Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τίθεται η Ελλάδα σε θέματα κακοποίησης και εξαφανίσεων παιδιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Μαΐου 2015
Επίσημη επίσκεψη στη Ν. Υόρκη πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης του οργανισμού



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015 τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC)μετά την σχετική απόφαση και πρωτοβουλία των μελών του διεθνούς φορέα στην τελευταία συνεδρίαση τους στη Νέα Υόρκη.
Το Διεθνές Κέντρο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από τη συμμετοχή του ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας προστασίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο καταπολεμώντας τα φαινόμενα των εξαφανίσεων, της σεξουαλικής κακοποίησης, της εκμετάλλευσης και των αρπαγών.
Μέλη με διεθνή καταξίωση στο χώρο της κρατικής διοίκησης, των γραμμάτων και των τεχνών, των αρχών επιβολής του νόμου, της τεχνολογίας, της οικονομίας και της παιδικής προστασίας, αλλά και εταιρείες με παγκόσμια επιρροή, όπως είναι η Microsoft, η Mayo Clinic και η Roche συντονίζουν τις διεθνείς προσπάθειες ώστε να ενδυναμώσουν τους κρατικούς, ιδιωτικούς και μη κυβερνητικούς φορείς προστασίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά με τον Πρόεδρο του Οργανισμού του κ. Κώστα Γιαννόπουλο να συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η απόφαση ελήφθη με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου στη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του ΔΣ που έλαβε χώρα στη Ν. Υόρκη, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, και επ’ ευκαιρία της οποίας ο ελληνικός οργανισμός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της δράσης του οργανισμού σε διεθνές επίπεδο και της συμμετοχής του στα όργανα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Νέας Υόρκης του ΟΗΕ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ το έργο και τις αυξανόμενες ανάγκες στήριξης των παιδιών και των οικογενειών εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διανύει η Ελλάδα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Βράιλας, Πρέσβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, η κα Ναυσικά-Νάνσυ Βράιλα, Αναπληρώτης Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπως και μέλη της ελληνικής κοινότητας, ενώ συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Ν. Υόρκη κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο.
Να σημειωθεί ότι ο ελληνικός οργανισμός συμμετέχει με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και ως μέλος στο Γραφείο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UN DPI).
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους ενώσεων και ομοσπονδιών της Ομογένειας και με Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ως μέλος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στο διεθνές Gala για την παιδική προστασία που οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη από το Διεθνές Κέντρο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διάσημες προσωπικότητες που στηρίζουν τον αγώνα για την προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο, όπως είναι οι γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες Ashton Kutcher, Jeff και Justine Koons.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου