Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Με τον αντιδήμαρχο Τέρη Χατζηιωάννου συναντήθηκε η Ομοσπονδία Πολιστικών Συλλόγων Ρόδου, σε συνέχεια των εθιμοτυπικών της επισκέψεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 η Ομοσπονδία Πολιστικών Συλλόγων Ρόδου, σε συνέχεια των εθιμοτυπικών της επισκέψεων.
 Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έθεσε στον κ. αντιδήμαρχο το ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για την στέγασή του, της πιο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και στην συνδρομή του δήμου Ρόδου σε μια σειρά από ζητήματα.
 Πιο συγκεκριμένα, η Ο.Π.Σ. Ρόδου έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της χρηματοδότησής τους, ώστε πλέον να υπάρχει διαφάνεια και ίσος καταμερισμός των επιχορηγήσεων, έπειτα από το καλεντάρι των εκδηλώσεων που θα καταθέτει έγκαιρα η Ομοσπονδία.
 Ένα ακόμη σημαντικό θέμα το οποίο τέθηκε, ήταν η ανάδειξη των παραδοσιακών ροδίτικων χορών, οργάνων και τραγουδιών τα οποία έχουν χαθεί.
 Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή του αντιδημάρχου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ ώστε να γίνει η προμήθεια ηχοσυστημάτων που θα χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση από τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι μέχρι σήμερα αναγκάζονται να δαπανούν ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό σε κάθε εκδήλωση για την ενοικίασή τους, όπως επίσης και σύγχρονα κιόσκια τα οποία αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα.
 Επιπροσθέτως ζητήθηκε και η δικιά του βοήθεια σε θέματα φιλοξενίας εργαστηρίων στους χώρους των πολιτιστικών συλλόγων, όπως επίσης και στην καταγραφή και ανάδειξη παραδοσιακών τεχνών που χάνονται.
 Από την πλευρά του ο κ. Χατζηιωάννου δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αφού κατ’ επανάληψη έχει τονίσει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στη Ρόδο.
 Μάλιστα το συνέδεσε άμεσα και με την διεκδίκηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021 από το νησί μας. Όπως εξήγησε, τα περισσότερα από τα αιτήματα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία, περιλαμβάνονται και στο φάκελο διεκδίκησης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού για να κερδίσει μια υποψήφια πόλη την διοργάνωση θα πρέπει να δείξει τον αντίκτυπο που θα έχει στην τοπική κοινωνία, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας τι θα αφήσει στην κοινωνία είτε από άποψη υποδομών, είτε από άποψη εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου