Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Eορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα για το έτος 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Eορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα για το έτος 2015
(Πειραιάς, 28-29.05.2015)
Ο ρόλος των λιμένων και παράκτιων πόλεων ως πύλες για τη θαλάσσια ανάπτυξη (Ports and coastal cities: Gateways to maritime growth), αποτέλεσε το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα (European Maritime Day) που συνδιοργανώνουν στον Πειραιά η  Γ.Δ. Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρ. Επιτροπής (DG MARE), το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Δήμος Πειραιά και ο ΟΛΠ.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (28.05.2015), συμμετείχαν και απεύθυναν εναρκτήριες ομιλίες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και ο Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης κ. Ιωάννης Μώραλης, ενώ  κεντρικές ομιλίες εκφωνήθηκαν από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Karmenu Vella, την Ευρωβουλευτή κα. Gesine Meissner και την Εκπρόσωπο της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι εργασίες της κεντρικής εκδήλωσης συνεχίζονται και την 29η Μαΐου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δρίτσας, κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας για την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας με έμφαση στις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της ναυτιλίας της και των λοιπών θαλασσίων δραστηριοτήτων, καθώς και στην ναυτική απασχόληση και εκπαίδευση ως κύριες πολιτικές επιλογές. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό το οποίο χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό ζήτημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης προσέγγισής του από την ΕΕ. Τέλος αναφερόμενος στο κεντρικό θέμα της εκδήλωσης “Ports and coastal cities: Gateways to maritime growth” απέδωσε έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζουν οι λιμένες ως βασικές πύλες του εμπορίου στο πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών καθώς και την συνεισφορά τους ως βασικών κόμβων στο σύστημα των συνδυασμένων μεταφορών.

Στο πλαίσιο εργασιών της Συνόδου έχει συσταθεί σημαντικός αριθμός Ομάδων Εργασίας (Stakeholder Workshops) και διεξάγονται Ημερίδες για θέματα της ναυτιλίας με τη συμμετοχή ενδιαφερόμενων φορέων (Δημόσιες Αρχές των Κρατών Μελών της Ε.Ε., ακαδημαϊκά – ερευνητικά ιδρύματα καθώς και ιδιωτικούς φορείς της ναυτιλίας).

Τέλος σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, σειρά εκδηλώσεων από τους τοπικούς φορείς (Public Days) στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (30-31.05.2015) στις οποίες συμμετοχή έχει και το ΥΠΟΥΝΤ με το Λιμενικό Σώμα. Αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα του Δήμου Πειραιά www.emdpiraeus.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου