Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επιτυχής ολοκλήρωση διακλαδικών ασκήσεων στην Παλιά Πόλη και στο Κεντρικό Λιμάνι Ρόδου

Δελτία Τύπου 
Επιτυχής ολοκλήρωση διακλαδικών ασκήσεων στην Παλιά Πόλη και στο Κεντρικό Λιμάνι Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι δύο, μεγάλης κλίμακας, διακλαδικές ασκήσεις πεδίου με σενάρια που αφορούσαν την προνοσοκομειακή ιατρική διαχείριση μετά από σεισμό και επακόλουθη πυρκαγιά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (Πινακοθήκη), καθώς και τη διαχείριση τρομοκρατικού χτυπήματος εν πλω στο κεντρικό λιμάνι.

Σκοπός των διακλαδικών ασκήσεων ήταν αφ’ ενός η εκπαίδευση και πρακτική άσκηση νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και αφ’ ετέρου η διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας της νήσου.

Για τον σκοπό αυτό, βρέθηκαν στην Ρόδο εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεγάλη εμπειρία και εμπλοκή στη διαχείριση μαζικών συμβάντων από 10 χώρες από όλο τον κόσμο, ανάγοντας έτσι τη Ρόδο στο επίκεντρο της διεθνούς εκπαίδευσης στην ιατρική διαχείριση περιστατικών μετά από σεισμούς, φωτιές σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης και τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κέντρα και διεθνείς οργανισμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό υποστήριξαν την διοργάνωση, όπως η Παγκόσμια Εταιρεία Επείγουσας Χειρουργικής (World Emergency Surgery Society), η Γ’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Αττικό Νοσοκομείο και το Ambroise Pare International Military Surgery Forum.

Οι ασκήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο. Συνδιοργανωτές υπήρξαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς.

Στην διεξαγωγή των ασκήσεων ενεργό ρόλο είχαν η Λιμενική Αρχή Ρόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία , το ΕΚΑΒ, η 95η ΑΔΤΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Λιμενικό Ταμείο, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, τα ιδιωτικά σχολεία «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ».


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»
Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

τηλ 210 74 61 451 & 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου