Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΙΑΝΝΑ: 9η Γιορτή Μελιού και Σούμας


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σιαννών η Βρασία, για ένατη χρονιά διοργανώνει την επιτυχημένη καλοκαιρινή εκδήλωση για την ανάδειξη των αγνών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του χωριού, το μέλι και την σούμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πλούσιο πρόγραμμα θα αποζημιώσει όλους όσους κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν το χωριό μας κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων. 
Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 03 Αυγούστου στις 20:00 η ώρα με την έναρξη της γιορτής, το καλωσόρισμα από το Δ.Σ του συλλόγου, την προβολή ταινίας με θέμα από το παρελθόν του χωριού και θα κλείσει με την θεατρική παράσταση από την παιδική ομάδα του Έμπωνα. 
Το Σάββατο 04 Αυγούστου στις 21:00, το πρόγραμμα ανοίγουν τα χορευτικά μπαλέτα από τα Απόλλωνα, το Λύκειο Ελληνίδων και του Παραδεισιού. Η βραδιά θα συνεχιστεί έως το πρωί με το νησιώτικο, κρητικό και λαϊκό γλέντι από τους μαγευτικούς ήχους της λύρας του Ηλία Αναστασιάδη και της φωνής της Μαρίας Νομικού. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 05 Αυγούστου από τις 18:00 το απόγευμα, με παιδικά παιχνίδια, ζογκλέρ, μασκότ και παράσταση ταχυδακτυλουργικών. 

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακά γλυκά με βάση το Σιαννίτικο μέλι όπως μελεκούνι, δίπλες, λουκουμάδες, χαλβά και γιαούρτι τα οποία θα παρασκευάσουν με τον χωριάτικο παραδοσιακό τρόπο οι γυναίκες του χωριού. 
Παράλληλα θα λειτουργεί στον χώρο παραδοσιακός αποστακτήρας - καζάνι για να ρέει η Σιαννίτικη σούμα άφθονη επί τόπου και στα τραπέζια. 
Ανάλογα με το τριήμερο πρόγραμμα, επιλέξτε την ημέρα που θέλετε να παρακολουθήσετε, εξοπλιστείτε με κέφι και ελάτε να περάσουμε τρεις βραδιές γλυκές και μεθυστικές. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να σας μείνει το τριήμερο αξέχαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου