Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο Μιχάλης Κουντούρης στην έκθεση «Salus Patriae»

Συνεχίζεται στο Ίδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου η έκθεση Πλόες ΧVIII με θέμα SalusPatriae (Σωτηρία πατρίδας) έως το τέλος Σεπτεμβρίου.  
Το θέμα προσεγγίζουν με χιούμορ, αυτοκριτική, βαθειά συναίσθηση και διάθεση αναθεώρησης, ο Θόδωρος Παπαγιάννης, ο Νίκος Χουλιαράς καθώς και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς.
Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και ο Ροδίτης σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, που παρουσιάζει 10 έργα του καθώς και μια εγκατάσταση του έργου "Καρυάτιδα 2012"  από plexiglass με ύψος 1,75 και πλάτος 0,52 μ.
Για τον Μιχάλη Κουντούρη, η επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικός και ιστορικός τέχνης, Αθηνά Σχινά αναφέρει : «σχολιάζει» με περιεκτικούς υπαινιγμούς και αλληγορικούς τρόπους, με βιτριολική καυστικότητα και αυτοσαρκαστικό κλαυσίγελο τα «έργα και τις ημέρες» του βίου μας στην πολύμορφη κρίση που διανύουμε. Την κρίση, που διαμορφώσαμε και μας περιλαμβάνει, όψεις της οποίας διαπραγματεύεται σε πολλά έργα του ο καλλιτέχνης μέσα από μία εναλλακτική «περσόνα» που περιλαμβάνει εγκαρδιότητα, στοχεύοντας στην αμεσότητα της αντίδρασής μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2012.  Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Ιάπωνας πρέσβης κύριος Χιρόσι Τόντα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το έργο του Μιχάλη Κουντούρη, «Κύμα», που είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο Ιάπωνα καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Hokusai, καθώς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου,   Δρ. Νίκος Φρόνας.
Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα του Μ. Κουντούρη θα παρουσιαστούν και  στη Ρόδο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου