Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

«Θρίαμβος του Τηνιακού λαού και του Δήμου Τήνου»

21 Σεπτεμβρίου 2019

Αίσθημα δικαίωσης διακατέχει τη διοίκηση του Δήμου Τήνου μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ο διττός χαρακτήρας του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ως ευαγές ίδρυμα με εκκλησιαστικό χαρακτήρα και η συνταγματικότητα του νόμου του 2018 με την οποία επαναφέρεται το ΠΙΙΕΤ στην κανονικότητα, χωρίς να θίγεται η θρησκευτική ελευθερία.
Με την απόφαση του ΣτΕ αναγνωρίζεται ακόμη το έννομο συμφέρον του Δήμου Τήνου σε θέματα του Ιδρύματος, η δυνατότητα του ελληνικού κράτους να νομοθετεί για ζητήματα του Ιδρύματος, καθώς και κατάργηση της διπλής ψήφου του Μητροπολίτη Σύρου.
Ο Δήμος Τήνου μπήκε σε δικαστική διαμάχη με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και την Εκκλησία της Ελλάδος, οι οποίες προσέφυγαν στο ΣτΕ, διεκδικώντας την επαναφορά του ΠΙΙΕΤ στο παλιό καθεστώς με βάση το οποίο, η εκκλησία ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Ιδρύματος.
Η απόφαση του ΣτΕ, έφερε δυσαρέσκεια στους κόλπους της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης και πολλά χαμόγελα στον Δήμο Τήνου, ο οποίος υποστηρίζει πως οι θέσεις τους απηχούν στη βούληση και στην επιθυμία του τηνιακού λαού.
Μέχρι και αναμνηστική φωτογραφία έξω από το κτίριο του ΣτΕ έβγαλαν ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, με τους συνεργάτες του αμέσως μετά το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, δείχνοντας την έκδηλη ικανοποίησή τους από την έκβαση της υπόθεσης.
Μάλιστα, ο κ. Σιώτος έγραψε σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό: «Θρίαμβος του Τηνιακου Λαού και του Δήμου Τήνου. Πλήρης δικαίωση από το ΣτΕ».
Με τη σειρά της, η νέα έπαρχος Τήνου, Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου έγραψε σε προσωπική ανάρτηση: «Η ιστορία δείχνει ότι όταν ένας λαός ενώνεται για έναν καλό αγώνα, οι επιμέρους μάχες είναι νικηφόρες. 
Καλωσορίζω την θετική για το Δήμο μας απόφαση του Σ.Τ.Ε., σχετικά με την υπόθεση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Η σκέψη μου πάει και στη δικαίωση του αγώνα του αειμνήστου Δημάρχου μας Σίμου Ορφανού.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου