Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Παρεμβάσεις για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία λόγω της έλλειψης καθαριστριών.

Δελτίο Τύπου της Ένωσης για τις παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να συζητηθεί και να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία λόγω της έλλειψης καθαριστριών τις πρωινές ώρες
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ.  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες από σχολικές μονάδες τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας για το οξυμένο πρόβλημα καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους των σχολείων, εξαιτίας της έλλειψης μόνιμων καθαριστριών στα σχολεία η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου πήρε τις εξής πρωτοβουλίες:
Καταρχάς, πρόβαλε το ζήτημα σε όλες τις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της. Μέλος του ΔΣ παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε σε δύο συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής με την παρουσία εκπροσώπων από συλλόγους γονέων. Η πρώτη συνεδρίαση έγινε στις 18-12-2014 και η δεύτερη στις 2-2-2015. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης τόνισε τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τα οποία δεν έχουν καθαρίστρια από το πρωί, γεγονός που αυξάνει σοβαρά τον κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επίσης επισήμανε ότι στα σχολεία που πληρώνουν οι σύλλογοι γονέων καθαρίστρια υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και δυσκολία να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γνωστοποίησε ότι οι σύλλογοι έχουν πενιχρά έσοδα καθώς οι γονείς σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν τη δυνατότητα, και δεν πρέπει, να χρηματοδοτούν τη λειτουργία του δημόσιου ΔΩΡΕΑΝ σχολείου. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι οι συμβάσεις των καθαριστριών προβλέπουν πενιχρή αμοιβή για ένα πολύ δύσκολο έργο και έναρξη ωραρίου μετά το τέλος των μαθημάτων. Είναι σαφές ότι η μόνη μόνιμη λύση στο πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας του σχολείου είναι η πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών σε όλα τα σχολεία και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα λύνεται οριστικά και διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των παιδιών μας στις σχολικές μονάδες.
Η θέση της Σχολικής Επιτροπής περιορίστηκε στο να δηλώσει αναρμόδια για να δώσει λύση στο θέμα με μόνιμες προσλήψεις (πράγμα το οποίο η Ένωση  γνώριζε εκ των προτέρων), αλλά υπήρξε αρνητική στάση για οποιαδήποτε διεκδίκηση στην επίλυση αυτού του καίριου προβλήματος. Μάλιστα τονίζουμε ότι μεμονωμένο μέλος της Σχολικής Επιτροπής και τις δύο φορές με άκρως ειρωνικό τρόπο μας πρότεινε να καθαρίζουν εκ περιτροπής οι γονείς των μαθητών το σχολείο ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τις καθαρίστριες προφανώς ποντάροντας στους άνεργους και απλήρωτους γονείς του νησιού μας!
Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ά/θμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να συναντηθεί και με το ΔΣ την Ένωσης για να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα την επόμενη εβδομάδα και να ορίσει συνάντηση με το Δήμαρχο (την οποία συνάντηση η Ένωση αναμένει να πραγματοποιήσει εδώ και 5 μήνες). Στη συνάντηση θα συζητηθούν και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τις σχολικές μονάδες του νησιού μας.
Το ΔΣ της Ένωσης καλεί τους συλλόγους γονέων να μας ενημερώσουν άμεσα για προβλήματα που αφορούν τα σχολεία τους πέρα από το πρόβλημα της καθαριότητας.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου απαιτεί και διεκδικεί:
Άμεση λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία που υπάρχει
Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών για όλα τα σχολεία για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος
ΡΟΔΟΣ 05/02/2015













Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         
Καραπάνου Ειρήνη                                  
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου