Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πετυχημένη η πρώτη Ελληνο - Βρετανική πολιτιστική εκδήλωση

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ρόδια Καλλιτέχνιδα
Ίριδα Μαυράκη!!

Πολύ πετυχημένη η πρώτη Ελληνο -  Βρετανική πολιτιστική εκδήλωση στο Μάνστεστερ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαϊου η πρώτη Ελληνο – Βρετανική Πολιτιστική εκδήλωση  στο Μάντσεστερ της Βρετανίας.  
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ρόδια Καλλιτέχνιδα Ίριδα Μαυράκη και φιλοξενήθηκε στην Βιβλιοθήκη THE PLACE AT PLATT LANE – Community Library and Resource Centre (πρώην Fallowfield Library).
Ο κ. Stuart Lynd από το ΔΣ της Βιβλιοθήκης προλόγισε την εκδήλωση τονίζοντας την ιδιαιτερότητα της βραδιάς και αφού ευχαρίστησε την Ίριδα Μαυράκη για την όλη διοργάνωση και προσφορά της προς την Τοπική Κοινότητα ευχαρίστησε και το κοινό για την παρουσία του.
Η παρουσίαση του Βιογραφικού στην Αγγλική, ενός από τους πιο σημαντικούς μας συγγραφείς του Νίκου Καζαντζάκη καθώς και ενός προλόγου  του βιβλίου ‘’Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά’’ και της ταινίας,
έγινε από την Ίριδα Μαυράκη η οποία και ευχαρίστησε το ΔΣ της Βιβλιοθήκης και THE FRIENDS OF FALLOWFIELD καθώς και τους παρευρισκόμενους.      
Η Βιβλιοθήκη ντύθηκε με τα χρώματα του Αιγαίου, ήχους εικόνες και αρώματα από την Ελλάδα.
Οι αφίσες του ΠΡΟΤΟΥΡ οι φωτογραφίες του ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΕΡΗ οι μουσικές των μεγάλων μας συνθετών η προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη Zorba the Greek   τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών Ελλήνων και Βρετανών μετατρέποντας την Βιβλιοθήκη σε έναν  απέραντο φιλόξενο τόπο  της Ελλάδας  και του Πολιτισμού της δημιουργώντας ένα κλίμα έντονης συγκίνησης και θαυμασμού.

Οι φροντισμένες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που επιμελήθηκε η Ίρις γέμισαν την ατμόσφαιρα με αρώματα απο ρίγανη ελαιόλαδο και καρυκεύματα.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και πολλοί φοιτητές, Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μάντσεστερ,  πολλοί Βρετανοί που επισκέπτονται την Ελλάδα, την Ρόδο αλλά και τα νησιά και η Ελληνικής καταγωγής κ. Angeliki Stogia, Manchester City Councillor.

Η Ίρις αν και μακριά από τον τόπο της, το Νησί της, μακριά από το Αιγαίο δεν παύει ούτε λεπτό να τα νοσταλγεί και να προσπαθεί να βρεί τρόπους να προβάλλει την πλούσια κουλτούρα και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Ευχαριστεί τον ΠΡΟΤΟΥΡ τον κ. Παλογιαννίδη, τον κ. Νίκο Κασέρη και τον κ. Μανόλη Βρατσάλη για την άμεση ανταπόκριση, τις αφίσες και φωτογραφίες.
Για όσους δεν απάντησαν  ούτε και ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της για συμμετοχή η ίδια δηλώνει πως παρ όλα αυτά  θα συνεχίσει και με άλλες Πολιτιστικές Δράσεις, Ελληνικές και Διεθνείς Εκδηλώσεις στην Βρετανία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου