Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Την Πέμπτη, η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Αναστασία της Ρόδου: Η Τελευταία Πολιορκία» της Μαρίας Χ. Αρβανιτάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ιστορικό μυθιστόρημα της Μαρίας Χ. Αρβανιτάκη «Η Αναστασία της Ρόδου: Η Τελευταία Πολιορκία» παρουσιάζεται επίσημα την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, στις 19:30 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου από τις εκδόσεις mgk.advertising και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Τον καιρό των Ιπποτών της Ρόδου στην τελευταία πολιορκία (1522) επικές μάχες δίνονται στα τείχη, όπου Ιππότες και Ροδίτες ενώνονται και πολεμούν τους Τούρκους πολιορκητές. Μια Ροδίτισσα, η Αναστασία, γυναίκα ενός σεργέντη Ιππότη, όταν βλέπει τον άντρα της να σκοτώνεται φοράει τη ματωμένη πανοπλία του και πεθαίνει πολεμώντας. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει την ατμόσφαιρα της εποχής, ενώ μια φοβερή προδοσία την οδηγεί στο οδυνηρό τέλος της. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 
Η Μαρία Χ. Αρβανιτάκη είναι δασκάλα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και ζει με την οικογένειά της στη Ρόδο. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε σχολεία της Ρόδου. 
Τα ενδιαφέροντά της είναι: η παιδική λογοτεχνία, η διασκευή παιδικών και νεανικών λογοτεχνικών έργων σε θεατρικά, η τοπική Ιστορία, η συγγραφή σεναρίου. Οι διασκευές της έχουν υιοθετηθεί από συναδέλφους-εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία των μαθητών της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. 
Το 2017, κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Σχολικά Θεατρικά Έργα για την 7η Μαρτίου» που αποτελεί βοήθημα στα χέρια του εκπαιδευτικού και βασίζεται στην τοπική Ιστορία της Δωδεκανήσου. Το βιβλίο αναφέρεται στην πορεία του αγώνα των Δωδεκανησίων για την Ελευθερία και την Ένωση με την Ελλάδα. 
Κατά την παρουσίαση, για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σπύρος Συρόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αφήγηση: Βίκυ Θεολόγη, Θεατρολόγος
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική φιλοξενία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.
Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι
ISBN: 978-618-84257-1-2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου