Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Iστορίες της Πόλης μας

Iστορίες της Πόλης μας
Ρόδος
(Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 19:00) 

Οι Εκδόσεις iWrite, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών & Μεταφραστών, σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Ρόδος, Ιστορίες του τόπου μας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Παλιό Συσσίτιο στη Μεσαιωνική Πόλη. 
Πρόκειται για μια συλλεκτική συλλογή διηγημάτων που προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού συγγραφής με θέμα «Ρόδος, Ιστορίες του τόπου μας», των εκδόσεων iWrite. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της περιοχής μέσω λογοτεχνικών κειμένων και μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ανακοίνωση των τριών πρώτων βραβείων, αλλά απονομή και των επαίνων των διακριθέντων, οι οποίοι θα μιλήσουν για την έμπνευσή τους και θα διαβάσουν απόσπασμα της ιστορίας τους.
Οι εκδόσεις iWrite ευχαριστούν θερμά το γραφείο εκδηλώσεων Ποιήεσσα για την ευγενική χορηγία της διοργάνωσης και διεκπεραίωσης τόσο του διαγωνισμού όσο και της παρουσίασης του συλλογικού έργου στη Ρόδο. 

Από το οπισθόφυλλο 

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ιστορίες του τόπου μας», προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους που σαν φόντο να έχει τον τόπο τους. 
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση του πολιτισμού της Ρόδου, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι τη Ρόδο μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα ή μία ιστορία μυστηρίου. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό πάντα τρόπο. 
Και το καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών. 
Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική ανθολογία. 

Οι συγγραφείς 

Συμμετέχουν με έργα τους οι: 
Πέμπε Αλιέ, Μυρτώ Βαξεβάνη, Γιάννης Γερογιάννης, Ειρήνη Ιορδάνα Σιάγκου, Χασάν Καϊλή, Αλέκα Καρυπίδη, Νικόλαος Κοντουδιός, Αρετή Μανωλάκη, Μαρία Μίγκλη, Ιωάννης Μουντουφάρης, Θεοφάνης Μπογιάννος, Μαριάννα Νικολάου, Βασίλης Ντριάνκος, Ευαγγελία Πέτα, Νίκος Πήλιος, Άννα Πολυζώη, Γιώργος Ταρασλιάς, Αναστασία Χατζηαντωνίου, Νίκος Χρύσαλλος. 

Δείτε το βιβλίο στο e-shop μας, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου