Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

17 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Μαΐου 2015

17 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά
24 ώρες το 24ωρο δίπλα στα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την 17η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν την τεράστια σημασία που διαδραματίζουν οι Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας.
Σε 19 χρόνια δράσης για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
• έχει δεχτεί 2.755.193 κλήσεις στην Εθνική Τηελφωνική Γραμμή SOS 1056
• έχει διαχειριστεί σοβαρά θέματα 535.083 παιδιών
• έχει πραγματοποιήσει επιτόπια παρέμβαση για 1.783 παιδιά σε κίνδυνο
• έχει λάβει και έχει διαχειριστεί 5.594 καταγγελίες για 13.476 παιδιά
• έχει δεχτεί 34.270 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
• έχει διαχειριστεί 920 σοβαρά περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «116000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά» συμβάλλει άμεσα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση κάθε σοβαρού προβλήματος που αφορά σε παιδί θύμα όπως είναι η κακοποίηση, η παραμέληση, η εξαφάνιση, η εμπορία, ο σχολικός εκφοβισμός.

Οι Γραμμές είναι επίσημα αναγνωρισμένες ως Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης (emergency lines) και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, λειτουργούν καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και είναι στελεχωμένες με επιστημονικό προσωπικό, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.

Το 2014 η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 283.369 τηλεφωνικές κλήσεις που αντιστοιχούν σε 776 κλήσεις την ημέρα. 35.093 κλήσεις αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών, τα οποία και χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 
Μέσω της 1056 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση σε 107 περιστατικά που αφορούσαν 176 παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, ενώ διαχειρίστηκε 719 καταγγελίες κακοποίησης που αφορούσαν σε συνολικά 1.439 παιδιά. 
Το 2014 η «116 000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά» δέχτηκε 7.151 κλήσεις και συνολικά 111 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Ο οργανισμός διαχειρίστηκε 91 περιπτώσεις εκ των οποίων τα 82 παιδιά (90%) παιδιά εντοπίστηκαν. Να σημειώσουμε ότι στις εξαφανίσεις παιδιών συνδράμει η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» που στελεχώνεται από εθελοντές εξειδικευμένους στην έρευνα και στη διάσωση καθώς και κυνοφιλικές ομάδες από εθελοντές χειριστές πιστοποιημένων στην έρευνα σκύλων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας για παιδιά Child Helpline International (CHI). Το δίκτυο αυτό αριθμεί 192 μέλη – Γραμμές Βοήθειας για παιδιά σε 145 χώρες του κόσμου, όπου όλα τα μέλη του συνεργάζονται άμεσα και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με κοινό στόχο την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών. Κάθε χρόνο όλοι οι οργανισμοί λαμβάνουν 14 εκατομμύρια κλήσεις από παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο που αναζητούν βοήθεια. 
Σύμφωνα με την πρόσφατη αποκαλυπτική έρευνα του CHI Voices of "Children and Young People"πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά και νέοι κατήγγηλαν κάποια μορφή κακοποίησης και βίας (σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική) την περίοδο 2003-2012. Πιο συγκεκριμένα, παιδιά και νέοι επικοινώνησαν με τηλεφωνικές γραμμές για να αναζητήσουν βοήθεια σχετικά με σωματική κακοποίηση (32%), για τον σχολικό εκφοβισμό (28%), σεξουαλική κακοποίηση (19%), ψυχολογική κακοποίηση (11%) και παραμέληση (10%). 
Τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 277 εκατομμύρια παιδιά από όλο τον κόσμο έχουν καλέσει Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας. Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν σε 1 κλήση κάθε 2 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς πάνω από τις μισές κλήσεις (150 εκατομμύρια) δεν απαντήθηκαν ελλείψει της απαραίτητης χρηματοδότησης και υποστήριξης. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στην καμπάνια «Free Our Voices» που συντονίζει το Διεθνές Δίκτυο Γραμμών Βοήθειας για παιδιά (CHI) με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη λειτουργία και το ζωτικό ρόλο των Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά και την πρόωθηση του δικαιώματος των παιδιών να ακούγονται. 
Με την υποστήριξη του Διεθνούς Δικτύου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημιούργησε βίντεο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056.

Δείτε το βίντεο εδώ και μοιραστείτε την καμπάνια Free Our Voices
Ακολουθήστε την καμπάνια στο Facebook και στο Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag # FreeOurVoices
Πληροφορίες για την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» εδώ.

Πληροφορίες για την «116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά» εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου στο press@hamogelo.gr ή στο +30 210 33 06 140


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου