Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

TÜV AUSTRIA HELLAS: Η πιστοποιημένη διατροφή μονόδρομος για τον ελληνικό τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

TÜV AUSTRIA HELLAS: Η πιστοποιημένη διατροφή μονόδρομος για τον ελληνικό τουρισμό 

Στρατηγικός στόχος της TÜV AUSTRIA HELLAS είναι η ουσιαστική συμβολή στη συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η τοποθέτησή του στη θέση του διεθνούς τουριστικού χάρτη που του αξίζει. 

ΑΘΗΝΑ, 10/1/2019 - Η ποιότητα και η γαστρονομία της ελληνικής κουζίνας αποτελεί ένα από τα «ισχυρά χαρτιά» του ελληνικού τουριστικού «προϊόντος», με προϋπόθεση όμως την «ασφάλεια τροφίμων». Καθώς η διατροφή αποτελεί δομικό στοιχείο της τουριστικής εμπειρίας, η «ασφάλεια τροφίμων» είναι από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία της φήμης μιας επιχείρησης. 
«Στις μέρες μας, η ανάγκη για ποιοτική και ασφαλή διατροφή είναι αναμφισβήτητη, καθώς οι σύγχρονοι ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τόσο στην προέλευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής όσο και στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν στους προορισμούς που επισκέπτονται. Στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας αποτελεί η ουσιαστική συμβολή στη συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η τοποθέτησή του στη θέση του διεθνούς τουριστικού χάρτη που του αξίζει», δήλωσε η κα Νόνικα Μπάκα, υπεύθυνη Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού. 
Ο «ασφαλής» τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), δηλαδή η επιστημονικά τεκμηριωμένη συστηματική προσέγγιση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα, περιλαμβάνοντας την παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση και διάθεση. Η εφαρμογή του αποτελεί και νομοθετική απαίτηση για τα κράτη-μέλη της ΕΕ. 
Επόμενο στάδιο είναι η ενσωμάτωσή του στο πλαίσιο της οργανωτικής και διοικητικής οντότητας μιας επιχείρησης, είτε είναι μία ξενοδοχειακή μονάδα είτε ένα εστιατόριο ή κατάστημα αναψυχής με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες γεύματα σε ημερήσια βάση. Το πλέον διαδεδομένο και εφαρμοσμένο μοντέλο τα τελευταία 10 χρόνια περίπου βασίζεται στις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 22000. 

Ασφάλεια με προστιθέμενη αξία 
Το τελικό στάδιο αποτελεί η πιστοποίηση και προστιθέμενη αξία που προσδίδεται σε αυτή μέσω της αξιοπιστίας και της αναγνωρισιμότητας του οργανισμού πιστοποίησης. Η TÜV AUSTRIA HELLAS, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην πιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης, αλλά και ειδικότερα στην πιστοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων και των επισιτιστικών τμημάτων, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η TÜV AUSTRIA HELLAS δύναται να υποστηρίξει καθολικά κάθε ανάγκη πιστοποίησης των δραστηριοτήτων μιας τουριστικής μονάδας σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικά, επιπλέον της ασφάλειας τροφίμων, αναφέρονται: 

· Κατάταξη Κύριων Τουριστικών Καταλυμάτων (Ξενοδοχεία και Τουριστικές Κατασκηνώσεις) σε κατηγορίες αστέρων 
· Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ 
· Σήμα «Boutique Hotel» του ΞΕΕ 
· Ιδιωτικό Σχήμα «We do local» 

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ. 

Σημείωση για τους συντάκτες: 
Το HACCP είναι η προσέγγιση η οποία καθορίζει τις 7 αρχές που θα πρέπει να εφαρμοσθούν στην ανάπτυξη μελέτης για τον έλεγχο του ρίσκου, όσον αφορά στην εμφάνιση των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και τα 12 βήματα για την εφαρμογή της. Επιγραμματικά, τα θεμελιώδη σημεία που πραγματεύεται συνοψίζονται στα εξής: 

· Υποδομές που εξασφαλίζουν την υγιεινή των τροφίμων (κτηριακά, εγκαταστάσεις, χωροδιάταξη εξοπλισμός κ.ο.κ.) 
· Σχέδια και πρακτικές απολύμανσης, καθαρισμών και μυοκτονιών 
· Εντοπισμός, αξιολόγηση και έλεγχος του ρίσκου και των κινδύνων και των πηγών εμφάνισή τους 
· Εκπαίδευση και επιμόρφωση του εμπλεκόμενου προσωπικού 
· Προσωπική υγιεινή και οι εφαρμοζόμενες πρακτικές 
· Σύστημα ελέγχου, παρακολούθησης και καταγραφής 
· Μηχανισμός αυτοελέγχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου