Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

«Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες» η Έκθεση που μεταφέρεται στην Αθήνα

“ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ“

Η συμμετοχή των Τηνίων μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ ήταν επιβεβλημένη, για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και για να επιβεβαιώσει, ότι, η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της UNESCO, καθώς, οι σημερινοί καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, παρουσιάζουν την έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες » στο Μουσείο Γεωργίου Μπουζιάνη στη Δάφνη (Γεωργίου Μπουζιάνη 27-31), το διάστημα 13 Δεκεμβρίου 2018 έως 13 Ιανουαρίου 2019.
Καλούμεόλους τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού να παραστούν στα εγκαίνια που θα γίνουν τη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ.
Ο Δήμος Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, παρουσίασε την έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες» στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών και θα φιλοξενηθεί και στην Καρύταινα Αρκαδίας.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης στο Μουσείο Γ. Μπουζιάνη:
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Αυτοί που τόλμησαν- Γιαννούλης Χαλεπάς» σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα και παρουσίαση Κώστα Δανούση.
Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στις 6:00 μ.μ., θα στηθεί Εργαστήρι Μαρμαρογλυπτικής στο Μουσείο, με την παρουσία του Ακαδημαϊκού Μανόλη Ι. Κορρέ και στις 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο η τεχνοκριτικός και επιμελήτρια εκθέσεων, Ελένη Κυπραίου, θα μιλήσει με θέμα: "O Ρευστός χρόνος"στο έργο των Χαλεπά και Μπουζιάνη. 
Φίλιππος Φόρτωμας Εμμανουήλ Σώχος
Πρόεδρος ΟΠΑΔΥ Αντιδήμαρχος Τήνου
Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου