Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε για τρίτη χρονιά στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε για τρίτη χρονιά στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας  Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής  με μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή αυτή  μας  δίδει την δυνατότητα  για άμεση  επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, αναλύοντας  τα οφέλη της ασφαλούς οδήγησης  και της  οικολογικής οδήγησης. Το περίπτερο μας κατά την διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν τόσο οι φορείς όσο και οι εκατοντάδες επισκέπτες της.

Δεχτήκαμε συγχαρητήρια για το ότι η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και στην συνεχή ενημέρωση των πολιτών για θέματα της ασφαλούς οδήγησης, παραμένει πρωτοπόρα στην προσπάθεια αυτή για την περιοχή μας, με μοναδικό στόχο την ενημέρωση των οδηγών παρέχοντας με κάθε δυνατό τρόπο και σχεδιασμό κάθε πληροφορία για ασφαλή οδήγηση και αλλαγής συμπεριφοράς για την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην περιοχή μας.
Είχαμε, την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να δεχτούμε προτάσεις από άτομα ευαισθητοποιημένα στο θέμα της οδικής ασφάλειας και ποιες παρεμβάσεις θα  μπορούσαν  να γίνουν.  Υπήρξε ενδιαφέρον από επισκέπτες για εθελοντική προσφορά στις μελλοντικές δράσεις  της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έγιναν εγγραφές νέων μελών και έρευνα για την οδηγική συμπεριφορά, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν.
 Επισκέπτες όλων των ηλικιών φόρεσαν τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Η εν λόγω δράση βασίζεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό της, με στοιχεία διαδραστικότητας, αναπαράστασης και εικονικής πραγματικότητας -η δράση υλοποιείται σε τάπητα, ο οποίος απεικονίζει δρόμο επάνω στον οποίο υπάρχουν κώνοι. Οι συμμετέχοντες αρχικά διασχίζουν το δρόμο περνώντας ανάμεσα από τους κώνους. Στη συνέχεια, φορώντας ειδικά γυαλιά τα οποία παραμορφώνουν την όραση, επαναλαμβάνουν την ίδια κίνηση με δυσκολία καθώς τους δημιουργείται η αίσθηση της όρασης που έχει κάποιος που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Στόχος είναι να αντιληφθούν οι οδηγοί με όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο και ταυτόχρονα παραστατικό τρόπο τις συνέπειες που μπορεί να έχει το αλκοόλ στις αισθήσεις μας και κατά συνέπεια στην οδήγησή μας.
Με το τέλος της έκθεσης, έγινε η κλήρωση του ποδηλάτου- συμμετοχή δωρεάν (ενός FUTURA  bike αναδιπλωμένου, με κράνος)  Χορηγός ΒΑΚΑΡ Α.Ε - και- τυχερή  αναδείχτηκε η Γιακουμάρου Κων/να.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί: τον κο  Νικόλαο Κεφαλάκη, τον  πρόεδρο και τα μέλη  της  Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης για την διάθεση του περιπτέρου, τους εθελοντές που με την παρουσία τους ενημέρωναν τους επισκέπτες, μοίραζαν έντυπα, δέχτηκαν τις προτάσεις τις κατέγραψαν, την ΒΑΚΑΡ Α.Ε και το σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, με την δωρεάν προσφορά  δυο έργων του για τους σκοπούς της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.  
Το ένα έργο έχει σχέση με την χρήση κράνους, το άλλο με την χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών.
 Η ΕΥΘΥΤΑ  ΡΟΔΟΥ τύπωσε T-Shirts 10 €, Κούπες 7€ και Οικολογικές Τσάντες 7€, με τα σχέδια αυτά και  θα τα διαθέτει κατά αποκλειστικότητα.
Φίλοι οδηγοί: μη ξεχνάτε: Η ΖΩΗ αλλάζει σε δευτερόλεπτα. Μην  αποσπάτε τα μάτια σας από το δρόμο.
Οδηγείτε υπεύθυνα, όχι επιθετικά για να έχετε καλές και ασφαλείς διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου