Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου: Βλέπουμε να γίνονται οι κόποι μας στάχτη


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΛ: 6932533381
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες οι μέρες που ζούμε εμείς οι συνταξιούχοι αλλά και οι οικογένειές μας, σίγουρα δεν ήταν μέσα στα όνειρα και τις επιδιώξεις μας. Στο μετερίζι της βιοπάλης μας, στα εργοστάσια - την οικοδομή-στα ξενοδοχεία και όπου αλλού δουλέψαμε σκληρά για την επιβίωσή μας- για την μόρφωση των παιδιών μας για καλύτερη ζωή, τις εισφορές στα ασφαλιστικά μας ταμεία για μια αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για μια ξένοιαστη ζωή στα γεράματά μας τα βλέπουμε να γίνονται όλα στάχτη. Ποιος όμως ευθύνεται γι ‘αυτό; Σίγουρα όχι εμείς.
Αυτοί που ευθύνονται έχουν όνομα και επίθετο. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο-οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν-η Ευρωπαϊκή Ένωση.- Είναι το άγριο μόρφωμα που λέγεται καπιταλισμός.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες η πλουτοκρατία, η τρόικα και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, με τα  μέτρα που μας επέβαλλαν έδωσαν τη χαριστική βολή τόσο σε μας τους συνταξιούχους όσο και στον εργατόκοσμο, αφού οι συνεχής μειώσεις των συντάξεών μας, σε συνδυασμό με  την λεηλασία των ταμείων  και την ραγδαία εμπορευματοποίηση της υγείας-πρόνοιας οδηγούν τις οικογένειές μας στη απόλυτη εξαθλίωση.
Εμείς που για δεκάδες χρόνια γεμίζαμε με σκληρή δουλειά τα θησαυροφυλάκια των μεγαλοεργοδοτών αφού κατεβάλαμε εισφορές δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία τώρα βλέπουμε μπροστά μας ορατό τον κίνδυνο να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε το φάρμακο, τη θεραπεία, την εξέταση που έχουμε ανάγκη αφού ο οργανισμός μας είναι επιβαρυμένος πολλαπλά από την σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό τον καιρό πρέπει να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση γιατί ο κίνδυνος για στάση πληρωμών ίσως παραμονεύει.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ πάλι θα το παραλάβουμε σύντομα όπως και το εκκαθαριστικό της εφορίας αφού, και αυτός που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ αλλά είχε την ατυχία να έχει ένα σπίτι 50τμ θα πληρώσει. Όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης για τον άνθρωπο ακριβαίνουν έτσι ζούμε πια την απόλυτη εξαθλίωση. Υποχρέωση λοιπόν όλων μας είναι να οργανωθούμε και να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να παλέψουμε μαζικά να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:
-          Την άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
-          Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
-          Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-προνοίας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
-          Πλήρης επαρκής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-          Επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών.
-          Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των αποθεματικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων, που είναι περίπου 14 δις ευρώ.

Όχι άλλες θυσίες για το κεφάλαιο, τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν χρωστάμε σε κανένα-αυτοί μας χρωστούν και αυτοί να πληρώσουν.
Με ταξική ενότητα μπορούμε να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις και ταυτόχρονα να παλέψουμε για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση-μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων για μια οικονομία που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος άλλη λύση δεν υπάρχει.

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Γεωργία Φαρμακίδου                        Ιωάννης Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου