Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

H «αιώνια» γοητεία της Ρόδου

ΡΟΔΟΣ: Κομψότητα, γενναιοδωρία και κοσμοπολίτικη αύρα

Ένας ιπποτικός κόσμος, γεμάτος ρομαντισμό και μαγευτικές παραλίες. Ένας τόπος που σαγηνεύει τον ουρανίσκο σου και κατακτά την καρδιά σου με την γενναιοδωρία της φιλοξενίας του. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρόδος κερδίζει τις καρδιές των επισκεπτών της.

H «αιώνια» γοητεία της Ρόδου
Φανταστείτε τον εαυτό σας, σε έναν αρχαίο ναό που στέκεται αγέρωχα πάνω από το Αιγαίο, ενώ ο άνεμος ανακατεύει τα μαλλιά σας. Ή σε μία μεσαιωνική πόλη όπου κατοικεί το Τάγμα των Ναϊτών και τα πέτρινα σοκάκια φωτίζονται από τη λάμψη ενός πυρσού. Ή ακόμη και ως ένας σταρ που απολαμβάνει το μαγευτικό του καταφύγιο μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Κάθε ιστορία, κάθε γενιά έχει αφήσει το δικό της στίγμα, δημιουργώντας την ιδιαίτερη προσωπικότητα της Ρόδου.

Ζήσε στην εποχή των ιπποτών
Το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, ο δρόμος των Ιπποτών, τα μοναστήρια, οι συναγωγές, τα τζαμιά και οι μιναρέδες. Από την αρχαιότητα έως την εποχή των ιπποτών και των Βυζαντινών, Εβραϊκών και άλλων οικισμών, κάθε βήμα στη Ρόδο, είναι ένα ταξίδι ιστορίας. 
Καθώς ανακαλύπτεις όλες τις πτυχές των 2,400 χρόνων ιστορίας καταλαβαίνεις γιατί ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστική Κληρονομιάς της UNESCO. Πίσω από τους πέτρινος τοίχους και τις καμάρες ανακαλύπτεις κοσμοπολίτικα εστιατόρια, μουσεία και καταστήματα. Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, έχει διατηρήσει όλη τη μαγεία των ιπποτικών χρόνων και σε προσκαλεί να ζήσεις στο ρυθμό της.

Ένα νησί που σου δίνεται απλόχερα
Τα Δωδεκάνησα προσέφεραν στους έποικούς τους, όχι μόνο γεωγραφικό πλεονέκτημα αλλά και ένα γόνιμο έδαφος που συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ο μοναδικός συνδυασμός πλούσιων νησιώτικων γεύσεων όπως το τοπικό μέλι και η πάστα σουσαμιού που αποτελούν την βάση για τα διάσημα Ροδίτικα γλυκά, αλλά και η γενναιόδωρη φύση των κατοίκων της Ρόδου.. 
Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τα ζεστά χειροποίητα ζυμαρικά, τα κυκλαδίτικα ντολμαδάκια, τα γευστικά όσπρια που συνοδεύουν ιδανικά τα ντόπια ψάρια και κρέατα, τα όσπρια που συνοδεύουν το ψάρι και το κρέας. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε όλη μέρα… αλλά καλύτερα να ανακαλύψετε τις γεύσεις της Ρόδου μόνοι σας.

Ανακαλύπτοντας την ιστορία της Οινοποιίας
Μιλώντας για εξερευνήσεις και εκπλήξεις… ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τα κρασιά της Ρόδου. Η ιστορία της οινοποιίας στη Ρόδο, ξεκινάει από τον 7ο αιώνα που το νησί ήταν γνωστό για την εμπορία οίνου. Τα περισσότερα οινοποιεία είναι συγκεντρωμένα στα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του Αττάβυρου (Έμπωνας, Άγ. Ισίδωρος, Σιάννα) και σας περιμένουν να απολαύσετε τις διάσημες ποικιλίες τους εκ των οποίων οι δύο είναι ΠΟΠ. Για τους λάτρεις του λευκού οίνου προτείνονται οι ποικιλίες Αθήρι και Μοσχάτο ενώ για όσους προτιμούν τους ερυθρούς ηΜανδηλαριά και το Αμοργιανό.
Οι κοιλάδες και οι ορεινές διαδρομές, γύρω από το προστατευμένο από το Natura 2000 Αττάβυρο, προσφέρονται για ξεχωριστές εμπειρίες που συνδυάζουν οινογευσία και
πεζοπορία. Μη παραλείψετε μία στάση σε Έμπωνα και Κουνάκη, είναι δύο στάσεις που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε. 

Θρυλικές Παραλίες
Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη Ρόδο, χωρίς να αναφέρουμε τις παραλίες της. Είναι αμέτρητες. Από οργανωμένες παραλίες με ατελείωτα χιλιόμετρα άμμου μέχρι μαγευτικούς κολπίσκους προσβάσιμους μόνο με βάρκα ή αυτοκίνητο.
Ο Anthony Quinn άφησε εποχή όταν, μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», προσπάθησε να αγοράσει μία παραλία. Δεν είναι τυχαίο ότι τη δεκαετία του
70, διάσημοι pop stars λάτρεψαν τη Λίνδο, με τους αμμώδης κολπίσκους και τους Δωρικούς ναούς, ανάμεσά τους και οι Pink Floyd (ο David Gilmour έχει αγοράσει βίλα). 
Η ανατολική πλευρά του νησιού έχει μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες, Καλιθέα, Αγάθη, Φαλιράκη και ναι, την παραλία Anthony Quinn. Από τη δυτική πλευρά ανακαλύπτει κανείς την περιπετειώδη πλευρά του νησιού με την Ιξιά και την Ιαλυσό να κατακτούν τις καρδιές των surfers αλλά και τους Φούρνους και την Aliki Beach (Μονόλιθος) να μαγεύουν με την ομορφιά τους.

Ένας κόσμος κομψότητας, γενναιοδωρίας και
στυλ
Αυτή είναι λοιπόν η Ρόδος… ένα τόπος κοσμοπολίτικου ιπποτισμού και πανδαισίας γεύσεων, μαγευτικών παραλιών και ρομαντικών αποδράσεων. Η Ρόδος ξέρει να κατακτά καρδιές και να εμπνέει. Αυτή η αύρα ήταν και η έμπνευση πίσω από το 5-άστερο Boutique Hotel Rodos Park Suites & Spa, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, που εκφράζει 20 χρόνια τώρα, την κομψότητα και τη ζεστή φιλοξενία του νησιού. 
Μία ανάσα από την παραλία και τα καταστήματα, το Rodos Park Suites & Spa είναι δίπλα στην ιστορική πύλη d’Amboise που
οδηγεί απευθείας στο μεσαιωνικό κόσμο των ιπποτών. Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε διάθεση για εξερεύνηση μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, στη μαγευτική πισίνα του ξενοδοχείου. Ό,τι και αν κάνετε η ημέρα σας θα κλείσει στο Galaxy Roof Lounge Bar, με ένα cocktail στο χέρι και ένα εξωπραγματικό τοπίο να σας καλωσορίζει.

ΡΟΔΟΣ
Κομψότητα, γενναιοδωρία και κοσμοπολίτικη αύρα Ό,τι κι αν αναζητάτε, ρομαντισμό, κομψότητα, εξερεύνηση γεύσεων ή απλά μία παραλία για να ηρεμήσετε, η Ρόδος σας προσφέρει αμέτρητες εμπειρίες που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. 
Πηγή φωτογραφιών: Ρουβήμ Καρασάββας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου