Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Την Παρασκευή, 15/5 ξεκινάει το 6o Φεστιβάλ Ταινιών

Με τον πρώτο κύκλο ταινιών, αφιερωμένο στην ονειροπόλα νεολαία, ξεκινάει το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel, από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Eurochannel στον Κινηματογράφο Παλλάς, την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 20:00.

Οι ταινίες της πρώτης ημέρας είναι:
ΔΑΝΙΑ-QUEEN FOR A DAY Dronning for en dag 2013- Marianne Hansen 13’-Κωμωδία
H
Σάρα πάντα ξεχώριζε. Όντας η μοναδική ξανθιά και γαλανομάτα στην τάξη της, είναι αποκομμένη από τους δημοφιλείς συμμαθητές της- γνωστούς ως «βασιλείς και βασίλισσες». Μια μέρα, έχει την ευκαιρία να γίνει δημοφιλής και μπει στο κλαμπ των «βασιλιάδων». Για μια μέρα μόνο.
ΡΩΣΙΑ-GO UP! 2013- Roman Kayumov 15’- Δράμα
Αυτή είναι η ιστορία ενός άνδρα που δεν αποδέχεται αυτό που πραγματικά είναι. Έτσι, ούτε και ο υπόλοιπος κόσμος τον δέχεται. Αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και αποφασίζει να δημιουργήσει μια νέα προσωπικότητα στο διαδίκτυο, αντίθετη από τη δική του. Στον φανταστικό του κόσμο, ο άνδρας είναι έξυπνος, πετυχημένος και δυναμικός, ενώ στην πραγματικότητα είναι μίζερος, αποκομμένος από την κοινωνία και υπέρβαρος. Ζει μια μοναχική ζωή, εξαρτώμενη αποκλειστικά από το διαδίκτυο, με μοναδικό σκοπό να πληγώνει την περηφάνια όμορφων και πετυχημένων γυναικών, ζητώντας τους να συναντήσουν από κοντά ένα άνδρα που έχει το «πακέτο»- το διαδικτυακό του alter ego δηλαδή. Yπάρχει άραγε ακόμα ελπίδα στη ζωή του.

ΙΣΠΑΝΙΑ:ΜΑΔΡΙΤΗ- EPHEMEREAL Efimera, 2012- Diego Modino 18’- Περιπέτεια
Η Alicia ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα. Στον ανεμόμυλο όπου ζει με τη γιαγιά της, περιμένει με ανυπομονησία την στιγμή που θα περάσει από οντισιόν. Αλλά εκεί έξω, ο κόσμος δεν είναι τόσο ειδυλλιακός όσο νομίζει. 
ΙΤΑΛΙΑ: ΜΠΟΛΟΝΙΑ- MATILDE Matilde, 2013- Vito Palmieri 9’- Κωμωδία
Παρά τον ντροπαλό της χαρακτήρα, η Matilde είναι ένα έξυπνο παιδί με ισχυρό πνεύμα. Στην τάξη όμως, κάτι την αναστατώνει. Συνδυάζοντας ιδέες απο τη δασκάλα της, το ενδιαφέρον στα σύνεργα κομμωτικής της μητέρας της και το πάθος της για το τένις, η Matilde αναζητά μια δραστική αλλαγή για να βρει την ηρεμία που τόσο επιθυμεί.
ΣΟΥΗΔΙΑ-ABRUPT, 2012- Danial Chuhan 8’- Δράμα 
O Joel είναι ένας άνδρας που βαρέθηκε τη δουλειά του και αρχίζει να αναπολεί το παιδικό του όνειρο να γίνει ηθοποιός. Ένα βράδυ, συναντά έναν περίεργο άνδρα με το όνομα Drago. Μετά από αυτή τη συνάντηση, η ζωή του δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

ΓΑΛΛΙΑ: ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ- SPEEDING DATING, 2013- Beryl Coutat 11’- Κωμωδία
H Joy, μια νεαρή γυναίκα που ψάχνει την αγάπη, επισκέπτεται το μπαρ του καλύτερου της φίλου για να πάρει μέρος σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γνωριμιών. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, θα γνωρίσει τον άνδρα που έψαχνε, τον ένα και μοναδικό που έχασε τόσες φορές…
ΤΟΥΡΚΙΑ- BLUE UNIFORM Mavi Onluk, 2012- Hakan Kerim Karaderim 12’- Δράμα
Επηρεασμένος από τον ορισμό «αλληλεγγύη» που έμαθε στην τάξη, ο μικρός Αλί προσπαθεί να βοηθήσει ένα αγόρι που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο σχολείο. Ο Αλί του δίνει μια σχολική στολή και μια μπάλα για να παίξει και να διασκεδάσει όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και όχι να δουλεύει όπως ένας ενήλικος. Παρ’όλα αυτά, η βοήθεια του Αλί θα έχει αποτέλεσμα;
ΟΥΓΓΑΡΙΑ- CODA, 2012- Jonathan Tolin 13’- Δράμα
Μια νεαρή γυναίκα ταξιδεύει στην Ανατολική Ευρώπη, με μόνη της συντροφιά ένα βιολί. Μια μέρα ξυπνά σ’ένα σιδηροδρομικό σταθμό στη Βουδαπέστη. Απένταρη και μόνη, είναι έτοιμη να παρατήσει το ταξίδι της, αλλά καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το εισιτήριο επιστροφής, μένει εγκλωβισμένη στο σταθμό. Παίζει με το βιολί της στους περαστικούς αλλά κανείς δεν της δίνει σημασία ή χρήματα που τόσο επιθυμεί. Όμως, ένα μικρό κορίτσι την πλησιάζει και της προσφέρει κάτι που θα επηρεάσει βαθιά τη γυναίκα…

Η συνέχεια το Σάββατο, 16 Μαΐου με την ενότητα για τους νέους που ζουν στο περιθώριο, με τις ακόλουθες ταινίες:
ΕΛΒΕΤΙΑ: ΓΕΝΕΥΗ- PRORA, 2012- Stephane Riethauser 23’- Ρομαντική
H πόλη Prora στη Βαλτική θάλασσα. Μυστηριώδης και δαιδαλώδης. Σε αυτό το ερημωμένο πρώην θέρετρο των Ναζί, ο Jan και ο Matthieu μπλέκονται σε μια περιπέτεια που θα βάλει σε κίνδυνο τη φιλία τους. 
ΡΟΥΜΑΝΙΑ-WONDERLAND, 2012- Peter Kerek 22’- Δράμα
Στην κομμουνιστική Ρουμανία, ένα μπουκάλι αναψυκτικού Pepsi ήταν το όνειρο κάθε μικρού παιδιού. O Istvan, μόλις 9 ετών, βρίσκει ένα τέτοιο μπουκάλι στο σπίτι ενός αξιωματικού που ευθύνεται για το διωγμό της οικογένειας του στη Δυτική Γερμανία.
ΒΕΛΓΙΟ: ΒΑΛΛΟΝΙΑ- ZΙNNEKE, 2013- Marianne Hansen 20’- Περιπέτεια
Ο εννιάχρονος Thomas περνάει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στη λαϊκή αγορά, παρατηρώντας τις αγοραπωλησίες ανάμεσα στους πάγκους των εμπόρων. Η επιθυμία του να γίνει ένας απ’αυτούς, τον οδηγεί μια νύχτα σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια.
ΓΑΛΛΙΑ: LANGUEDOC-ROUSSILLION-GABIN THE MIME ARTIST Gabin Le Mime, 2012- Cyril Rigon 20’- Θρίλερ

Ο Gabin είναι ένας νεαρός κλόουν. Βρίσκει την ευτυχία στα βλέμματα των θεατών όταν εκτελεί το νούμερο του στην παράσταση. Μια μέρα καθώς αφαιρεί το μακιγιάζ του, κάτι φαίνεται να τρομάζει την Camille, το χιμπαντζή που του κρατά συντροφιά. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακαλύπτει στην εφημερίδα μια σειρά φόνων που έγιναν πρόσφατα.
ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΛΜΕΡΙΑ- JACOBO, 2012- David del Aguila 14’- Πολεμική
O Jacobo πρέπει να πάρει τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής του.
ΓΑΛΛΙΑ- ΔΥΤΙΚΕΣ ΙΝΔΙΕΣ- LIVE Vivre, 2011- Maharaki 12’- Δράμα
Μια δασκάλα ρωτάει τους μαθητές της: ‘‘ Τι θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε;’’ Ενώ χαρούμενες φωνές γεμίζουν την τάξη, ο Tom, ένα ήσυχο δεκάχρονο αγόρι ξεγλυστρά κρυφά έξω απ’την αίθουσα.
Επιμέλεια Υποτιτλισμού: Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο (Όλγα Τσούκα, Ειρήνη Δημάγγελου, Ευαγγελία Κεφαλά και Μιχάλης Καβουκλής).
Οι 8 προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά από Παρασκευή, 15 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου στις 20:00 στο Κινηματογράφο Παλλάς. Συμβολική είσοδος: 1€.

Περισσότερες πληροφορίες και στο Facebook:

Από το Γραφείο Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE
Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου