Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

25/11 Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ – ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 25/11, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων στον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ρόδου κ. Στράτο Καρίκη.
Με αυτή τη δράση κατατέθηκαν με υπόμνημα ακόμα μια φορά στο Δήμο, τα αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα των σχολείων τα οποία είναι:
· Άμεση συντήρηση των σχολικών κτηρίων με προτεραιότητα στην ασφάλεια.
· Αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση σε όλα τα σχολεία.
· Άμεση κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις σημερινές παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών της Ρόδου.
· Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων από πολλά σχολεία, που κατέθεσαν συγκεκριμένα σοβαρά κτηριακά προβλήματα των σχολείων τους, τα οποία απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Αναφέρθηκαν περιστατικά με σοβάδες να πέφτουν, ντουζιέρας σε τάξη, γυμνά καλώδια κ.α. δηλαδή κενά στην συντήρηση που θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές.
Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση τους και πως θα είναι σε επικοινωνία με την Ένωση και τους συλλόγους γονέων για οτιδήποτε νέο προκύπτει. Όσον αφορά τον αντισεισμικό έλεγχο και θωράκιση είπε πως ο αντισεισμικός έλεγχος θα προχωρήσει, χωρίς όμως να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και χρονοδιάγραμμα.
Για το ζήτημα των νεών σχολείων αναφέρθηκε στα 11 σχολεία για τα οποία ακούμε από το 2018 λέγοντας πως θα προχωρήσουν μέχρι το 2025. Ωστόσο από την συζήτηση φάνηκε πως ούτε και αυτά επαρκούν για τις μεγάλες ανάγκες του νησιού. Ο Αντιδήμαρχος απέδωσε την κύρια ευθύνη στις κυβερνήσεις που εδώ και πολλά χρόνια δεν προβλέπουν χρηματοδότηση για καινούργια σχολεία στην Ρόδο.
Το επόμενο διάστημα ως Ένωση και μαζί με συλλόγους γονέων, θα συνεχίσουμε την πίεση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, διεκδικώντας καλύτερα δημόσια σχολεία και καλύτερη δημόσια - δωρεάν παιδεία. Τα παιδιά μας σήμερα δικαιούνται να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με τις απαραίτητες αίθουσες και με επαρκές μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα όλα τα παιδιά πρέπει να μπορούν να μορφωθούν και να σπουδάσουν ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους.
Καλούμε τους γονείς να ενισχύσουν τους συλλόγους τους, καθώς είναι χρονιά εκλογών και να συνεχίσουν να απαιτούν δυναμικά αυτά που δικαιούνται τα παιδιά, τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί.
Τέλος καλούμε τους συλλόγους γονέων σε κινητοποίηση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 1:30μμ. με κύριο αίτημα την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και ειδικότερα παράλληλης στήριξης, ειδικής αγωγής, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, όπου τα κενά στο νησί μας είναι πάρα πολλά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου