Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Θυμηθείτε αυτό το όνομα: Τζέιμι Ντάιμον. Πρέπει να τον σταματήσουμε.

Ο Τζέιμι Ντάιμον είναι ο Βασιλιάς του Άνθρακα. Επενδύει δισ. € στα ορυκτά καύσιμα που ψήνουν τον πλανήτη μας. Ξαφνικά όμως, ένας απ’ τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον άνθρακα -- και τώρα ο Ντάιμον δέχεται τεράστια πίεση για να κάνει το ίδιο. Αυτή είναι η ευκαιρία μας! Βοήθησε να εντείνουμε την πίεση και να τον ξεμπροστιάσουμε σε μια μεγάλη οικονομική εφημερίδα -- ας κάνουμε τον Βασιλιά του Άνθρακα να πρασινίσει τα τρισεκατομμύρια του!


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θυμηθείτε αυτό το όνομα: Τζέιμι Ντάιμον.
Είναι ο Βασιλιάς του Άνθρακα -- ο μεγαλύτερος επενδυτής στην κλιματική αλλαγή. Απ’ το 2016, η τράπεζα που διευθύνει o Ντάιμον έχει χώσει 176.000.000.000 € σε ορυκτά καύσιμα που ψήνουν τον πλανήτη μας.
Πρέπει να τον σταματήσουμε.
Μετά από αμείλικτη δημόσια πίεση, ένας απ’ τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Ντάιμον μόλις ανακοίνωσε ότι θα αποεπενδύσει απ’ τον άνθρακα -- κι ο Ντάιμον βρίσκεται πλέον στριμωγμένος. Αν τον καταφέρουμε να αλλάξει στάση, μπορεί να βάλει λουκέτο στη βιομηχανία άνθρακα και να ξεκινήσει μια ενεργειακή επανάσταση!
Η δημόσια πίεση φέρνει αποτελέσματα -- ας συνεχίσουμε!
Αυτή τη στιγμή ο Ντάιμον βρίσκεται σε μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής: Ας φροντίσουμε να μας βρει μπροστά του με εκατομμύρια φωνές, ξεμπροστιάζοντάς τον στη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα, για να τον αναγκάσουμε να πρασινίσει τα τρισεκατομμύριά του -- πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα:

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι μακρινό -- είναι ήδη εδώ. Κάθε μέρα πιέζουμε για να μην ξεφύγει ο πλανήτης μας απ’ τα όριά του, αλλά το κόστος το πληρώνουμε ήδη και είναι τα χιλιόμετρα καμένης γης και οι ζωές που χάνονται. Η ανάγκη να στρέψουμε τρισεκατομμύρια επενδύσεων μακριά απ’ τη βρώμικη ενέργεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Και ξαφνικά βλέπουμε μεγάλη κινητοποίηση, με τη BlackRock, τον μεγαλύτερο επενδυτή στον κόσμο, να υπόσχεται ότι θα βάλει το κλίμα στο επίκεντρο των επενδύσεών της. Είναι τεράστια εξέλιξη -- και η τέλεια συγκυρία για να βάλουμε στο στόχαστρο την τράπεζα του Ντάιμον, τη JP Morgan Chase, προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες τράπεζες.
Πάμε δυνατά! Η BlackRock αναγκάστηκε να αλλάξει μετά από τεράστια δημόσια πίεση -- ας ανεβάσουμε και πάλι την ένταση κι ας κάνουμε τον Τζέιμι Ντάιμον να πρασινίσει τα τρισεκατομμύριά του. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το: 

Η μάχη για την κλιματική αλλαγή είναι πλέον η μητέρα όλων των μαχών, και πρέπει να την δώσουμε ΠΑΝΤΟΥ: απ’ τα σχολεία μέχρι τους πολιτικούς, και απ’ τις εταιρείες μέχρι τις τράπεζες. Χιλιάδες αβαζίτισσες και αβαζίτες στήριξαν με δωρεές για την αποκατάσταση της Αυστραλίας απ’ τις φωτιές. Τώρα ας συνεχίσουμε, πιέζοντας τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου να βάλουν τον πλανήτη πάνω απ’ όλα!
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Mike, Patricia, Christoph, Alice, Risalat, Nax, Pascal και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:
Διπλασιάζει τις «πράσινες» επενδύσεις η BlackRock (Η Καθημερινή)
Ο CEO της BlackRock θέτει την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας (Fortune Greece)
Τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να εντάσσονται στην «πράσινη» χρηματοδότηση των τραπεζών (Insider)
Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός: «Το σπίτι μας φλέγεται ακόμα!» (Huffington Post)
Στα Αγγλικά:
Οι τρεις μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων ελέγχουν $300δις επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα (The Guardian)
Η BlackRock θα Βάλει την Κλιματική Αλλαγή στο Επίκεντρο της Επενδυτικής της Στρατηγικής (New York Times)
Οι ωκεανοί ζεσταίνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως αν 5 ατομικές βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμα έπεφταν κάθε δευτερόλεπτο (CNN)
Έκθεση για τις Τράπεζες και την Κλιματική Αλλαγή - 1,9 τρισ. επενδύονται στα ορυκτά καύσιμα

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 55 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου