Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

«Eίμαστε σε πόλεμο αλλά χωρίς όπλα, είμαστε κρέας για τα κανόνια».

Καλημέρα σας αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες,
είμαι ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, διευθυντής σύνταξης του Documento και όπως κάθε Σάββατο επικοινωνώ μαζί σας μέσα από αυτό το newsletter για να σας παρουσιάσω την εφημερίδα μας που αύριο Κυριακή θα βρίσκεται -όπως κάθε εβδομάδα- στα περίπτερα.
Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, και αυτή την Κυριακή η ηλεκτρονική έκδοση του Documento μαζί με το Hot Doc History θα κυκλοφορήσει δωρεάν στο διαδίκτυο για να μπορέσουμε να φτάσουμε παντού παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν για όλους μας.
Πριν από μία εβδομάδα λέγαμε ότι η εφημερίδα μας, με τα ρεπορτάζ και τα άρθρα της, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Στηρίζουμε την επιστήμη και ελπίζουμε στους γιατρούς. Αυτή την Κυριακή πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας βήμα στους ήρωες των νοσοκομείων, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, για να μιλήσουν οι ίδιοι για όσα βλέπουν και όσα ζουν, για όλα αυτά που τους θυμώνουν και βέβαια για όλα αυτά που χρειάζονται για να βγουν νικητές από αυτή τη μάχη.
Γιατί καλά είναι τα μεγάλα λόγια των τηλεοπτικών μηνυμάτων και οι προκατασκευασμένες ατάκες των τηλεοπτικών πάνελ αλλά δεν αρκούν. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας και από κοντά όλες οι άλλες ειδικότητες που βάζουν και αυτές πλάτη για να μείνει όρθιο το λαβωμένο από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δημόιο σύστημα υγείας έχουν χορτάσει από λόγια. Αυτό που θέλουν είναι τα στοιχειώδη πολεμοφόδια που χρειάζονται στην καθημερινή τους μάχη.
Το λένε οι ίδιοι και το λένε καθαρά: «Δεν θέλουμε χειροκροτήματα και μεγαλοστομίες. Θέλουμε να έχουμε μάσκες υψηλής προστασίας όταν πιάνουμε δουλειά, αδιάβροχες ολόσωμες φόρμες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου». Γιατί με τις σημερινές συνθήκες «είμαστε σε πόλεμο αλλά χωρίς όπλα, είμαστε κρέας για τα κανόνια».
Και όσα λένε ισχύουν και για το «Σωτηρία» όπου «κανείς δεν ξέρει πού είναι ο καθαρός και πού ο ακάθαρτος χώρος» και για το «Παπανικολάου» όπου «το νοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει στο τμήμα του κορονοϊού με απλές χειρουργικές μάσκες» αλλά και για τον «Ευαγγελισμό» όπου «έρχονται στις ΜΕΘ άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από εντατική θεραπεία».
Μιλάνε για όλα και μιλάνε έξω από τα δόντια. Για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση εργαστηριακών αποτελεσμάτων, για τις μάσκες που τις χρεώνονται… ονοματικά όπως στο στρατό ή για τις μάσκες… κηπουρών που είναι οι μόνες που υπάρχουν σε μερικά νοσοκομεία. 
Μιλάνε και θυμώνουν. Γιατί για αυτά δεν έχουν «ώρα» τα κανάλια. Για αυτά δεν έχουν λέξη οι κυβερνώντες. Όπως δεν έχουν για τον ΕΟΔΥ που αλλάζει τις οδηγίες ανάλογα με τα υλικά που είναι διαθέσιμα!
Στο Μαξίμου πάντως έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Για αυτό έσπευσαν δια του πρωθυπουργικού ανιψιού Δημητριάδη να δεσμεύσουν έντεκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για «υπηρεσίες επικοινωνίας» και «ενημέρωσης των πολιτών» ενώ υπάρχουν νόμοι που εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων. 
Και επειδή μερικά πράγματα δεν αλλάζουν -ακόμα κι αν κάποιοι πολιτικοί δηλώνουν ότι άλλαξαν- το «έργο» ανατέθηκε αμέσως σε συγκεκριμένη εταιρεία, για να γίνουν όλα όπως γίνονταν πάντοτε!
Την ίδια ώρα παρ’ ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για την ανάγκη πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, εδώ οι αρμόδιοι (😉 κάνουν σαν να μην ακούνε!) Σαν να μην υπάρχουν οι οδηγίες του ΠΟΥ, σαν να μην βλέπουν το παράδειγμα της Κίνας ή της Νότιας Κορέας, ή, τέλος, σαν να μην υπάρχουν τέστ.
Αλλά τεστ υπάρχουν και έγιναν συζητήσεις να παραγγελθούν όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του Documento. Αλλά… ξαφνικά κάθε σχετική συζήτηση σταμάτησε, τα χαρτιά για τις παραγγελίες έμειναν στο συρτάρι και πλέον οι αρμόδιοι φαίνεται να περιμένουν ένα συγκεκριμένο προϊόν. Ναι. Και για αυτό έχουμε εκτενές ρεπορτάζ στο Documento!
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από αυτή τη δύσκολη εβδομάδα είναι ότι παρά τους περιορισμούς που τηρούμε [όχι γιατί μας το είπαν αλλά από κοινωνική ευθύνη, γιατί νοιαζόμαστε για εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους και τους γύρω μας] δεν δεχόμαστε κανέναν περιορισμό στη σκέψη μας και δε υποστέλλουμε τη σημαία της κριτικής.
Γιατί θέλουμε να βγούμε όρθιοι από αυτή τη δοκιμασία, Και δεν θέλουμε να αφήσουμε τους νεοφιλελεύθερους… επιτελικούς να παίζουν παιχνίδια με τη ζωή μας.

Μείνετε συντονισμένοι. Αύριο είναι Κυριακή και θα τα πείτε με τον Κώστα Βαξεβάνη
Να είστε καλά και να προσέχετε. 
Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου