Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στο 9o Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Συντονισμός και Συνεργασία σε ολοκληρωμένα και συνεκτικά συστήματα παιδικής προστασίας

Βρυξέλλες, 5 Ιουνίου

Το 9o Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 3-4 Ιουνίου με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων στο πεδίο της παιδικής προστασίας από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τα κράτη μέλη της ΕΕ, τους Συνηγόρους του Παιδιού, διεθνείς οργανισμούς και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανισμών.
Το Φόρουμ υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστίασε τη φετινή χρονιά στα συστήματα παιδικής προστασίας και στους τρόπους προώθησης αποτελεσματικού συντονισμού και συνεργασίας ανάμεσα στους βασικούς φορείς που εμπλέκονται στην προστασία των παιδιών.
Επιπρόσθετα, το φόρουμ επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ανταλλαγής καλών πρακτικών και στη διευκόλυνση της συνεργασίας σε δια-τομεακή και δια-υπηρεσιακή κλίμακα τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη διάρκεια των εργασιών οι ομιλητές ανέλυσαν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις υποστήριξης ολοκληρωμένων και συνεκτικών συστημάτων παιδικής προστασίας και λειτουργίας τους υπό συγκεκριμένες καταστάσεις. Σε παράλληλες συνεδρίες οι συμμετέχοντες εστίασαν στον τομέα της πρόληψης της βίας κατά των παιδιών, σε μηχανισμούς αναγνώρισης, καταγγελιών και παραπομπής, όπως και στο κομμάτι της έρευνας, της διαχείρισης, της δικαστικής συνδρομής και των αποτελεσματικών διαδικασιών για τα παιδιά και τις οικογένειες.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος συνέβαλλε στις εργασίες του Φόρουμ αναλύοντας τους μηχανισμούς αναγνώρισης, καταγγελιών και παραπομπής για παιδιά μέσα από την πλούσια εμπειρία του ελληνικού οργανισμού και τη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS1056 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000.
Ο κ. Γιαννόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των παιδιών, στη δράση της άμεσης επέμβασης για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert και στη συνδρομή στην έρευνα και διάσωση εξαφανισμένων παιδιών σε συνεργασία με τις αρχές και μέσα από την εθελοντική ομάδα «Θανάσης Μακρής».
Ο πρόεδρος του ελληνικού οργανισμού αναφέρθηκε και στις δράσεις του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά (SEEC) που συντονίζεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών στην περιοχή της Νοτιοοανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η δημιουργία Κέντρων Πληροφόρησης (Info-Desks) για την εμπορία παιδιών στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «VICTOR – Θύματα Εμπορίας Παιδιών – Οι Ευθύνες μας».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα εργαλεία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση σε θέματα παιδικής προστασίας για τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.
Στο περιθώριο του Φόρουμ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA) και η UNICEF σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα του παιδιού. Τα συστήματα δικαιοσύνης στα κράτη μέλη, οι εμπειρίες των παιδιών και οι ήδη υφιστάμενες πρακτικές για τη στήριξη των παιδιών και προώθηση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους ήταν ανάμεσα στις βασικές θεματικές της εκδήλωσης.

Η τελική έκθεση από τις εργασίες του Φόρουμ θα δημοσιευτεί στην παρακάτω σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε το press@hamogelo.gr ή στο (+30) 210 33 06 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου