Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Παρέμβαση της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Σμάρως Καμπουράκη

19.02.2019 

Παρέμβαση της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου κ Σμάρως Καμπουράκη με τη «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» 
· "Η Ιαλυσός δεν είναι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι παραλίες. Είναι και οι κάτοικοι" 
· "Αρμόδια η Περιφέρεια για να πάψει να είναι ανοχύρωτη από αντιπλημμυρικά έργα η Ιαλυσός " 
«Ο μεγαλύτερος και ο πλέον επικίνδυνος χείμαρρος στην Ιαλυσό είναι ο Τριαντενός ποταμός που εκβάλλει κατά μήκος της ακτής.
Όπως όλοι θυμόμαστε, στις 22.11.2013 ο ποταμός υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς περιουσίες και λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα. Με αφορμή τις πλημμύρες του 1994, τρία χρόνια αργότερα, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέθεσε τη σύνταξη μελέτης με τίτλο "Οριστική Μελέτη Αντιπλημμυρικών Έργων Νομού Δωδ/σου", στο γραφείο Υδραυλικών Μελετών «ΜΕΤΕΡ-Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ». 
Τελικά, παρόλο που η Αναγνωριστική Έκθεση αναφέρει ότι δεν επαρκεί η διατομή του και υπάρχει πρόβλημα, με τον πλακοσκεπή αγωγό του ποταμού, η μελέτη δεν εκπονήθηκε. Έχουμε αφήσει δηλαδή στη μοίρα του έναν ιδιαιτέρως επικίνδυνο χείμαρρο, στο κέντρο του οικισμού των Τριαντών, δίπλα στο δημοτικό σχολείο, και ευχόμαστε να μας λυπηθεί ο Θεός να μην επαναληφθούν τα επεισόδια απείρου κάλλους του 2013. 
Η μονή παρέμβαση που ανακούφισε την κοίτη του ποταμού, ήταν η καθοδήγηση των απορροών του ρέματος Αγ. Φανουρίου στη θάλασσα, αντί στον Τριαντενό Ποταμό. Η έξοδος όμως διακόπτεται πριν την παραλία, με αποτέλεσμα στη θέση αυτή να γίνεται συγκέντρωση στάσιμων υδάτων με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Η ιταλική γέφυρα δε που βρίσκεται στη συμβολή του χειμάρρου με το οδικό δίκτυο, κοντά στο «Golden beach», παρουσιάζει σημαντικές ρωγμές στα τόξα της, με κίνδυνο μελλοντικής αστοχίας. Με λίγα λόγια, ούτε χείμαρρο οριοθετήσαμε, ούτε γέφυρα επισκευάσαμε! 
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο καθαρισμός του χειμάρρου μόνο δεν επαρκεί. Χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός οριοθέτησης του χειμάρρου, από τους πρόποδες Φιλερήμου, μέχρι την εκβολή του στη θάλασσα. Εμείς, οι κάτοικοι της Ιαλυσού, αισθανόμαστε παραγκωνισμένοι. 
Τι περιμένουμε άραγε; Να θρηνήσουμε θύματα και στην Ιαλυσό; Άραγε δεν αρκούν οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν στην Κρεμαστή; Πόσοι ακόμα θα κραδαίνουν προεκλογικές σημαίες σε βάρος των θυμάτων; Γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη; Πόσα χρόνια πρέπει να περιμένει κανείς για να δει αποτέλεσμα; Πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε για τα έργα που ήταν η «πρώτη προτεραιότητα» της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής; 
Και επιτέλους, η Ιαλυσός δεν είναι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι παραλίες. Είναι και οι κάτοικοι. Είμαστε εμείς! Που κάθε μέρα πρέπει να πάρουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, να πάμε στη δουλειά μας, να μην φοβόμαστε ότι μπορεί να βρέξει και να μαζεύουμε τα έπιπλα και τα αυτοκίνητά μας από την άλλη άκρη του χωριού. Ειλικρινά με θλίβει που το 2019 η θωράκιση της ασφάλειάς μας και της περιουσίας μας είναι θέμα τύχης και όχι αποτέλεσμα σχεδιασμού της οργανωμένης πολιτείας. 
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Εμείς σχεδιάζουμε την πορεία του τόπου μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου