Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

6o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel: με θέμα οι Νέοι Στην Ευρώπη.

Το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel έρχεται και πάλι στη Ρόδο από το Σπίτι της Ευρώπης: 60 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών, με θέμα οι Νέοι Στην Ευρώπη. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 Μαΐου στις 20:00.

Οι νέοι είχαν πάντοτε δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας. Από τη λογοτεχνία έως τη μουσική και τον κινηματογράφο, το πάθος για αλλαγή και η διαφορετική οπτική για τον κόσμο, τους καθιστούν συνεχώς πρωτοπόρους αλλά και εναλλακτικούς στον τρόπο ζωής. Η συνεισφορά τους στην κατανόηση του αντίκτυπου των αλλαγών στον κόσμο είναι πιο σημαντική από ποτέ στις μέρες μας, ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικών και οικονομικών μεταβολών. Καθώς οι νέοι αποτελούν το μεγαλύτερο πληθυσμιακά στοιχείο σε πολλές περιοχές, ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της εγχώριας κουλτούρας είναι ζωτικός όπως ακριβώς και στον τρόπο απεικόνισης του κόσμου μέσω εικόνων στον κινηματογράφο.
Παρελθόν και παρόν ενώνονται χάρη στους νέους και οι κοινωνίες κατορθώνουν σημαντικά επιτεύγματα σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία και ο πολιτισμός. Γεγονότα όπως ο Μάης του ‘68 στη Γαλλία, η Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία και το κίνημα των Anonymous έσπασαν το θεσμικό κατεστημένο. Οι Beatles άλλαξαν τον τρόπο που ακούμε μουσική, οι Bansky και Invader μετέτρεψαν την τέχνη ως μέσο έκφρασης στις Ευρωπαϊκές πόλεις και ο Pier Paolo Pasolini άνοιξε το δρόμο σε καινοτομίες στο στυλ και στα θέματα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Eurochannel, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους κινηματογραφιστές στην πορεία τους προς την καταξίωση και κινηματογραφικά αριστουργήματα που αποτίουν φόρο τιμής σε μικρές μα ταυτόχρονα συναρπαστικές ιστορίες νέων ανθρώπων. Ταλαντούχοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες-όπως ο πολυβραβευμένος Ιταλός Vito Palmieri- μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα στη μεγάλη οθόνη και καταφέρνουν να αποτυπώσουν στις παραγωγές τους στοιχεία που είναι μοναδικά στους νέους. 
Έτσι λοιπόν, το Eurochannel ξεχώρισε και επέλεξε οκτώ θεματικές-αφιερώματα καθώς κανένα είδος δεν μπορούσε να βρεθεί εκτός λίστας. Δράμα, κωμωδία, κινούμενα σχέδια, μίνι-ντοκυμαντέρ και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζουν με αυθεντικές ιστορίες το χρόνο από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.
Τα νιάτα και η συνεισφορά τους σε όλες τις πτυχές της Ευρωπαϊκή κοινότητας αποτελούν έμπνευση για τη νέα έκδοση ταινιών μικρού μήκους του Eurochannel Tour. Ακολουθείστε το Eurochannel σ’ένα ταξίδι όπου την τιμητική τους έχουν οι νέοι της Ευρώπης και να είστε σίγουροι πως ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς όπως έλεγε ο Franz Kafka, «τα νιάτα είναι χαρά καθώς έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την ομορφιά».

Την επιμέλεια του υποτιτλισμού ανέλαβε η Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο και συγκεκριμένα τα μέλη και εθελοντές: Όλγα Τσούκα, Ειρήνη Δημάγγελου, Ευαγγελία Κεφαλά και Μιχάλης Καβουκλής.
Λίγα για λόγια για τo Eurochannel: Το Eurochannel είναι ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο που παρουσιάζει κορυφαίο περιεχόμενο μόνο από την Ευρώπη: από κλασσικές ταινίες μέχρι τον πιο πρόσφατο κινηματογράφο, από επικές σειρές μέχρι θαυμάσιες μικρότερες παραγωγές, από αφιερώματα για την ιστορία της τέχνης μέχρι τη σύγχρονη ροκ και ποπ μουσική σκηνή. Το Eurochannel δεν είναι μόνο εκπομπές: αποκαλύπτει τα πιο μοναδικά και κρυφά κομμάτια της Ευρωπαϊκής κουλτούρας με ταξιδιωτικά αφιερώματα και ταυτόχρονα καλύπτει τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Στην Ευρώπη, το Eurochannel είναι διαθέσιμο μόνο στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα δεν εκπέμπει ακόμη. Ζητήστε από τον τοπικό σας πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης να εντάξει το Eurochannel στο πρόγραμμά του.
Για περισσότερες πληροφορίες:
 www.eurochannel.comwww.facebook.com/eurochannel andwww.twitter.com/eurochannel.

Οι 8 προβολές θα πραγματοποιηθούν κάθε ημέρα από Παρασκευή, 15 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου στις 20:00 στο Κινηματογράφο Παλλάς. Διάρκεια κάθε προβολής: περίπου 2 ώρες. Συμβολική είσοδος: 1€.

Περισσότερες πληροφορίες και στο Facebook:
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100,
Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE
Visit our website 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου