Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Συλλυπητήριες δηλώσεις πολιτικών και τοπικών φορέων για τον θάνατο του Σάββα Πάττα


Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, για τον θάνατο του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
Η είδηση του αδόκητου θανάτου του Σάββα Πάττα, μας συγκλονίζει όλους.
 Ρίχνει βαριά σκιά  στην τοπική κοινωνία του νησιού, στον τόπο  που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας. 
 Ο πρόωρος και τραγικός χαμός του, συνιστά απώλεια για τη μεγάλη οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου είχε ακόμη πολλά να προσφέρει.
 Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου για την απώλεια του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
Αγαπητέ φίλε και Πρόεδρε μου Σάββα.  ‘Αξιε και καλέ μας συνεργάτη, μεγάλη και δυσαναπλήρωτη η απώλεια σου. Ο αδόκητος και πρόωρος θάνατος σου γέμιζε θλίψη και βαθιά συγκίνηση όλους εμάς, τους συμπολίτες σου, τους φίλους και συγγενείς σου αλλά κυρίως την οικογένεια σου. Τα τρία παιδιά σου, την αγαπημένη σου σύζυγο, τους δυστυχείς γονείς σου, τα αδέλφια σου και όλους όσοι σε αγαπήσαμε, σε εκτιμήσαμε, σε εμπιστευθήκαμε για το ήθος σου, για την ποιότητα σου, για την απλότητα και την προσφορά σου.
Τα λόγια είναι φτωχά. Είναι όμως τα λόγια, που λέγονται σήμερα για σένα, τα λόγια των φίλων σου, που νιώθουμε την ανάγκη να σου πούμε τον ύστατο χαιρετισμό. Είναι οι σκέψεις, που κατακλύζουν το νου μας τούτες τις ώρες του απροσδόκητου θανάτου σου. Είναι όσα είπαμε μαζί την προηγούμενη ημέρα, όσα προγραμματίζαμε, όσα μας συνέδεσαν όλα αυτά το χρόνια της αυτοδιοικητικής μας πορείας, όλα όσα μοιραστήκαμε στο κοινό μας όραμα. Να λύσουμε προβλήματα, να κάνουμε έργα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ακάματη η ενασχόλησή σου με τα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας, ουσιαστική η δραστηριότητα σου ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας. Προσηνής, συνεργάσιμος, ευπροσήγορος, προχωρούσες με ζυγισμένα τα λόγια σου, με σταθερά τα βήματα σου, με αγάπη και συνειδητή έγνοια για τον τόπο μας.
   Σου υποσχόμαστε , ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  προκειμένου να κάνουμε πραγματικότητα όσα μαζί ονειρευτήκαμε, για τον τόπο, που ζούσες, για τον τόπο, που αγαπούσες, για την Παστίδα.
   Σήμερα όλοι όσοι σε συντροφεύουμε στο στερνό ταξίδι σου, η οικογένεια σου, οι συνάδελφοι σου στην Αυτοδιοίκηση, οι φίλοι σου και συμπολίτες σου σε αποχαιρετούμε με σεβασμό. Το κενό στην οικογένεια σου, στους συμπολίτες μας, στην Αυτοδιοίκηση δυσαναπλήρωτο. Το έργο όμως και η μνήμη σου θα παραμείνουν ζωντανά.   Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε μου.  Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας σας, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.  ‘Ολοι εμείς είμαστε κοντά σας να συμπαρασταθούμε στις δύσκολες τούτες στιγμές.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Συλλυπητήρια δήλωση του Μ Κόνσολα για την απώλεια του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
 «Ο Σάββας Πάττας ήταν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και ενεργός πολίτης αυτού του τόπου.
Έφυγε με αναπάντεχο και άδικο τρόπο από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Αυτές τις στιγμές, οι σκέψεις όλων μας, είναι στην οικογένειά του που περνά μια μεγάλη δοκιμασία.
Στους δικούς του ανθρώπους θέλω να απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα Μανώλη Γλυνού  για την αιφνίδια απώλεια του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
Είμαστε συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο χαμό του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας. Η απρόσμενη απώλεια του αγαπητού Σάββα Πάττα, μάς γέμισε θλίψη.
Η Παστίδα, η Ρόδος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνούν για την απώλεια ενός ανθρώπου που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Η αφοσίωσή του, η προσφορά του και η δράση του αποτελούν παράδειγμα για όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους  με γνώμονα το κοινό καλό.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
Θα διατηρούμε στην μνήμη μας τον Σάββα, ως συνάδελφο που τίμησε την αυτοδιοίκηση με το ήθος του και τη στάση ζωής του.
Μανώλης Γλυνός

Συλλυπητήριο μήνυμα του Χαρ. Κόκκινου για την απώλεια του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ένας καλός φίλος και συνεργάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Παστίδας Ρόδου Σάββας Πάττας. Ο Σάββας αγαπούσε τον τόπο και τους συμπατριώτες που τον τίμησαν και τους τιμούσε. Δραστήριος και εργατικός, καλός οικογενειάρχης, αγωνιζόταν καθημερινά για το καλύτερο. Η είδηση της απώλειάς του μας συγκλόνισε όλους. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.
Αλησμόνητος, Καλό Παράδεισο Σάββα…

Κίνημα Αλλαγής Δωδεκανήσου: Ψήφισμα για την αναγγελία θανάτου του Σάββα Πάττα
29 Δεκεμβρίου 2018
Η Ν.Ε ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συντρόφου και φίλου μας Σάββα Πάττα και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
3. Να εκφρασθούν τα θερμά συλλυπητήρια της Νομαρχιακής Επιτροπής στους οικείους του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Ο Σάββας Πάττας υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία για τη Ρόδο, την Αυτοδιοίκηση, το Κίνημα μας και την αγαπημένη του Παστίδα. Για όλους εμάς που τον γνωρίζαμε η είδηση του αδόκητου και άδικου χαμού του μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και για την ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε
Νικηφόρος Παπανικόλας

Συλλυπητήρια δήλωση Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου για τον Σάββα Πάττα.
Ρόδος, 28 Δεκεμβρίου 2018 
«Με μεγάλη μου θλίψη και απερίγραπτη έκπληξη πληροφορήθηκα, τον τραγικό, αναπάντεχο και άδικο θάνατο του εγκάρδιου και δραστήριου φίλου Σάββα Πάττα. 
Ενός ανθρώπου, που με βασικό γνώμονα το καλό του τόπου του και με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες του, υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας. 
Ο Σάββας Πάττας, άνθρωπος ευγενής, καλοσυνάτος, χαμογελαστός, συνεργάσιμος και αγωνιστής, θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και καλοκαρδίας. Το έργο του, η δράση του και η προσφορά του, θα παραμείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες μας. 
Σε ότι με αφορά, εκφράζω με ειλικρίνεια και σεβασμό στους οικείους του, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια, ευχόμενος τούτες τις δύσκολες ώρες να είναι ενωμένοι και δυνατοί ώστε να αντιμετωπίσουν τη δυσαναπλήρωτη αυτή απώλεια. 
Σήμερα εκτός από την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς του αλησμόνητου Σάββα, θρηνεί η Παστίδα, η Ρόδος και η τοπική αυτοδιοίκηση. 
Χάθηκε ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο που αγωνιζόταν καθημερινά για την οικογένεια και τον τόπο του. 
Η μνήμη και η προσφορά του, θα είναι αιώνιες». 
Με εκτίμηση, 
Δρ. Στέφανος I. Δράκος 

Το χαμόγελο του Σάββα!!! Του Θέμη Ι. Καλαμάτα
Ο Σάββας Πάττας έζησε ως ένας υπέροχος άνθρωπος. Αγαπούσε το χωριό του κι αγωνιζόταν γι αυτό ως Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παστίδας.
Περνούσε τακτικά απ το Γραφείο μου και μου μιλούσε για την αγαπημένη του Παστίδα και για τους συγχωριανούς του με όμορφα λόγια. Στις γιορτές και στα πανηγύρια ήθελε να λαμβάνουμε τα καλύτερα μέτρα τάξεως κι ιδίως για την εορτή της Αγίας Μαρκέλας. Φροντίζαμε πάντα να μην χαλάμε χατήρι στον Σάββα. Ήταν τόσο καλός, τόσο ευγενικός, τόσο υπέροχος άνθρωπος. Όλο το νησί πόνεσε για τον αδόκητο θάνατο του υπέροχου αυτού ανθρώπου. Το πιο άδικο απ όλα ήταν ότι ο εργατικός αυτός άνθρωπος επέστρεφε από την δουλειά του. Το καλοκαίρι τον έβλεπα κάθε μέρα στην Ιερού Λόχου στην Ιαλυσό, στην θερινή εργασία του. Τον χαιρετούσα καθώς οδηγούσα την μοτοσυκλέτα μου και μου ανταπέδιδε τον χαιρετισμό με το πιο πλατύ χαμόγελο του κόσμου!!!
Θέμης Ι. Καλαμάτας
( για τον φίλο Σάββα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου