μετέωρα, όπως και προγράμματα σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αμέσως μετά τους Αγώνες (π.χ. για τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού που πρόκειται να πουληθούν σε ιδιώτες).
Ωστόσο, «αθάνατοι» και Ιάπωνες είχαν το μαχαίρι στον λαιμό. Οι απειλές για μποϊκοτάζ απειλούσαν τους Αγώνες με φιάσκο, το οποίο θα ναρκοθετούσε τις προσωπικές φιλοδοξίες τόσο του Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε όσο και του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.
Οι κορόνες για την «υγεία των αθλητών και των φιλάθλων» θα είχαν αξία εάν έπεφταν στο τραπέζι του διαλόγου εξαρχής και όχι υπό το βάρος των αντιδράσεων.
Όσο για την προετοιμασία και την προκριματική διαδικασία των αθλητών, όλα ξεκινούν από την αρχή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ισχύσουν τα ήδη σφραγισμένα εισιτήρια, τα οποία υπολογίζονται στο 57% του προβλεπόμενου συνόλου των αθλητών.
Το 2021 δεν έχει ποδοσφαιρικό Μουντιάλ ούτε Χειμερινή Ολυμπιάδα, αλλά δεν παύει να είναι μία ασφυκτικά γεμάτη χρονιά.

Άλλοι στη μάχη κι άλλοι σε δικό τους κόσμο 
Παραμένοντας στον χώρο του αθλητισμού, ο Αντώνης Φουντής μας μεταφέρει ότι μπροστά στον αόρατο εχθρό, τον άτιμο κορονοϊό, οι όποιες κόντρες πολιτείας - συλλόγων παραμερίζονται προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία.Έτσι, τόσο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όσο και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με ανακοινώσεις τους έκαναν γνωστό στην πολιτεία ότι παραχωρούν τα ιδιόκτητα κλειστά γήπεδά τους, το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το κλειστό της Πυλαίας αντίστοιχα.
Αυτά τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Αγγλία, κάποιες ομάδες έκαναν προπονήσεις μέχρι την περασμένη Παρασκευή, ενώ άλλες ειδικά στην Ιταλία που ζει εφιαλτικές μέρες, όπως η Νάπολι και η Λάτσιο, καλούσαν τους παίκτες τους να επιστρέψουν σήμερα, Τετάρτη, στις προπονήσεις! Αποφάσεις που ανακλήθηκαν τελευταία στιγμή μετά την οργισμένη αντίδραση του κόσμου που απείλησε ακόμη και με λιντσάρισμα τους ανθρώπους των δύο συλλόγων…
Νύχτα και μέρα στις υπηρεσίες σας.
Φωτογραφία (τηλ)εργασίας συναδέλφου
από την έκδοση της περασμένης Κυριακής.
Μέσα σε όλα και ο ανεκδιήγητος Ζοσέ Μουρίνιο, που ενώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή προπονούσε κανονικά τους παίκτες της Τότεναμ, υποβάλλοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, από χθες προσπαθεί να αλλάξει την κακή του εικόνα και να αμβλύνει τις κάκιστες εντυπώσεις, στέλνοντας μηνύματα προστασίας των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων από τον κορονοϊό…
Η Τότεναμ και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν οι δύο μόνο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που εξακολουθούσαν να προπονούνται κανονικά και τελικά σταμάτησαν την περασμένη Παρασκευή μετά τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε η αγγλικής κυβέρνηση…

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να μας στείλει ό,τι θέλετε στο info@documentonews.gr
Σας περιμένουμε.
Αυτά για σήμερα,
στην υγεία μας!
Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου