Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Κλίμα S.O.S.

Και όμως ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: οι ηγέτες της Ευρώπης αποφασίζουν αν θα βάλουν οριστικό ΤΕΛΟΣ στα καυσαέρια! Αλλά χώρες με μεγάλες βιομηχανίες βρώμικης ενέργειας, όπως η Πολωνία, προσπαθούν να μπλοκάρουν το σχέδιο. Βοήθησε να δείξουμε στις κυβερνήσεις ότι ο κόσμος στηρίζει την 100% καθαρή ενέργεια – πρόσθεσε το όνομά σου στο παγκόσμιο ψήφισμα για το κλίμα:

Φίλες και φίλοι,
Και όμως ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: οι ηγέτες της Ευρώπης εξετάσουν ένα σχέδιο για μηδενισμό των εκπομπών ρύπων! 
Αν το κάνουν, θα είναι ένα τεράστιο άλμα προς ένα ασφαλέστερο κλίμα για όλες και όλους μας. Αλλά χώρες με μεγάλες βιομηχανίες βρώμικης ενέργειας, όπως η Πολωνία, προσπαθούν να μπλοκάρουν το σχέδιο – και είναι στο χέρι μας να το υπερασπιστούμε.
Χρειαζόμαστε γρήγορα μια απόδειξη ότι το σχέδιο έχει μαζική παγκόσμια υποστήριξη – για να παραδώσουμε τις φωνές μας στις κυβερνήσεις, πριν συναντηθούν οι ηγέτες της ΕΕ σε λίγες μέρες. Πρόσθεσε το όνομά σου για να ζητήσουμε 100% καθαρή ενέργεια ενάντια στην κλιματική κρίση!

Φαντάζεσαι τι ανάσα θα ήταν για τον πλανήτη μας αν μία ολόκληρη ήπειρος ανακοίνωνε ότι θα εγκαταλείψει τα βρώμικα ορυκτά καύσιμα που πνίγουν τον ουρανό με καυσαέρια; Και όμως παίζει!
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, οι χώρες καλούνται να αναπτύξουν νέα σχέδια για να μηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050. Το σχέδιο της ΕΕ θα είναι ένα απ’ τα πρώτα που θα δημοσιευθούν και οι ειδικοί λένε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για τα πλάνα που θα ακολουθήσουν ανά τον κόσμο.
Στις Ευρωεκλογές το κίνημά μας τα έβαλε με την ακροδεξιά, ακριβώς για να έχουμε ευκαιρίες όπως αυτή. Ας την αρπάξουμε! Πρόσθεσε το όνομά σου για να παραδώσουμε τις φωνές μας στις κυβερνήσεις, πριν συναντηθούν. Ας βάλουμε τέλος στα βρώμικα ορυκτά καύσιμα που σκοτώνουν τη ζωή στον πλανήτη μας!

Πριν μερικά χρόνια, όταν το κίνημά μας ξεκίνησε να πιέζει για 100% καθαρή ενέργεια, μας είχαν πει ότι είναι αδύνατο να συμβεί. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Και τώρα μπορεί να είμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη για το μέλλον της ανθρωπότητας. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

Με ελπίδα,
Bert, Iain, Rosa, Diego, Risalat και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz
Περισσότερες Πληροφορίες:
Ε.Ε.: Ποιοι ζητούν δυναμική στροφή στην «πράσινη» οικονομία ενόψει της Συνόδου του Ιουνίου (Ναυτεμπορική)
Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει στην «κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού» έως το 2050 (Kathimerini.gr)
Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να κηρύξει άμεσα κατάσταση “κλιματικής έκτακτης ανάγκης” (Huffington Post)

Τι είναι η κλιματική κρίση; (BBC)
Κάπως έτσι μοιάζει μια ειλικρινής, χωρίς-σαχλαμάρες πρόταση για την κλιματική αλλαγή (VOX)
Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 51 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου