Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Την 25η Μαΐου ενώσαμε όλοι μαζί τις δυνάμεις για τα παιδιά, με σύνθημα «Ας μην αφήσουμε το μέλλον τους να χαθεί»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2015
Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» -για μια ακόμη χρονιά- πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου με στόχο αφενός να σταλεί ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους γονείς εκείνους που τα παιδιά τους έχουν εξαφανιστεί και αφετέρου, την περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Mr. Lucian Fatu, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κος Βαγγέλης Αυγουλάς, ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κος Παναγιώτης Ευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στον τομέα της Ψηφιακής Σύγκλισης κος Αθανασιάδης Παναγιώτης, ο Υποστράτηγος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ κος Δημήτρης Δήμου, η Συνταγματάρχης κα Μήτσιου Μαρία, ο Υποναύαρχος Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος κος Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, ο Αρχιπύραρχος και Διοικητής του «199» κος Διονύσιος Κουτσούκος, ενώ παρευρέθησαν και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2014 έως και 30/04/2015 στη χώρα μας, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και διεθνή στοιχεία.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία όπου από τις 118 περιπτώσεις που χειρίστηκε το εξειδικευμένο προσωπικό της «116000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά» βρέθηκαν τα 104 παιδιά (90%). Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι οι περισσότερες εξαφανίσεις αφορούν σε φυγές εφήβων, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα στην οικογένειά τους. Τόνισε, επίσης, το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη του φαινομένου των εξαφανίσεων, με ενημερώσεις προς τους γονείς αλλά και των παιδιών για την ασφάλειά τους καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποίησης και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος όταν αναζητάτε ένα παιδί.
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε ο κος Παναγιώτης Παπαντώνης, Αστυνόμος Β’ – γραφείο Εξαφανισθέντων Ατόμων ΕΛ.ΑΣ, λέγοντας ότι το 2014 διαχειρίστηκαν 369 εξαφανίσεις ανηλίκων και βρέθηκαν 325 παιδιά, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2015 διαχειρίστηκαν 126 εξαφανίσεις και έχουν βρεθεί 91 παιδιά. Τόνισε, επίσης, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καταγραφές για εξαφανίσεις παιδιών από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική εκμετάλλευση, λύτρα ή εμπόριο οργάνων.
Κατεβάστε την παρουσίαση της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ.
Όσον αφορά στα διεθνή στατιστικά, βάσει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, 1 παιδί κάθε 2 λεπτά. Μόνο το 2-5% των εξαφανίσεων που καταγγέλλονται αφορούν σε απαγωγές, το 50% των καταγγελιών εξαφάνισης στις Γραμμές 116000 αφορούν σε φυγές εφήβων, το 2-5% των καταγγελιών αφορά σε ασυνόδευτους ανήλικους και το 36% σε γονικές αρπαγές, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Missing Children Europe για το 2013. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι ετήσια δηλώνονται 140.000 περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, 383 περιστατικά τη ημέρα. Στο Βέλγιο ο ΜΚΟChild Focus καθημερινά λαμβάνει 4 νέες δηλώσεις εξαφάνισης.
Κατεβάστε την παρουσίαση του Διεθνούς Κέντρου Εξαφανισμένων και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιών (ICMEC)εδώ.
Παράλληλα, οι μικροί μας προσκεκλημένοι, από τον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση σε κουκλοθέατρο «Το παπάκι πάει...» αλλά και την αφήγηση του παραμυθιού «Αφήνοντας το χέρι της μαμάς». Με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά αντιλήφθηκαν το θέμα των εξαφανίσεων καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραμείνουν ασφαλή. Τα παιδιά ετοίμασαν πανό σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων και τα δώρισαν στον Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου, στο χώρο πραγματοποιήθηκε προσομοίωση της διαδικασίας εντοπισμού παιδιών που έχουν εξαφανιστεί. Στην άσκηση συμμετείχαν η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού καθώς και διεθνώς πιστοποιημένα διασωστικά σκυλιά συνοδευόμενα από τους χειριστές τους.
Διασωστικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, τροχήλατες γεννήτριες, ομάδες σκύλων έρευνας, οχήματα από το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, αλλά και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν εκεί, παρουσιάζοντας τα υλικοτεχνικά διασωστικά μέσα που θέτουν στη διάθεση των αναζητούμενων παιδιών.
Ταυτόχρονα, δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης αναφορικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων και την πρόληψη περιστατικών εξαφάνισης, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόμενοι και εθελοντές του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκαν στην είσοδο του 41ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης αλλά και στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό, καρφίτσες με το λουλούδι «μη με λησμόνει», λουλούδι σύμβολο για τα εξαφανισμένα παιδιά, καθώς και βραχιολάκια και μπαλόνια στους μικρούς επισκέπτες.
Φωτογραφίες από τη δράση στη Θεσσαλονίκη εδώ.
Στατιστικά στοιχεία για το 2014 και το α’ τετράμηνο 2015 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ.
Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία εδώ.
Αληθινά περιστατικά που έχει διαχειριστεί η «116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά»εδώ.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.
Spot από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τις εξαφανίσεις ανηλίκων εδώ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ο.Α.Κ.Α για την παραχώρηση του χώρου καθώς και στην εταιρία P.C PODIMATAS AUDIOVISUAL S.A για την οπτικοακουστική κάλυψη.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Νάταλι Καρακιουλάφη
Τηλ. 210-3306140, 6936-523039
press@hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου