Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Η Ρόδος δημοφιλής προορισμός για τους Πολωνούς και το 2020

Δελτία Τύπου

12/12/2019 

Στοχευμένη η παρουσίαση του νησιού από τον Δήμο Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση “5η Grecka Panorama” στην Πολωνία
Εξαιρετική η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου
Δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό εξακολουθεί να αποτελεί η Ρόδος για τους Πολωνούς, όπως διαπιστώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το ενδιαφέρον και την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών στο περίπτερο της Ρόδου, στον χώρο που διέθεσε για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην «5η Grecka Panorama – Greek Food Show 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7- 8 Δεκεμβρίου 2019, στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE Narodowy, στην Πολωνία.
Πρόκειται για μία διεθνή τουριστική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της που διοργανώθηκε από την North Events, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Οι επισκέπτες της έκθεσης για την Ελλάδα στη Βαρσοβία έφθασαν φέτος τους 10.000 κατά 20% περισσότεροι από πέρυσι, ενώ τα ελληνικά προϊόντα, λάδι ελιά και άλλα τοπικά προϊόντα, «έκλεψαν την παράσταση» στο PGE Narodowy, καθώς η έκθεση ανέδειξε και την γαστρονομική παράδοση της χώρας μας, προβάλλοντας μερικά από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα ελληνικά προϊόντα.
Η Ρόδος με συγκριτικό πλεονέκτημα αφενός τη μοναδικότητα της, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά και αφετέρου το πλήθος των επιλογών που προσφέρει για θεματικό τουρισμό, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους Πολωνούς, γεγονός που μαρτυρά και η μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο της Ρόδου στον χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο Δήμος Ρόδου με εκπρόσωπο τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Ταρασλιά είχε μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία, ενώ εντυπωσίασε για άλλη μία φορά, όλους ανεξαιρέτως, επισκέπτες και εμπλεκομένους με τον τουρισμό φορείς, το έντυπο της Ρόδου στην πολωνική γλώσσα, που εκπόνησε και παρουσίασε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.
Ο κ. Ταρασλιάς είχε κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματικές συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους και κυρίως με εκπροσώπους του γνωστού πολωνικού ταξιδιωτικού οργανισμού “Grecos”, που φέρνει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, Πολωνούς τουρίστες.
Το ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών για τον θεματικό τουρισμό, με κυρίαρχα τη γαστρονομία, τον περιπατητικό και καταδυτικό τουρισμό, βρήκαν ιδανική ανταπόκριση στο νησί της Ρόδου.
«Σκοπός μας ήταν και σε αυτή την έκθεση η ανάδειξη όλου του πλούτου του νησιού, με την τοπική γαστρονομία και την ποικιλία ντόπιων προϊόντων στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο κ. Ταρασλιάς τονίζοντας ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις Ροδίων τουριστικών πρακτόρων, όπως ο κ. Αναστάσιος Χατζηλιαμής του πρακτορείου “Destination One” που ασχολείται επί σειρά ετών με την τουριστική πολωνική αγορά, για το 2020 αναμένεται μία αύξηση επισκεπτών από την Πολωνία της τάξης του 15- 20% ενώ συζητείται και αύξηση επίσης 15% του αριθμού των πτήσεων εβδομαδιαίως από οκτώ πόλεις της Πολωνίας προς Ρόδο».
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων της Fraport στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, οι Πολωνοί που επισκέφθηκαν το 2018 το νησί ανήλθαν στους 139.041, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση επισκεπτών στο νησί, μετά τους Άγγλους, τους Γερμανούς, Ισραηλινούς και τους Σουηδούς, ενώ το 2019 από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο οι Πολωνοί επισκέπτες έφθασαν τους 122.971.
Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ρόδου στην έκθεση της Βαρσοβίας, ανάμεσα τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Μιχάλης Δαρατζίκης, φίλος τη Ρόδου καθώς έχει έλθει πολλές φορές στο νησί και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου και άλλοι, ενημερώθηκαν για τη Ρόδο από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου. Με την κα Νικολοπούλου μάλιστα συζήτησαν και τη διοργάνωση ενός press trips Πολωνών δημοσιογράφων στη Ρόδο για το 2020.
Όλοι ανεξαιρέτως οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα του νησιού, προσφορές των εταιρειών Pane Di Capo – Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε., Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε., Λαδόμυλος- Αποστόλης Διμέλης Food ΑΒΕΕ, Τα Χειρομύλια – Φιλήμονας Ζανετίδης, Tatakis Wine- Ν. Τατάκης – Ευάγγελος Τατάκης, Φίλεμα – Δ. Πισσάκας ΟΕ, Ποτοποϊα Άγγελος Σιφωνιός, Εύγευσις- Evgefsis και Μελισσοκομική Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου