Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Το Ε.Κ.Ρ καλεί την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου, εδώ στη ναυαρχίδα του Τουρισμού

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

Ρόδος, 21/01/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το Ε.Κ.Ρ καλεί την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου, εδώ στη ναυαρχίδα του Τουρισμού »
Η Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.) η όποια ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη σχολή τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. ιδρύθηκε σε μια εποχή με απόλυτο κενό στον τομέα της ανώτερης ξενοδοχειακής εκπαίδευσης, καλύπτοντας το έλλειμμα σε στελεχιακό δυναμικό της ελληνικής ξενοδοχίας, που βρισκόταν στα πρώτα βήματα της ανάπτυξης της.
Οι απόφοιτοι της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. με την επαγγελματική τους κατάρτιση κατέκτησαν την εμπιστοσύνη του ξενοδοχειακού κλάδου με αποτέλεσμα να προτιμώνται όπως μαρτυρεί το γεγονός ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν στελεχωθεί και διευθύνονται από αποφοίτους της σχολής.
Να θυμίσουμε πως η Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. ήταν το καμάρι της Ρόδου.
Το 2010-2011 σε πανευρωπαϊκό συνέδριο τουριστικών σχολών στην Λισσαβώνα μεταξύ 167 σχολών υπό 56 χώρων, η ΑΣΤΕΡ πήρε το πρώτο βραβείο στη Διοίκηση Ξενοδοχείων. Μια μεγάλη τιμή για την σχολή της ΑΣΤΕΡ, και για την Ρόδο.
Σήμερα η αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού προς την Σχολή που υπολειτουργεί συνεχίζεται, όπως εδώ και τόσα χρόνια.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου.
Η ΑΣΤΕΡ συμπεριλήφθηκε στις φετινές πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις ως σχολή τετραετούς φοίτησης, απονέμεται στους αποφοίτους πτυχίο επιπέδου Ι.Ε.Κ. Οι σπουδαστές ζητούν αναβάθμιση του τίτλου σπουδών ώστε να ισοβαθμιστεί με τα πτυχία των Α.Ε.Ι.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου προτείνει την μεταφορά της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων από το Υπουργείο Τουρισμού όπου υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Η ύπαρξη τμημάτων Σχολών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, βοηθά για την ένταξη της σχολής στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
Στα βασικά αιτήματα των σπουδαστών είναι και η λειτουργιά του οικοτροφείου για το όποιο ξεχώριζε η Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου. Οι χώροι του οικοτροφείου δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και απαιτούνται παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι φθορές.
Ο χώρος της κουζίνας που είναι κατασκευασμένος από το 1956…η τελευταία φορά που λειτούργησαν οι εστίες ήταν 2012 υπολογίζεται από τότε σταμάτησε να συντηρείται ο χώρος.
Ακόμη στα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών είναι:
Η δυνατότητα μεταπτυχιακών σε εγχώρια πανεπιστήμια. Εξαιτίας αυτού, οι απόφοιτοι της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. θέλοντας να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους αναγκάζονται να αναζητήσουν την δυνατότητα αυτή στο εξωτερικό.
Την δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα Erasmus+ . Μέσω των προγραμμάτων αυτών δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρίες και να διευρύνουν το μορφωτικό τους επίπεδο, πάνω στο αντικείμενο που επέλεξαν να σπουδάσουν.
Η παροχή φοιτητικής ταυτότητας (ΠΑΣΟ).
Δημιουργία λέσχης / δυνατότητα δωρεάν (ή πολύ οικονομικής) σίτισης. Παρά της εγκαταστάσεις για σίτιση, για ακόμη μια φορά δεν αξιοποιούνται κατάλληλα έτσι ώστε να αποτελέσουν οικονομική ελάφρυνση στους σπουδαστές, αναγκάζοντας τους να απευθύνονται σε εξωτερικούς ανεξαρτήτους επιχειρηματίες.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, καλεί την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου, εδώ στην ναυαρχίδα του τουρισμού.
Οφείλουμε όλοι οι φορείς να στηρίξουμε τους σημερινούς σπουδαστές της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου αυριανά στελέχη του κλάδου αυτού. Αυτό επιτυγχάνεται δίνοντας τους τα κατάλληλα εφόδια σήμερα με την απαραίτητη εκπαίδευση, τεχνογνωσία, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, οδηγώντας το, να βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των τουριστών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου