Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του προηγούμενου διημέρου

Ρόδος, 30 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του προηγούμενου διημέρου
Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τις οποίες παρακολούθησαν συμπολίτες μας από διάφορους χώρους, κυρίως όμως άνθρωποι της εκπαίδευσης, της τέχνης και του πολιτισμού.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 26/11 με Σεμινάριο πάνω στη μέθοδο Time Travel, στο οποίο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους θα συνεχίσουν συμμετέχοντας στη βιωματική εκπαίδευση που ακολουθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την μαθησιακή μέθοδο που τους παρουσιάστηκε και απαντήθηκαν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, την Κυριακή 27/11, το Μεσαιωνικό Συμπόσιο, με θέμα: «Μία κληρονομιά 500 ετών» παρακολούθησαν δεκάδες συμπολίτες μας με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σημαίνοντες ομιλητές έριξαν φως σε αυτή την ιστορική κληρονομιά από διαφορετικές σκοπιές. Στο Α’ μέρος μίλησαν οι: Δρ. Simon Phillips, για την πολιορκία του 1522, την πορεία και τις επιπτώσεις της, ο MSc Δημήτρης Τυρίκος για το χρονικό της Β’ Μεγάλης Πολιορκίας μέσα από τη δράση κυρίως του σπουδαίου μηχανικού Gabriele Tadini Martinengo , Δρ. Ιωάννης
Βλαζάκης για την τέχνης της Εραλδικής (Οικοσημολογίας) και το σύμβολο του Σταυρού και ο Δρ. Δημήτρης Κούντουρας για τη μουσική των τροβαδούρων που έφθασαν στην Ελλάδα με την 4η Σταυροφορία και τον Κώδικα της Κύπρου.
Η συγγραφέας – ερευνήτρια Κρίστυ Ιωαννίδου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας και την ομιλία αναπλήρωσε ο φιλόλογος – μεταφραστής Δημήτρης Τυρίκος.
Στο Β’ μέρος του συμποσίου ο Δρ. Σπύρος Συρόπουλος μίλησε για την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σήμερα ενώ συμμετείχε με ασύγχρονη προβολή και ο πολιτιστικός διαχειριστής MSc Πάνος Γκιόκας που παρουσίασε τους τρόπους ανάδειξης της.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και ενημέρωσε συνοπτικά το κοινό για το πλάνο του Δήμου μας, για την ανάδειξη, διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε και ο Πρόεδρος της Πολωνικής Ένωσης του Τάγματος του Αγ. Ιωάννη, Κόμης Γιάτσεκ Ταρνόφσκι.
Η εκδήλωση έκλεισε με μία μοναδική συναυλία μεσαιωνικής μουσικής, με όργανα εποχής και εξαιρετικές ερμηνείες από το Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Δημήτρη Κούντουρα, που ενθουσίασε το κοινό.
Οι εκδηλώσεις του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ συνεχίζονται στις 3 και 4 Δεκεμβρίου με βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό και θα κλείσει στις 22 Δεκεμβρίου με ένα Μουσικό Αναλόγιο. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα.
Το 15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου – Νήσων είναι Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο, με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ / Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Στήριξη του Ε.Β.Ε.Δ, με την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου – ΥΠ.ΠΟ.Α.

Βρείτε πληροφορίες στις σελίδες www.medievalfestival.gr & www.facebook.com/medievalrose.medievalfestival

Επικοινωνία: info@medievalfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου